Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Κυπριακό Γενικά
Έτος 2004
Έτος 2005
Έτος 2006
Έτος 2007
Έτος 2008
Έτος 2009
Έτος 2010
Η άλλη πλευρά
Έτος 2011
Προεδρία Χριστόφια
Κυπριακό Χριστόφιας
Τουρκία
Σχέδιο Ανάν
Έτος 2012
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Και οι Πέντε του Συμβουλίου Ασφαλείας στηρίζουν τη διαδικασία

Η στρατηγική του Μπαν στη Γενεύη

11/12/2010


Το "ναι" και το "όχι" για το μέλλον των συνομιλιών θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό στη συνάντηση της Γενεύης, στις 25 και 26 Ιανουαρίου, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και τρίτη μέρα αν οι συνθήκες το επιβάλλουν. Λογικά, στη συνάντηση της Γενεύης δεν χωράει η αποτυχία. Από την άλλη, ο παραλογισμός υπήρξε ανέκαθεν βασική συνιστώσα του Κυπριακού. Οπόταν, όλα τα προγνωστικά για τα αποτελέσματα είναι επισφαλή.

Δραματικές θα είναι οι εξελίξεις τούς επόμενους μήνες

Απίστευτος ο εφησυχασμός Χριστόφια

05/12/2010


Εξαιρετικά σοβαρές θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό τις επόμενες εβδομάδες, καθώς τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά την εκπνοή του χρονοδιαγράμματος του Μαρτίου που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη για ολοκλήρωση των συνομιλιών. Τα Ηνωμένα Έθνη είναι αποφασισμένα να κορυφώσουν την προσπάθεια και να ξεκαθαρίσουν το τοπίο εντός μηνών κι αυτό το έχουν κάνει περισσότερο από σαφές προς τους δύο συνομιλητές και προς την ΕΕ από την οποία ζητούν να

Η αρχή του τέλους των συνομιλιών για το Κυπριακό

Με προοπτική διάσκεψης το ραντεβού στη Γενεύη

20/11/2010


Αποφασισμένα να ξεκαθαρίσουν το τοπίο στο Κυπριακό είναι τα Ηνωμένα Έθνη, με το τέλος Ιανουαρίου να είναι πλέον το δικό τους χρονοδιάγραμμα. Όπως ανέφερε στον "Π" διπλωματική πηγή που έχει λεπτομερή γνώση των σχεδιασμών των ΗΕ, η τριμερής συνάντηση της Νέας Υόρκης σήμανε "την αρχή του τέλους" της παρούσας διαπραγματευτικής διαδικασίας, η οποία είτε θα καταλήξει σε λύση του προβλήματος, είτε σε ναυάγιο.

Ξεμπλοκάρισμα ενταξιακών Τουρκίας - ΕΕ με ή χωρίς Κυπριακό

Στη νέα Υόρκη κρίνεται το Σχέδιο Βήτα

14/11/2010


Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας - ΕΕ έφτασαν στα όριά τους. Από τα 35 κεφάλαια μόνο τα τρία είναι διαθέσιμα και τα δύο από αυτά δεν μπορούν να ανοίξουν για τεχνικούς λόγους. Το Πρωτόκολλο (και δευτερευόντως η αόριστη θέση για εξομάλυνση σχέσεων με την ΚΔ) είναι -θεωρητικά- το σοβαρό εμπόδιο στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Συμφωνημένη διχοτόμηση προβλέπει ο Economist

14/11/2010


Ποσοστό 20% για λύση του Κυπριακού μέχρι το 2015 δίνει το Intelligence Unit του περιοδικού Economist σε έκθεση - πρόβλεψη των πολιτικών εξελίξεων στην Κύπρο μέχρι το 2015. Η έκθεση προβλέπει ότι το κλίμα μπορεί να αλλάξει μόνο αν υπάρξουν συγκλίσεις στο κεφάλαιο του περιουσιακού στις υπό εξέλιξη συνομιλίες.

Μέχρι και στη Χάγη μπορεί να παραπεμφθεί η Κύπρος

Ασχημα ξεμπερδέματα με τα έγγραφα ΟΗΕ

07/11/2010


Άσχημα έχει μπλέξει η Κύπρος στο ζήτημα της υποκλοπής της διπλωματικής αλληλογραφίας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς έχουν παραβιαστεί κατ΄ εξακολούθηση διεθνείς συνθήκες και σωρεία οδηγιών της ΕΕ για την ασυλία και τα προνόμια του διπλωματικού σώματος και του απόρρητου των επικοινωνιών, με την Κυπριακή Δημοκρατία να θεωρείται πλέον υπόλογη για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Όλο το παρασκήνιο της υποκλοπής των εγγράφων του ΟΗΕ

Ύποπτη η ΚΥΠ για την υποκλοπή

24/10/2010


Την εβδομάδα που πέρασε η Κυβέρνηση κινητοποίησε "θεούς και δαίμονες" για να αποτρέψει συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών του περιεχομένου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του συμβούλου του Γενικού Γραμματέα, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Δεν έδειξε, όμως, την ίδια ευαισθησία όταν τα έγγραφα διέρρευσαν για πρώτη φορά. Αντιθέτως, ενεθάρρυνε έμμεσα τη συζήτηση που είχε αρχίσει τότε, επενδύοντας στην αποψίλωση της αξιοπιστίας του Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Προσπερνούν το Κυπριακό ΕΕ και ΝΑΤΟ

Η Κύπρος εκτός ευρω-νατοϊκής άμυνας

17/10/2010


Αλλάζει εντελώς το γεωπολιτικό σκηνικό στο τρίγωνο Ελλάδα - Τουρκία - Κύπρος, καθώς στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές διεργασίες για τη διαμόρφωση της νέας αμυντικής αρχιτεκτονικής της Ευρώπης. Στις 19 με 20 Νοεμβρίου θα γίνει στη Λισαβόνα μια από τις πιο σημαντικές συνόδους αρχηγών κρατών του ΝΑΤΟ. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν καταλυτικά και τις εξελίξεις στο Κυπριακό. τη Λισαβόνα θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου και η σύνοδος κορυφής ΕΕ- ΗΠΑ, με τη συμμετοχή του Προέδρου Ομπάμα.

Ο μύθος της διαχρονικής στήριξης της Ρωσίας προς την Κύπρο

Οι θέσεις οργής της Μόσχας

09/10/2010


Η μονοήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην Κύπρο την περασμένη Πέμπτη ήταν αναμφίβολα το μεγάλο γεγονός των ημερών. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε την επίσκεψη ιστορική και τονίστηκε ιδιαίτερα η "σταθερή θέση αρχών" στο Κυπριακό της σημερινής Ρωσίας, καθώς και της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) προηγουμένως.

Άλλα πίσω από τις πόρτες, άλλα δημόσια για τις συνομιλίες

Μέσα πάνε καλά, έξω το χάος

Εξαντλήθηκαν τα όρια του τακτικισμού, ήρθε η ώρα των αποφάσεων

02/10/2010


Οι συνομιλίες για το Κυπριακό βρίσκονται στο πιο καθοριστικό σημείο από τότε που άρχισαν οι απευθείας διαπραγματεύσεις Χριστόφια – Ταλάτ τον Σεπτέμβριο του 2008. Γι αυτούς που ξέρουν και παρακολουθούν (εκτός και εντός) στο επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του χρόνου θα κριθεί το μέλλον της Κύπρου, αν θα υπάρξει ξανά ως ένα κράτος, ή αν η κάθε μια από τις δύο κοινότητες θα πάρει το δικό της δρόμο.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα