Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Κυπριακό Γενικά
Έτος 2004
Έτος 2005
Έτος 2006
Έτος 2007
Έτος 2008
Έτος 2009
Έτος 2010
Η άλλη πλευρά
Έτος 2011
Προεδρία Χριστόφια
Κυπριακό Χριστόφιας
Τουρκία
Σχέδιο Ανάν
Πρώτο σχέδιο Ανάν - Χάγη
Δημοψήφισμα
Χάγη – Νέα Υόρκη
Ευρωεκλογές 2004
Νέα Υόρκη – Δημοψήφισμα
Έτος 2012
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Η "συνωμοσία" των Εγγλέζων να μας κλέψουν την ΑΟΖ

30/04/2012


Ο μέσος Κύπριος είναι πεπεισμένος πως αν γινόταν αποδεχτό το σχέδιο Ανάν η Κύπρος θα έχανε τον εθνικό πλούτο που ανακαλύφθηκε στις θάλασσες της, διότι οι Βάσεις θα αποκτούσαν υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, ή αιγιαλίτιδα ζώνη. Πολλοί είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι αυτός ήταν και ο λόγος της υποβολής του Σχεδίου: «να μας πάρουν οι Άγγλοι τα πετρέλαια μας».

Όλο το παρασκήνιο των μυστικών συνομιλιών στη Λουκέρνη και στη Στράκκα

Οι συγκλονιστικοί διάλογοι Τάσσου - Σερντάρ

03/02/2008


Άκρως αποκαλυπτικός είναι ο υιός του Ραούφ Ντενκτάς, Σερντάρ, σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Μπασιαράν Ντουζκιούν, για τα παρασκήνια των συνομιλιών στο Μπούργκερστοκ και ειδικά για τις μυστικές συνομιλίες που είχε εκεί με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο, που συνεχίστηκαν στη Λευκωσία, στα δείπνα της Στράκκας.

Πρόταση επί χάρτου το "αστείο" 20/01/2008

Προσφέρθηκε η Καρπασία, δεν την ήθελε ο Τάσσος

20/01/2008


Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος άνοιξε ο ίδιος τη συζήτηση για τη μη διαπραγμάτευση της επιστροφής της Καρπασίας στο Μπούργκενστοκ, αποκαλώντας "ατζαμοσύνη", σχετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Πώς ο Τάσσος δέχτηκε την τουρκική φόρμουλα για την επιδιαιτησία

Το ανατριχιαστικό παρασκήνιο της Νέας Υόρκης

04/11/2007


Η προεκλογική εκστρατεία άνοιξε τη συζήτηση για τους χειρισμούς του 2004. Το ΑΚΕΛ ήγειρε το ζήτημα της αποδοχής της επιδιαιτησίας στη Νέα Υόρκη, καθώς και της μη διαπραγμάτευσης στο Μπούργκερστοκ. Ο "Π" αποκαλύπτει σήμερα με ντοκουμέντα τι ακριβώς έχει συμβεί στις δύο αυτές ιστορικές στιγμές του Κυπριακού. Κάτω από ποιες συνθήκες αποδέχτηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος την επιδιαιτησία και πόσο διαπραγματεύτηκε στο Μπούργκερστοκ.

Πρόσφερε την πόλη έναντι απαλλαγής από το σχέδιο Ανάν

Στρατηγική Ντενκτάς, χωρίς Βαρώσι!

28/10/2007


Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στελεχών του επιτελείου του στην Αγία Νάπα, ο Τάσσος Παπαδόπουλος υποστήριξε πως "καμιά ευκαιρία για επιστροφή της Αμμοχώστου από το 1974 μέχρι σήμερα δεν χάθηκε, αφού ουδέποτε η Τουρκία ήταν πρόθυμη να την επιστρέψει". Ο Παπαδόπουλος είπε πως ο ίδιος έχει θέσει το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου πολύ ψηλά στην ημερήσια διάταξη και υπέδειξε ότι "καμιά πρόοδος δεν θα γίνει στην εφαρμογή του κανονισμού του απευθείας εμπορίου που επιζητά η Τουρκία αν δεν επιστραφεί η Αμμόχωστος".

Ένα τολμηρό βιβλίο για το Κυπριακό: Το Σχέδιο Ανάν χωρίς δαιμόνια

Το χαμένο ραντεβού με την Ιστορία

16/09/2007


Το 2004, ιστοριογραφικά, είναι έτος σταθμός για το Κυπριακό, ισάξιο ίσως με το δραματικό 1974. Με την περίοδο του σχεδίου Ανάν καταπιάνεται το ογκώδες πόνημα (760 σελίδες) του Κύπριου συγγραφέα Χρυσόστομου Περικλέους, "Το Δημοψήφισμα του 2004: το περιφερειακό και διεθνές περιβάλλον, η πρόσληψη της λύσης, και η συγκυρία".

Ο Τάσσος δέχτηκε να υπογράψει και να στηρίξει το σχέδιο Ανάν 3

Τα ντοκουμέντα της Χάγης

16/09/2007


Στη συνέντευξή του προς τα MME την περασμένη Τρίτη, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου της "Χαραυγής" Νίκης Κουλέρμου, αναφορικά με την αποδοχή του σχεδίου Ανάν 3 στη Χάγη, της είπε πως είναι "πολύ κακά πληροφορημένη" για το θέμα αυτό. "Στη Χάγη δεν δέχθηκα το σχέδιο Ανάν. Καθαρά και κατηγορηματικά", είπε.

Τα ντοκουμέντα αποκαλύπτουν γιατί η Κύπρος έμεινε χωρίς συμμάχους

Η μπλόφα Τάσσου που εξόργισε ΟΗΕ και Ε.Ε.

10/06/2007


Μια σειρά από γεγονότα των τελευταίων μηνών καταδεικνύουν πως η ελληνοκυπριακή πολιτική στο Κυπριακό, από το 2004 και εντεύθεν, έχει καταρρεύσει. Τελευταίο περιστατικό είναι η έκθεση του νέου Γενικού Γραμματέα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, όπου ρητώς υιοθετεί τις θέσεις του προκατόχου του, όχι μόνο για την άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, αλλά και για την ευρύτερη κριτική κατά του προέδρου Παπαδόπουλου.

Σχέδιο Ανάν: Τρία χρόνια μετά την απόρριψη

Πέντε μύθοι και μια πικρή αλήθεια

22/04/2007


Έχει συμπληρωθεί μια τριετία από την απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Σήμερα το σχέδιο αυτό θεωρείται ξεπερασμένο, τόσο πολιτικά, όσο και επί του εδάφους. Τώρα που έχουν κοπάσει οι εντάσεις και οι συνθήκες είναι πιο ήρεμες, μια πιο ψύχραιμη ανάγνωσή του σχεδίου συνολικής λύσης αναδεικνύει τους πέντε μύθους που πίστεψε η πλειονότητα των Κυπρίων για τα ισάριθμα μεγάλα ζητήματα του Κυπριακού, καθώς και μια πικρή αλήθεια για το ζοφερό μέλλον της Κύπρου:

Μύθοι και αλήθειες για τα δικαιώματα των Βρετανών

Θα μας φάνε τα πετρέλαια οι Βάσεις;

28/05/2006


Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας Κύπρου - Αιγύπτου για τη ζώνη εμπορικής εκμετάλλευσης, επανήλθε ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα της παραχώρησης, διά του σχεδίου Ανάν, δικαιωμάτων στους Βρετανούς στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Ο ισχυρισμός αυτός είναι ένας μεγάλος μύθος. Οι βάσεις δεν έχουν, δεν θα εξασφάλιζαν με το σχέδιο Ανάν, αλλά ούτε και διεκδικούν τέτοια δικαιώματα. Ωστόσο, ο μέσος Κύπριος πολίτης είναι πεπεισμένος για το αντίθετο.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα