Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Πόσο ρατσιστής είναι ο κ. Πιττοκοπίτης;


Ο βουλευτής Πάφου του ΔΗΚΟ κ. Νίκος Πιττοκοπίτης επέλεξε τον καλύτερο χρόνο για να μιλήσει στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον προϋπολογισμό, που μεταδιδόταν ζωντανά από το ΡΙΚ2. Ήταν γύρω στις 9.00 το βράδυ, λίγο μετά τις ειδήσεις, όπου ο κόσμος που ενδιαφέρεται για την πολιτική ψάχνει τα κανάλια. Έτσι ο υπογράφων είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα «διάλεξη» του κ. Πιττοκοπίτη για το ρατσισμό, από το βήμα της βουλής. Ο κ. Πιττοκοπίτης άρχισε την ομιλία του, παραπονούμενος ότι αδίκως κατηγορείται για ρατσιστής. Διευκρίνισε πάντως πως δεν γνώριζε τι σημαίνει η λέξη ρατσισμός και είπε πως δεν ενδιαφέρεται να μάθει. Στη συνέχεια, κατέθεσε την άποψή του για τους ξένους εργάτες, οι οποίοι απασχολούνται παράνομα στην Πάφο. Η ανάλυση του κ. Πιττοκοπίτη ήταν εκτενής, αλλά συνοψίζεται στις εξής τρεις βασικές ανησυχίες που έχει διατυπώσει:

  1. Οι παράνομοι ξένοι εργάτες, επειδή κινδυνεύουν να συλληφθούν και να απελαθούν, είναι ευάλωτοι σε πιέσεις. Γι αυτό – κατά τον κ. Πιττοκοπίτη – υπάρχει μέγας κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν από ξένες μυστικές υπηρεσίες (προφανώς τις τούρκικες) σε προβοκατόρικες ενέργειες, για να προκαλέσουν κρίση στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου. Συνεπώς κάθε ξένος παράνομος εργάτης είναι υποψήφιος κατάσκοπος!
  2. Επειδή προέρχονται από χώρες που δεν έχουν σοβαρές υγειονομικές υπηρεσίες, είναι φορτωμένοι αρρώστιες, χωρίς να το γνωρίζουν ούτε και οι ίδιοι. Άρα ο κάθε ξένος εργάτης είναι βρομιάρης και κουβαλάει στο σώμα του ασθένειες και μικρόβια. Ο υγιής και πεντακάθαρος πληθυσμός της Κύπρου κινδυνεύει να μολυνθεί από τους βρόμικους και άλουτους αλλοδαπούς.
  3. Οι ξένοι εργάτες είτε είναι τοξικομανείς είτε έμποροι ναρκωτικών και άρα επικίνδυνοι να διαδώσουν τα ναρκωτικά στην κοινωνία. Σύμφωνα με τη θεωρία του κ. Πιττοκοπίτη, οι ξένοι τοξικομανείς καραδοκούν με σύριγγες στις τσέπες, έξω από τα κατηχητικά σχολεία που φοιτούν τα παιδιά των Παφιτών, για να τα αρπάξουν και να τους εμφυτεύσουν τις ναρκωτικές ουσίες.

 

Ο κ. Πιττοκοπίτης δεν χρειάζεται να φροντίσει να μάθει τι είναι ρατσιστής. Αν κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη θα αντικρίσει έναν Κύπριο ρατσιστή. Όμως ο κ. Πιττοκοπίτης θα έπρεπε να ξέρει πως εκτός από τη διάδοση των ναρκωτικών και των ασθενειών, οι ξένοι εργάτες – νόμιμοι και παράνομοι – κάνουν κι άλλες δουλειές, κυρίως δύσκολες, με τις οποίες οι Κύπριοι απαξιούν να ασχοληθούν: Εργάζονται στα χοιροστάσια, στις φάρμες, στις καλλιέργειες και στις οικοδομές, ενώ ξεσκατίζουν και τους γέρους μας, συχνά με μισθούς πείνας. Και επειδή η συζήτηση στη Βουλή ήταν για τον προϋπολογισμό του 2004, μια υγιής και όχι αρρωστημένη προσέγγιση του ζητήματος των ξένων εργατών, θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι στην ουσία είναι αυτοί που κρατούν την κυπριακή οικονομία, με το χαμηλό τους κόστος και την αυξημένη παραγωγικότητά τους. Για να μπορεί ο κάθε Πιττοκοπίτης να κομπάζει για το ψηλό βιοτικό του επίπεδο και να είναι προνομιούχος παράγων.


Μακάριος Δρουσιώτης

Πολίτης

21/12/2003

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Ευκολη Εκτύπωση Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα