Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Περιρρέουσα Β': "Follow the money"!


Ο Μιχάλης Ιγνατίου, δίνοντας μια άλλη διάσταση στις "αποκαλύψεις" του "Φιλελεύθερου" περί χρηματισμών την περίοδο του δημοψηφίσματος, έγραψε την περασμένη Τρίτη ότι ένας αδίσταχτος κύριος "έχει βάλει το δακτυλάκι του στο μέλι της USAID-UNOPS". Αν και αναφέρεται σε "δωράκι" και σε "δακτυλάκι", η συνωμοσία που καταγγέλλει ο έγκριτος ανταποκριτής του "Φ" έχει συγκλονιστικές διαστάσεις: "Ο εν λόγω κύριος, φαίνεται ότι πήρε το 'δωράκι' του από την USAID μέσω της UNOPS. Και όχι μόνο αυτό. Στην οργάνωση που στήθηκε, έφτασε μέσω Ουάσιγκτον και επιπλέον ποσό. Όταν εξαντλήθηκαν τα δολάρια, ήρθαν οι ενισχύσεις μέσω Γερμανίας".

 

Προσέξετε τις λέξεις: "στην οργάνωση που στήθηκε", ο δαιμόνιος αυτός κύριος ξάφρισε την USAID, τα πήρε έξτρα από την Ουάσιγκτον, κι αφού στράγγισε τους προπαγανδιστικούς προϋπολογισμούς των ΗΠΑ, συνέδραμε και η Γερμανία!

 

Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και ο "Φιλελεύθερος" έχει εθνικό καθήκον να αποκαλύψει ποιος είναι αυτός ο κύριος. Να ζητηθεί πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, να καταγραφούν τα περιουσιακά του στοιχεία και να αποκαλυφθούν οι συνεργάτες του. Διότι, μια τέτοιου μεγέθους συνωμοσία δεν μπορεί να στηρίζεται σε έναν και μόνο κύριο, όσο "αδίσταχτος" κι αν περιγράφεται!

 

Ο Ιγνατίου προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποδείξει εκ των υστέρων αυτά που με τόση αυτοπεποίθηση παρουσίαζε την περίοδο της Περιρρέουσας Α' σαν πραγματικά γεγονότα:

  • Πρώτα μας ανακοίνωσε ότι είχε στα χέρια του "πακτωλούς εγγράφων" με συγκλονιστικές αποκαλύψεις, με ονόματα, τιμολόγια και ποσά και πως σύντομα θα τα κυκλοφορούσε σε βιβλίο. "Πρέπει να ομολογήσω ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της έρευνας, προκαλούν κατάθλιψη...", έγραφε. ("Φιλελεύθερος", 6/2/2006).
  • Λίγο μετά (17/2/2006) εξέφρασε την προθυμία να δώσει τα έγγραφα στη Βουλή "εάν αναλάβει τη διερεύνηση του θέματος διακομματική επιτροπή". Ο Νίκος Κουτσού τον πίστεψε και έγραψε θέμα στην Επιτροπή Θεσμών, αλλά ο Ιγνατίου έγινε άφαντος! Η Επιτροπή άρχισε να συζητά το θέμα τον Οκτώβριο του 2006 και αφού εκτέθηκε ανεπανόρθωτα εντός και εκτός Κύπρου, ανέβαλε επ' αόριστον τη συζήτηση...
  • Ακολούθως ο Ιγνατίου μας ανακοίνωσε μέσω του "Πολίτη" (25/2/2007) τα τελευταία νέα για το βιβλίο του: "Παρέδωσα τα κείμενα στον εκδοτικό οίκο μόλις την περασμένη Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου". Όμως, κατά διαβολική σύμπτωση προέκυψε κάποιο νομικό ζήτημα που αφορούσε το πρώτο κεφάλαιο. "Έτσι, η κυκλοφορία αναβλήθηκε, μέχρις ότου εξετάσουν οι δικηγόροι του εκδοτικού οίκου το περιεχόμενο του πρώτου κεφαλαίου". Πέρασαν 18 μήνες και δεν μάθαμε νεότερα για την τύχη του βιβλίου. Φαίνεται ότι ο Ιγνατίου ξέχασε να τα ζητήσει από τους δικηγόρους...

Έτσι, φτάσαμε αισίως στις μέρες μας, όταν ο Ιγνατίου ανακοίνωσε κατακαλόκαιρα ότι ήταν επιτέλους έτοιμος να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Ο "Φιλελεύθερος" επένδυσε όλο το "κύρος" του για να δώσει υπόσταση στην Περιρρέουσα Β', πλην όμως, άνθρακες ο θησαυρός.

 

Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, Άριστος Μιχαηλίδης, ούτε που κατάλαβε πόσο αστεία ήταν η υπόθεση και εξήγγειλε ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις ("αύριο να δείτε, ακόμα!", "Φ", 9/8/2008). Και τι είδαμε; Ένα τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο, που έλεγε πως τα συμφέροντα των ΗΠΑ εξυπηρετούνται με τη λύση του Κυπριακού!

 

Αφού ο "Φιλελεύθερος" ολοκλήρωσε τις μεγάλες "αποκαλύψεις" που προέκυψαν από έρευνα στα αρχεία των ΗΠΑ (με βάση την αμερικανική νομοθεσία ο καθένας μπορεί να ζητήσει έγγραφα από την αμερικανική κυβέρνηση), ο Ιγνατίου έγραψε πως τα στοιχεία που εξασφάλισε ήταν "αναιμικά"! ("Η αλήθεια είναι ότι έκαναν ένα βήμα μπροστά, δίνοντας κάποια ANAIMIKA στοιχεία για την 'οικονομική ενίσχυση' κυπριακών οργανώσεων"). Συνεχάρη τους Αμερικανούς για τα... αναιμικά στοιχεία και τους κάλεσε να δώσουν "τα ονόματα αυτών που υπέγραφαν τα συμβόλαια"! ("Φ", 11/8/2008).

 

Στο μεταξύ, στα κείμενά του υποβάλλει επιτηδείως ότι ο ίδιος έχει τα στοιχεία, αλλά δεν μπορεί να τα δημοσιεύει, επειδή... το απαγορεύει η αμερικανική νομοθεσία! Ωστόσο, δικαιούται να τα επικαλείται, διότι "η αναφορά στα τηλεγραφήματα αυτά, δεν σημαίνει καθ' οιονδήποτε τρόπο ότι παραβιάζονται οι διατάξεις των σχετικών νόμων" ("Φ", 4/8/2008).

 

Με αυτή την αλχημεία (έχω τα έγγραφα, μπορώ να τα επικαλούμαι, όχι όμως να τα δημοσιεύσω) ισχυρίζεται πως έχει τις λίστες αυτών που τα πήραν, αλλά ως νομοταγής Αμερικανός πολίτης δεν μπορεί να μας τις δείξει!

Μελετώντας "το νέο κατάλογο" (που τον έχει, αλλά δεν μπορεί να τον δημοσιεύσει) "είδα ότι απουσιάζουν αρκετές οργανώσεις...", γράφει. Και αποκαλύπτει πως για το σχέδιο Ανάν με "ένα πρόχειρο μέτρημα, το ποσό ξεπερνά το 1,7 εκατ"!

 

Όλα αυτά δημοσιεύτηκαν στον "Φιλελεύθερο" στις 11/8/2008. Μόλις την επόμενη μέρα, ο Ιγνατίου, έκανε τη μεγάλη "αποκάλυψη" για τον "κύριο" που τα πήρε χοντρά από όλες τις πάντες. Όμως, η επιτυχία του αυτή δεν στηρίζεται στα έγγραφα που έχει, αλλά... δεν του επιτρέπουν οι Αμερικανοί να τα δημοσιεύσει, αλλά σε μια νέα πιο ριζοσπαστική μεθοδολογία έρευνας. Γράφει στον "Φιλελεύθερο":

 

"Εδώ και καιρό με συμβούλευαν, αλλά δεν έδινα σημασία. Με παρότρυναν: 'Ακολούθησε το χρήμα' ("follow the money"[...]). Τις τελευταίες μέρες πήραμε τα πράγματα από την αρχή, και απλά ακολουθήσαμε τα λεφτά" ("Φ", 12/8/2008).

 

Τις "τελευταίες μέρες", λοιπόν, αφού δοκίμασε τα βιβλία, την Επιτροπή Θεσμών, την αμερικανική νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση στις πληροφορίες, αφού ορκιζόταν για χρόνια ότι είχε πακτωλούς εγγράφων, είδε καταλόγους ονομάτων, μελέτησε συμβόλαια και έκανε τη σούμα των δαπανών, τα εγκατέλειψε όλα και δοκίμασε μια πιο παραδοσιακή μέθοδο (όπως την ιατρική του Κάρατζιτς), ακολουθώντας το χρήμα ("follow the money""). Όπως το κυνηγόσκυλο που βρίσκει μαλαή...

 

Και ιδού το μαγικό αποτέλεσμα: Μέσα σε λίγες μέρες ("τις τελευταίες μέρες") κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσε σε τέσσερα χρόνια με την ορθόδοξη μέθοδο έρευνας: Βρίσκοντας μαλαή ("follow the money"), ξετρύπωσε τον "αδίσταχτο κύριο" που ξάφρισε όλα τα ταμεία και "χρεοκόπησε" όλο τον προπαγανδιστικό μηχανισμό των ΗΠΑ. Κι εκεί που έπρεπε να κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη και να τον κατονομάσει, το έκοψε το παραμύθι πριν το τέλος: "Μένω για τώρα εδώ!", έγραψε. Με αυτή την ψευδοαπειλή άφησε τη συκοφαντία να αιωρείται, ο μπαγάσας!


Μακάριος Δρουσιώτης

Πολίτης

17/08/2008

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Ευκολη Εκτύπωση Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα