Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Οικονομική Κρίση
Επικαιρότητα
Κυπριακό
Κυπριακό Γενικά
Έτος 2004
Έτος 2005
Έτος 2006
Έτος 2007
Έτος 2008
Έτος 2009
Έτος 2010
Η άλλη πλευρά
Έτος 2011
Προεδρία Χριστόφια
Κυπριακό Χριστόφιας
Τουρκία
Σχέδιο Ανάν
Πρώτο σχέδιο Ανάν - Χάγη
Δημοψήφισμα
Χάγη – Νέα Υόρκη
Ευρωεκλογές 2004
Νέα Υόρκη – Δημοψήφισμα
Έτος 2012
Συνεντεύξεις
Πολιτική - Κόμματα
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Καταγγέλλει φίμωση του «ναι», στο πόδι υπάλληλοι που χάνουν


Για μονοπώληση της ενημέρωσης και για ψυχολογικό πόλεμο προς τους πολίτες για να πούνε όχι στο δημοψήφισμα κατηγορούν την κυβέρνηση οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν συνταχθεί με το «ναι». Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ηγείται της εκστρατείας του «ναι», προειδοποίησε χθες την κυβέρνηση ότι θα την καταγγείλει για αντιδημοκρατική συμπεριφορά στον Ιρλανδό πρωθυπουργό, προεδρεύοντα της Ε.Ε., στον πρόεδρο της Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Πατ Κοξ, στο γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Σβίμερ και στην Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

 

«Εχω πρόθεση να καταγγείλω αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να φιμώσουν την άλλη άποψη και να δημιουργήσουν συνθήκες κατατρομοκράτησης του λαού μέσα από τη συστηματική διασπορά ψευδών ειδήσεων», ανέφερε σε δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους. Ο κ. Αναστασιάδης κατήγγειλε το κόψιμο προγραμματισμένης συνέντευξης του στελέχους του ΑΚΕΛ Τουμάζου Τσελεπή από το ΡΙΚ, επειδή ανέλυε με θετική προσέγγιση το σχέδιο. (Σημειωτέον ότι το ΑΚΕΛ δεν αντέδρασε, αν και ο Τσελεπής είναι ο σύμβουλος του Χριστόφια στο Κυπριακό).

 

Κατήγγειλε, επίσης, πως κατά την τελευταία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα, σε όλες τις εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών, εκπροσωπούνται μόνο υποστηρικτές του «όχι». Αναφέρθηκε επίσης στην «ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας να επιλέξει την τελευταία ημέρα για διακαναλική συνέντευξη, με στόχο να αποκλειστεί το δικαίωμα ισότιμης έκφρασης της άλλης άποψης».

 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατήγγειλε την κυβέρνηση για «συστηματική κινδυνολογία και ψυχολογική πίεση που ασκείται στους δημόσιους υπαλλήλους ότι το σχέδιο λύσης δεν διασφαλίζει τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα».

Σε επιστολές που στάλθηκαν από το αρχηγείο αστυνομίας προς τα μέλη της δύναμης, τους ζητείται να απαντήσουν με ένα «ναι» ή ένα «όχι» εάν επιθυμούν να αποσπαστούν στην ομοσπονδιακή αστυνομία. Στην επιστολή υπήρχε υποσημείωση ότι τα εργασιακά τους δικαιώματα δεν είναι ξεκάθαρο εάν διασφαλίζονται.

 

Επίσης, καταγγέλθηκε ότι έγινε συγκέντρωση υπαλλήλων της Κεντρικής Τράπεζας και προειδοποιήθηκαν ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντά τους. Χθες ο διοικητής της Τράπεζας Χρ. Χριστοδούλου, ο οποίος σε περίπτωση αποδοχής του σχεδίου θα πρέπει να αντικατασταθεί, έδωσε συνέντευξη Τύπου και προειδοποίησε για σοβαρούς κινδύνους στην Οικονομία σε περίπτωση αποδοχής του σχεδίου.

 

Στο υπουργείο Εξωτερικών, οι υπάλληλοι της διπλωματικής υπηρεσίας διαμαρτυρήθηκαν διότι οι ποσοστώσεις των εργαζομένων στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών είναι εις βάρος των Ελληνοκυπρίων. Τέτοιες εκδηλώσεις έχουν να γίνουν από το 1960, όταν οι Ελληνοκύπριοι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονταν για τις ποσοστώσεις των Τουρκοκυπρίων υπαλλήλων, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τις συμφωνίες της Ζυρίχης.

Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας, σε δική του συνέντευξη, είπε πως κινδυνεύουν οι καταθέσεις των Τουρκοκυπρίων στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ όπως κατήγγειλε ο Αναστασιάδης, ο υπουργός Αμυνας μιλά σε συγκεντρώσεις αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και τους υποδεικνύει τα αρνητικά του σχεδίου.


Μακάριος Δρουσιώτης

Ελευθεροτυπία

21/04/2004

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Ευκολη Εκτύπωση Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα