Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Κυπριακό Γενικά
Έτος 2004
Έτος 2005
Έτος 2006
Έτος 2007
Έτος 2008
Έτος 2009
Έτος 2010
Η άλλη πλευρά
Έτος 2011
Προεδρία Χριστόφια
Κυπριακό Χριστόφιας
Έτος 2012
Τουρκία
Σχέδιο Ανάν
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Ένας "απλός πολίτης" γράφει στον Χριστόφια


Αγαπητέ σύντροφε,

Σας άκουσα τις προάλλες να σχολιάζετε από το ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ την απεργία των οδηγών φορτηγών και μου σηκώθηκε η τρίχα στο κεφάλι. Είπατε πως από την απεργία "κινδυνεύει με κατάρρευση η οικονομία όπως συνέβη κατά το πραξικόπημα και την εισβολή". Δηλαδή, το νέο δόγμα της Αριστεράς στην Κύπρο είναι "απεργία ίσον εθνική προδοσία"; Ούτε η Θάτσερ που στραγγάλισε το συνδικαλιστικό κίνημα στη Βρετανία δεν ταύτισε ποτέ τις απεργίες με την προδοσία της χώρας τους.

 

Θυμάσαι σύντροφε, πόσο έντονα αντέδρασες όταν ο Κληρίδης αποπειράθηκε να περάσει νομοσχέδιο για την απαγόρευση των απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες; Βέβαια το έχετε ξεχάσει, όπως ξεχάσατε και το αγαπημένο σας σλόγκαν για το... "καλάθι της οικοκυράς".

 

Άκουσα και τα επιχειρήματά σας για τις αυξήσεις στις αντιμισθίες των πολιτειακών αξιωματούχων. Το ζήτημα δεν είναι πόσα παίρνουν οι βουλευτές, αλλά πόσοι από αυτούς αξίζουν το μισθό τους. Είπατε πως "θα δοθεί στη δημοσιότητα το ύψος των επιδομάτων που λαμβάνουν οι Κύπριοι βουλευτές και εκείνων των Ευρωπαίων συναδέλφων τους". Μια κι εκπροσωπείτε την εργατική τάξη, παρακαλώ μην ξεχάσετε να δώσετε στη δημοσιότητα και το ύψος των απολαβών των... "απλών ανθρώπων" στην Ευρώπη για να είναι η σύγκριση πιο αντικειμενική.

 

Είπατε, ακόμη, πως "ο Κύπριος βουλευτής έχει επαφή με τον απλό άνθρωπο" και ότι "υπάρχει οικειότητα μεταξύ βουλευτών και κόσμου λόγω του ότι η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα". Ώστε αυτό είναι που πληρώνουμε: την οικειότητα της νομενκλατούρας της εξουσίας με τον... απλό άνθρωπο. Να μου επιτρέψετε να εκφράσω την άποψη πως ο απλός άνθρωπος στην Κύπρο είναι κατά μέσο όρο κατά πολύ ανώτερος από το μέσο όρο της νομενκλατούρας που εκπροσωπείτε.

 

Κατά τα άλλα, σύντροφε, είπατε πως "είναι θλιβερό όταν προοδευτικοί άνθρωποι μετεξελίσσονται σε αυτό που σήμερα παρουσιάζεται ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ". Κι εμένα με θλίβει αφάνταστα η εικόνα του Ταλάτ στο τζιπάκι του Αττίλα στη θέση του Ντενκτάς, στις 20 Ιουλίου. Αλλά, να μου επιτρέψετε σύντροφε, ως απλός άνθρωπος, να υποδείξω στην εξοχότητά σας, ότι έχετε κι εσείς ευθύνη για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στα κατεχόμενα. Η εξουσία δεν έφθειρε μόνο την ηγεσία της Αριστεράς στο Βορρά, αλλά και το αδελφό κόμμα στο Νότο. Δεν αρκεί να κρίνουμε, επετειακά, την ΕΟΚΑ Β. Πρέπει να δούμε και την ουσία. Κάτω από την επιφάνεια της ΕΟΚΑ Β υπάρχει μια ολόκληρη ιδεολογία. Αυτή την ιδεολογία, δυστυχώς, την έχετε αναβιώσει, συνεργαζόμενοι με το γιωρκατζισμό και προσχωρώντας στην πολιτική της σύγκρουσης, που είναι η γενεσιουργός αιτία και εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό εμπόδιο στη συμφιλίωση στην Κύπρο.


Μακάριος Δρουσιώτης

Πολίτης

24/07/2005

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Ευκολη Εκτύπωση Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα