Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Κυπριακό Γενικά
Έτος 2004
Έτος 2005
Έτος 2006
Έτος 2007
Έτος 2008
Έτος 2009
Έτος 2010
Η άλλη πλευρά
Έτος 2011
Προεδρία Χριστόφια
Κυπριακό Χριστόφιας
Έτος 2012
Τουρκία
Σχέδιο Ανάν
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Ο απόλυτος εγκλωβισμός του Δ. Χριστόφια

02/11/2008


Το 2004 ο Κόφι Ανάν διακήρυξε πως το δίλημμα ήταν μεταξύ της τότε προτεινόμενης λύσης και της μη λύσης. Πέντε χρόνια από τότε η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιώνεται. Οι προσπάθειες για μια άλλου τύπου λύση είτε μέσω της διαδικασίας της 8ης Ιουλίου, είτε της "λύσης από τους Κύπριους για τους Κύπριους", απέτυχαν παταγωδώς. Η μόνη ρεαλιστική διαδικασία συμφωνημένης λύσης είναι η επιστροφή στο 2004.

Στήνεται σκηνικό 2004 στο Κυπριακό

Πάρε δώσε με το νέο χρόνο

02/11/2008


Η υπό εξέλιξη διαδικασία στο Κυπριακό καρκινοβατεί και η εκτίμηση του διεθνούς παράγοντα είναι πως η συνταγή "λύση από τους Κύπριους για τους Κύπριους" δεν πρόκειται να αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του "Π" που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, τα Ηνωμένα Έθνη επιρρίπτουν την ευθύνη για το ότι δεν αποδίδουν οι πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλίες εξίσου και στις δύο πλευρές.

Νίκος Αναστασιάδης

"Απαιτούμε σεβασμό και ενημέρωση"

26/10/2008


Στο ΔΗΣΥ άρχισαν να προβληματίζονται για τους χειρισμούς του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό και προετοιμάζονται να διαχωρίσουν τη θέση τους στην περίπτωση που τα πράγματα πάρουν αρνητική τροπή. "Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον Πρόεδρο για όσο καιρό ακολουθεί μια ορθή στρατηγική διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό, όμως ο ΔΗΣΥ δεν έδωσε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή", δήλωσε στον "Π" ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Αναστασιάδης.

"Λύση από τους Κύπριους για τους Κύπριους", ο ανέφικτος ρομαντισμός

Το τέλος των συντρόφων

19/10/2008


Παρά την προσπάθεια που έχει καταβληθεί μετά την τελευταία συνάντηση Χριστόφια - Ταλάτ για τη βελτίωση του κλίματος, η καχυποψία για τις προθέσεις της κάθε πλευράς εξακολουθεί να κατατρύχει τις συνομιλίες. Από το προεδρικό περιβάλλον οι εκτιμήσεις για το πού πάνε τα πράγματα είναι συγκεχυμένες και αντιφατικές.

Χρονοδιάγραμμα λύσης οι ευρωεκλογές

Η Ε.Ε. έχει σχέδιο Α και σχέδιο Β

12/10/2008


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ότι "δεν έχει σχέδιο Β" και πως είναι ειλικρινής η πρόθεσή του να εργαστεί για τη λύση του Κυπριακού. Η κατηγορηματική αυτή θέση, που την έχει μεταδώσει και στο εξωτερικό, δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες ότι αυτή τη φορά το Κυπριακό θα λυθεί. "Ο Χριστόφιας έχει ξανοιχτεί τόσο πολύ, τόσο γρήγορα, που δεν βλέπω τον τρόπο να απεμπλακεί από τις συνομιλίες χωρίς τεράστιο πολιτικό κόστος", δήλωσε στον "Π" διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες.

Οι τακτικισμοί στραγγαλίζουν την ουσία

Χάλασε η χημεία των συντρόφων;

04/10/2008


Η διαδικασία των συνομιλιών στο Κυπριακό μαστίζεται από κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ηγετών για τις εκατέρωθεν προθέσεις. Η αμφιβολίες που έχουν, μεταφράζονται σε κινήσεις τακτικής, οι οποίες έχουν υπερφαλαγγίσει την ουσία, χάλασαν το κλίμα και τείνουν να βραχυκυκλώσουν την όλη προσπάθεια.

Απασχόλησε τους Χριστόφια – Ταλάτ

Το νερό από την Τουρκία στις συνομιλίες

28/09/2008


Η μεταφορά νερού από την Τουρκία στην Κύπρο με υποθαλάσσιο αγωγό και η διαχείριση του έργου απασχόλησε τον πρόεδρο Χριστόφια και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κατά τη δεύτερη συνάντηση τους, στις απευθείας συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π», το ζήτημα του νερού ηγέρθη στο κεφάλαιο των αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης. Το νερό, αν και εισαγόμενο, εντάσσεται στους φυσικούς πόρους και τη διαχείρισή του πρέπει να την έχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και όχι οι συνιστώσες πολιτείες.

Γιατί σήμερα η συγκυρία είναι πιο ευνοϊκή από το 2004

Πέτυχε το πείραμα, κάνουν χημεία

14/09/2008


Για πρώτη φορά στη μετά '74 ιστορία του Κυπριακού διεξάγονται πραγματικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση του προβλήματος και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της σημερινής διαδικασίας με όλες τις προηγούμενες. Στην αποτίμηση αυτή κατέληξαν τα Ηνωμένα Έθνη μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης Χριστόφια - Ταλάτ, όπου επαληθεύτηκε στην πράξη η πολιτική βούληση των δύο ηγετών για λύση του Κυπριακού.

 

Η κρίση στη Γεωργία μπορεί να αποβεί ευεργετική για την Κύπρο

Το Κυπριακό στη σκιά του Καυκάσου

31/08/2008


Σημαντικά αναβαθμισμένη αλλά και έντονα ανήσυχη είναι η Τουρκία από τις εξελίξεις που σημειώνονται στον Καύκασο. Τα συμφέροντα της Τουρκίας, σε συνάρτηση με το ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει στην περιοχή είναι ταυτόσημα με αυτά της Γεωργίας, αλλά ταυτόχρονα είναι εξαρτημένη από τη Ρωσία.

Σφήνα ο στρατός στις συνομιλίες

Οι στρατηγοί μπλόκαραν όλα τα ΜΟΕ

Τουρκική η προβοκάτσια στην Πύλα;

31/08/2008


Μπλόκο στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού επιδιώκει να βάλει ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο, παρεμποδίζοντας την εφαρμογή των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχουν αποφασίσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα