Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Κυπριακό Γενικά
Έτος 2004
Έτος 2005
Έτος 2006
Έτος 2007
Έτος 2008
Έτος 2009
Έτος 2010
Η άλλη πλευρά
Έτος 2011
Προεδρία Χριστόφια
Κυπριακό Χριστόφιας
Έτος 2012
Τουρκία
Σχέδιο Ανάν
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Το πραξικόπημα που δεν έγινε το 2004 στην Τουρκία

Ο Τάσσος έδωσε διέξοδο στους στρατηγούς

13/07/2008


Αποκαλύπτεται σιγά σιγά όλο το παρασκήνιο της απόπειρας του στρατού να ανατρέψει τον Ταγίπ Ερντογάν, το 2004, λόγω της απόφασής του να αποδεχτεί το σχέδιο Ανάν. Με αφορμή τις συλλήψεις για την υπόθεση Εργκένεκον ο τουρκικός προοδευτικός Τύπος αποκαλύπτει κομμάτια της συνωμοσίας των στρατηγών.

Όντως, η Τουρκία δεν αλλάζει;

13/04/2008


Η κυπριακή πολιτική ανάλυση για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία πέφτει συχνά θύμα μιας επιφανειακής ερμηνείας των γεγονότων στη βάση κάποιων στερεότυπων αντιλήψεων που έχουν εμπεδωθεί, ότι στην "στην Τουρκία τίποτα δεν αλλάζει".

Αποκαλύπτουμε τις επιστολές Χριστόφια- Ταλάτ - Ερντογάν

"Σινιάλο για λύση" από την Τουρκία

23/03/2008


Θετικά αποτιμάται στην Ε.Ε. η επιστολή που έστειλε στα 26 κράτη- μέλη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Παρά τη φρασεολογία που συνάδει με την τουρκική ρητορική στο Κυπριακό, στις Βρυξέλλες εξέλαβαν την επιστολή σαν "σινιάλο για λύση" και επισημαίνουν ορισμένα πολύ θετικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα η αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της Ε.Ε. στη διαδικασία λύσης του Κυπριακού, κάτι που ήταν εντελώς αδιανόητο στην Άγκυρα, πριν από την εποχή Ερντογάν.

Η πολιτική κρίση στην Τουρκία φρενάρει τις εξελίξεις

Κίνδυνος συνολικής ανατροπής στο Κυπριακό

16/03/2008


Συνολική ανατροπή των σχεδιασμών της ΕΕ για ώθηση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού μπορεί να προκαλέσει η πολιτική κρίση που ξέσπασε στην Τουρκία προχθές Παρασκευή. Η απόφαση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, Αμπτουραχμάν Γιαλτσίνκαγια, να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο να διατάξει την απαγόρευση λειτουργίας του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), με την κατηγορία ότι "έχει καταστεί κέντρο αντι-κοσμικής δραστηριότητας", βύθισε την Τουρκία σε βαθιά πολιτική κρίση.

Έτοιμη για συνομιλίες και λύση εντός του 2009

Πού το πάει η Τουρκία στο Κυπριακό

10/03/2008


Η κινητικότητα στο Κυπριακό μετά τις εκλογές, όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα, ήταν αναμενόμενη. Η Τουρκία, σε συνεργασία με την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, χάραξε συγκεκριμένη στρατηγική πολιτικής διαχείρισης της τελικής φάσης του Κυπριακού. Το πού το πάει η Τουρκία συνοψίζεται σε μια φράση που είπε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε συνέντευξή του σε τουρκικό περιοδικό την περασμένη εβδομάδα: "Το Κυπριακό θα λυθεί το 2008 είτε σαν ενωμένο κράτος, είτε με αναγνώριση της 'Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου'".

Η ρήξη Ερντογάν - στρατηγών και οι περιπλοκές του Κυπριακού

Το "βαθύ κράτος" και η Κύπρος

04/06/2006


Αυτές τις μέρες η Τουρκία συγκλονίζεται από αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες του λεγόμενου "βαθέος κράτους", με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας. Το τουρκικό "βαθύ κράτος" βρίσκεται σε ρήξη με τους μετριοπαθείς ισλαμιστές που κυβερνούν σήμερα την Τουρκία, ενώ ο κίνδυνος ολοκληρωτικής ρήξης του Ταγίπ Ερντογάν με τον στρατό είναι υπαρκτός.

Ο χάρτης της τουρκικής αλαζονείας

21/05/2006


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στην παρουσία του πρωθυπουργού της Φιλανδίας, δήλωσε κατηγορηματικά την περασμένη Τετάρτη πως δεν πρόκειται να παραπέμψει το συμπληρωματικό πρωτόκολλο για τη συμφωνία της Άγκυρας στην Εθνοσυνέλευση για επικύρωση, εάν η κυπριακή κυβέρνηση δεν κάνει ανάλογα βήματα, δηλαδή δεν συγκατανεύσει στο άνοιγμα

Πλήρης αναδιάταξη των γεωπολιτικών ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου

Ενιαίο οικονομικό δόγμα Ελλάδας - Τουρκίας

16/04/2006


Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα σε ξένες επενδύσεις μεταξύ των αναδυόμενων αγορών στον ευρωπαϊκό χώρο. Η απευθείας εισροή ξένου κεφαλαίου στη χώρα κατά το 2005 σημείωσε αύξηση 239% και έφτασε τα 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο σταυροδρόμι των αγωγών ενέργειας

16/04/2006


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, παρουσίασε τον περασμένο μήνα σε Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αυστρία, τα σχέδια τής Τουρκίας για ένα δίκτυο αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή και την Κασπία προς την Ευρώπη.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα