Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Τα τρωκτικά βλάπτουν σοβαρά τη δημοκρατία


ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ "Το κυπριακό ποντίκι", το έντυπο που έθεσε στόχο τη δολοφονία ενός χαρακτήρα κάθε εβδομάδα, κυκλοφόρησε με βασικό θέμα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην υπουργού Γεωργίας Κώστα Θεμιστοκλέους, ο οποίος συνήψε εταιρεία με δύο Τουρκοκύπριους, εγγεγραμμένη στην Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο την προώθηση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Η "εφημερίδα" προβάλλει το θέμα υπό τον τίτλο "Δουλειές με Τούρκους" και δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα φωτοτυπία επιταγής τουρκικής τράπεζας, με την οποία οι Τουρκοκύπριοι συνεταίροι του Θεμιστοκλέους, κατέθεσαν στο λογαριασμό της κοινής εταιρείας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στη Λευκωσία, το μερίδιό τους στα έξοδα.

 

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων αποτελεί επίσημη πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης και είναι το αντίδοτο στο αίτημα της Ε.Ε. και των Τουρκοκυπρίων στο απευθείας εμπόριο. Είναι η κυπριακή κυβέρνηση που προώθησε τον κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή και επείγεται για την υπογραφή του πρωτοκόλλου για να εμπορεύεται και με την Τουρκία. Πάντως, όπως δήλωσε ο Κ. Θεμιστοκλέους, οι εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας του με τα κατεχόμενα, έξι μήνες μετά την ίδρυσή της, είναι μηδενικές. Αλλά, πώς μπορεί να υπάρξει επιχειρηματική συνεργασία, όταν οι "δουλειές με Τούρκους" προβάλλονται περίπου ως προδοσία;

 

ΤΟ "ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" ανταγωνίζεται με αξιώσεις τη "Μάχη" του Νίκου Σαμψών και τη "Νατζάκ" (πέλεκυς) του Ραούφ Ντενκτάς της δεκαετίας του 1960, που είχαν στρατηγικό στόχο την πλήρη ρήξη στις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων και τη δημιουργία ψυχολογικού τείχους μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων της Κύπρου. Σε κάθε ανοιχτή κοινωνία - πόσο μάλλον στη δική μας - υπάρχουν οι ρατσιστικές και ενίοτε φασιστοειδείς τάσεις. Η διαφορά με την Κύπρο είναι πως τα... ποντίκια και τα άλλα τρωκτικά, που είναι οι φορείς αυτής της νοσηρής νοοτροπίας, ενθαρρύνονται από την εξουσία που υπηρετούν. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι κάθε εβδομάδα εισβάλουν στα σπίτια μας από τις οθόνες του προεδρικού Σίγμα και του κρατικού ΡΙΚ.

 

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ κάποιος μηχανισμός που λειτουργεί ως μεγάλος αδελφός - που έχει μάτια και αφτιά στον κρατικό μηχανισμό και στο πολιτικό σύστημα, ρίχνει όλη αυτή την τροφή στα τρωκτικά του προεδρικού. Αυτό το φασιστοειδές τσουνάμι που εκδηλώθηκε πρώτα με την UNOPS, ύστερα με την έκθεση Πανταγιά - ως να είναι έγκλημα ο πολιτικός σχεδιασμός, συνεχίστηκε με την υπόθεση του εκδότη του "Πολίτη", με την ταινία του Πανίκου Χρυσάνθου που λογοκρίθηκε προτού τελειώσει και τις προάλλες με την περίπτωση του Κώστα Θεμιστοκλέους.

 

ΤΟ ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ, λοιπόν, δεν είναι ότι υπάρχει μια φυλλάδα, εμπνευσμένη από τις πρακτικές του γιωρκατζισμού. Αλλά το γεγονός πως τυγχάνει της προστασίας του κράτους και προάγεται από την κρατική τηλεόραση. Το ΑΚΕΛ, το κόμμα που έβαλε την πλάτη του από κάτω και υποσχέθηκε αλλαγή, δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Έχει ευθύνη ο Δ. Χριστόφιας, ο οποίος υπήρξε και ο ίδιος θύμα αυτού του μηχανισμού (Όταν πήγε επίσκεψη στο Λονδίνο του έγραψαν πως είχε μυστικές επαφές με το Φόρεϊν Όφις), να αποδείξει - σήμερα παρά ποτέ προηγουμένως - ότι στηρίζει μια δημοκρατική κυβέρνηση και όχι ένα συγκαλυμμένο γιωρκατζικό καθεστώς.


Μακάριος Δρουσιώτης

Πολίτης

14/06/2005

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Ευκολη Εκτύπωση Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα