• Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024

Δήλωση Υποψηφιότητας

Είμαι ο Μακάριος Δρουσιώτης, ερευνητής δημοσιογράφος και συγγραφέας.

 

Εξέδωσα 10 βιβλία για τη νεότερη κυπριακή ιστορία. Χρειάστηκε να γράψω τη Συμμορία για να κατανοήσω ότι το πρώτο εθνικό πρόβλημα της Κύπρου είναι η διαφθορά.

 

Όλα τα υπόλοιπα, από τη μη επίλυση του Κυπριακού, μέχρι τη μεγάλη οικονομική κρίση, τη διαχείριση της, και την καταρράκωση των θεσμών, είναι παρενέργειες της διαφθοράς.

 

Η αναμέτρηση με ένα διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας συνεπάγεται προσωπικό ρίσκο. Σε όλη μου τη διαδρομή δεν το φοβήθηκα.

 

Σήμερα αναλαμβάνω άλλο ένα ρίσκο. Αποδέχτηκα πρόταση του Volt να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, γνωρίζοντας ότι αυτή η μάχη είναι άνιση.

 

Η ίδρυση του Volt αντιπροσωπεύει ένα φρέσκο ξεκίνημα, είναι μια ευκαιρία να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη των νέων στην πολιτική διαδικασία.

 

Αποφάσισα να μπω σε αυτή τη διαδικασία διότι συμφωνώ με τις αρχές του Volt, και θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να στηρίξω τους νέους ανθρώπους που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία να πάρουν το μέλλον στα δικά τους χέρια.

 

Ως δημοσιογράφος και συγγραφέας έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη. Για να επικρατήσει στην Κύπρο το κράτος δικαίου, να επέλθει η κάθαρση και η εξυγίανση και να υπάρξει λογοδοσία, απαιτείται πιο οργανωμένη προσπάθεια.

 

Το Volt μπορεί να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας επειδή ιδρύθηκε από άτομα που έχουν όραμα και καθαρά χέρια.

 

Εργάστηκα για πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες στο γραφείο του Επιτρόπου της Κύπρου στην ΕΕ Χρήστου Στυλιανίδη. Γνωρίζω πως λειτουργούν οι θεσμοί, πως διαμορφώνονται οι πολιτικές και πως λαμβάνονται οι αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Η ιδιότητα του ευρωβουλευτή προσφέρει μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης, πρόσβαση στις πληροφορίες και αποτελεσματική αξιοποίησή τους προς παραγωγή έργου για το καλό της πατρίδας μας.

 

Στις προτεραιότητες της ΕΕ είναι το κράτος δικαίου και η διαφάνεια. Οι νέοι ευρωβουλευτές πρέπει να συμβάλουν θετικά ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να ενισχυθούν η διαφάνεια και οι θεσμοί στη χώρα μας.

 

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος είναι στο στόχαστρο για το εμπόριο των διαβατηρίων, το ξέπλυμα χρήματος και γενικά τη διαφθορά. Δεν είναι αυτή η πραγματική Κύπρος, υπάρχει και η Κύπρος της εντιμότητας, της εργατικότητας και της αξιοπρέπειας.

 

Αυτή την Κύπρο φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω.