Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Αλέξης Ηρακλείδης
Αντρέας Χρίστου
Γιαννάκης Κολοκασίδης
Γιώργος Περδίκης
Δημήτρης Ταλιαδώρος
Δώρος Θεοδώρου
Ελένη Πιερή
Κύρα Αδάμ
Λάζαρος Μαύρος
Λάμπρος Παπαδημητράκης
Μιχάλης Ιγνατίου
Πάτροκλος Σταύρου
Πέτρος Πέτρου
Σάββας Παύλου
Σπύρος Παπαγεωργίου
Χρύσανθος Χρυσάνθου
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Ζητώ οικολόγο με ήθος


Σε ένα κληρονομικό χωράφι μιας σκάλας έχτισα ένα μικρό εξοχικό σπίτι 100 τ.μ. στο Σαϊττά. Έχω εξασφαλίσει όλες τις άδειες χωρίς καμιά παρέκκλιση και κατοίκησα εκεί το 2003. Το χωράφι είναι σε οικιστική περιοχή στην όχθη του φράγματος. Η περιοχή είναι κατοικημένη από το 1955, όταν χτίστηκε εκεί η πρώτη οικοδομή. Το 2007 ο Γ. Περδίκης βρέθηκε στην περιοχή και γνωρίζω ότι κάποιος του έδειξε το σπίτι μου. Υπέθεσε ότι μου δόθηκαν άδειες με μέσο επειδή είναι κοντά στο φράγμα και αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά του, με πρόθεση να πιάσει το πόδι μου. Είναι γνωστό πως συχνά του έχω ασκήσει πολιτική κριτική. Στις 6 Ιουλίου 2007 έγραψε γράμμα στον Νεοκλή Συλικιώτη ζητώντας εξηγήσεις γιατί στην περίμετρο του φράγματος κτίστηκαν οικοδομές "και μάλιστα πολυτελείας", υπονοώντας ότι η άδεια δόθηκε κατά χάριν επειδή οι ιδιοκτήτες είναι επώνυμοι.

 

Στο γράμμα προς τον Συλικιώτη επισύναψε και φωτογραφίες, αλλά για κακή του τύχη φωτογράφησε λάθος σπίτι, καθώς η οικοδομή πολυτελείας που ανέφερε δεν είναι δική μου, αλλά του γείτονα! Ο Συλικιώτης που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την υπόθεση (την άδεια την πήρα επί Κληρίδη, με απλή διαδικασία όπως ο κάθε πολίτης) του απάντησε πολύ πρόσφατα ότι η οικοδομή που αναφερόταν είχε εξασφαλίσει νόμιμα όλες τις άδειες. Αν και το σκάνδαλο που "αποκάλυψε" ήταν τόσο γελοίο όσο και ο ισχυρισμός του ότι οι Εγγλέζοι βομβαρδίζουν τα νέφη για να μας κλέψουν τις βροχές, έδωσε την αλληλογραφία και τις φωτογραφίες στο "Ποντίκι", που τα δημοσίευσε σε μισή σελίδα και με προαγγελία στην πρώτη σελίδα: "Ο Συλικιώτης και η περιρρέουσα έπαυλη"! Στο κείμενο αναφέρεται ότι ο ιδιοκτήτης της... έπαυλης, που δεν είναι δική μου αλλά του γείτονα, "είναι γνωστός για τις απόψεις του την εποχή του δημοψηφίσματος"! Πρόκειται για μια πρόστυχη προπαγάνδα: "έπαυλη, δημοψήφισμα, περιρρέουσα", που παραπέμπει στα... αργύρια της προδοσίας.

 

Γράφω αυτή την εμπειρία όχι για να απολογηθώ επειδή έχτισα ένα σπιτάκι 100 μέτρων, αλλά για να καταδείξω την κατάντια του οικολογικού κινήματος στην Κύπρο, καθώς και το πόσο φαιδρό, ανόητο, αλλά και αδίσταχτο είναι το... πατριωτικό κίνημα και ποιες είναι οι πραγματικές του αξίες.

 

Υ.Γ. Γνωρίζω κάποιον καναλάρχη που έχτισε παράνομη οικοδομή δέκα φορές μεγαλύτερη από το σπίτι μου. Ζητώ οικολόγο με εντιμότητα και ήθος να του δώσω στοιχεία για να τον καταγγείλει δημόσια.


Μακάριος Δρουσιώτης

Πολίτης

08/03/2009

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Ευκολη Εκτύπωση Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα