Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Κυπριακό Γενικά
Έτος 2004
Έτος 2005
Έτος 2006
Έτος 2007
Έτος 2008
Έτος 2009
Έτος 2010
Η άλλη πλευρά
Έτος 2011
Προεδρία Χριστόφια
Κυπριακό Χριστόφιας
Έτος 2012
Τουρκία
Σχέδιο Ανάν
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Ευλογία και όχι κατάρα η επιδιαιτησία

20/07/2008


Το Κυπριακό είναι όμηρος λέξεων, φράσεων και εννοιών που υιοθετούνται ή απορρίπτονται, ανεξαρτήτως του περιεχομένου τους. Πολλές φορές υποστηρίζεται με πάθος μάρτυρα του Ιεχωβά μια φράση ή μια έννοια που έχει αντίθετο νόημα από αυτό που θέλουμε να της προσδώσουμε.

Η ακτινογραφία μιας πολιτικής απάτης

Η 8η Ιουλίου κάτω από το περιτύλιγμα

23/12/2007


Η 8η Ιουλίου θεωρείται από την κυβέρνηση μια πολύ σημαντική επιτυχία και προβάλλεται σαν η διαδικασία μέσα από την οποία θα επιτευχθεί μια συμφωνία "λειτουργική και άρα βιώσιμη". Με την 8η Ιουλίου συμφωνούν όλοι: Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., τα Ηνωμένα Έθνη, η Τουρκία, οι Τουρκοκύπριοι, το ΑΚΕΛ, ο ΔΗΣΥ, η ΕΔΕΚ, ακόμη και το ΕΥΡΩΚΟ.

 

Καθημερινή πρακτική η παραπληροφόρηση

Και μια πρωτοβουλία μαϊμού...

25/11/2007


Αναχωρώντας για την Ουγκάντα, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε πως επίκειται πρωτοβουλία στο Κυπριακό το 2008 και αναφέρθηκε στην έκθεση που υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στην 5η Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης, σχετικά με τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2008: "Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε (...) ότι θεωρεί αναγκαίο όπως το 2008 αρχίσει νέα πρωτοβουλία και καθόρισε έξι συναντήσεις μεταξύ των ηγετών των δυο κοινοτήτων".

Οι δεσμεύσεις, η κινητικότητα και το "Πρώτο βιολί

Γιατί οι Αμερικανοί ερωτεύτηκαν τον Τάσσο;

30/09/2007


Πού το πάνε οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Κυπριακό; Προς τι ο ξαφνικός "έρωτας" με τον Τάσσο Παπαδόπουλο παραμονές των εκλογών; Μήπως οι ΗΠΑ διάλεξαν υποψήφιο και παρεμβαίνουν στην εκλογική διαδικασία υπέρ του απερχόμενου Προέδρου; Ή μήπως διέγνωσαν το αδύνατο σημείο του στις επικείμενες εκλογές και προσπαθούν να τον "βοηθήσουν" έναντι δέσμευσης για λύση του προβλήματος;

Η Ε.Ε., η Τουρκία, η Κύπρος και οι δρόμοι της ενέργειας

Όταν η Ερατώ απειλεί την Ευρώπη με ασφυξία

26/08/2007


Τις παραμονές της υποβολής των προτάσεων από ξένες εταιρείες για την εξερεύνηση των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή, προειδοποιούσε από το ΡΙΚ ότι "το διαπραγματευτικό κεφάλαιο της Τουρκίας για την ενέργεια δεν θα μπορέσει να ανοιχτεί". Δηλαδή, με αφορμή τις τουρκικές αιτιάσεις για τα πιθανά κυπριακά κοιτάσματα, η Λευκωσία θα ασκήσει το δικαίωμα του βέτο στην έναρξη διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ε.Ε. στον τομέα της ενέργειας.

 

Με αφορμή τη σύγκρουση Ερντογάν – στρατού

Θα εφάρμοζε το σχέδιο η Τουρκία;

06/05/2007


Κάθε φορά που υπάρχει μια κρίση στην Τουρκία, προβάλλεται η θέση πως δεν θα εφάρμοζε το σχέδιο και συνεπώς δεν είχαμε κανένα μέλλον με αυτή τη λύση. Αρχικά, η επίκληση αυτού του επιχειρήματος από παράγοντες που τάχθηκαν με ένταση υπέρ του "όχι", εμπεριέχει μια σειρά από αντιφάσεις:

Πώς και γιατί έκανε τη στροφή η Λευκωσία

Σωσίβιο τα οδοφράγματα και οι τεχνικές επιτροπές

11/03/2007


Διακαής επιθυμία της κυβέρνησης είναι η έναρξη κάποιας διαδικασίας στο Κυπριακό, στο πλαίσιο της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου. Μια διαδικασία συνομιλιών κρίνεται υπό τις σημερινές περιστάσεις ως η μοναδική διέξοδος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στην Ευρώπη, ενώ θα υποβοηθήσει τους προεκλογικούς σχεδιασμούς του προέδρου Παπαδόπουλου, καθότι θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ.

Προς συνολική άρση απομόνωσης προσανατολίζεται η Ε.Ε.

Έχασαν τον έλεγχο των κινήσεων

14/01/2007


Ραγδαίες αναμένεται ότι θα είναι οι εξελίξεις στην Ε.Ε., εντός του 2007, για την οικονομική και πολιτική αναβάθμιση των κατεχομένων, ύστερα από την πολιτική δέσμευση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα, στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων της 11ης Δεκεμβρίου, για την άμεση προώθηση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα