Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Κυπριακό Γενικά
Έτος 2004
Έτος 2005
Έτος 2006
Έτος 2007
Έτος 2008
Έτος 2009
Έτος 2010
Η άλλη πλευρά
Έτος 2011
Προεδρία Χριστόφια
Κυπριακό Χριστόφιας
Έτος 2012
Τουρκία
Σχέδιο Ανάν
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Είτε κοντά σε λύση το 2010, είτε ναυάγιο και αλλαγή φιλοσοφίας

Ο τελευταίος Γεννάρης της Ομοσπονδίας

27/12/2009


Το μέλλον των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό κρίνεται στα δύο τριήμερα των εντατικών διαπραγματεύσεων του Ιανουαρίου (11-13 και 18-20). Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τους Χριστόφια και Ταλάτ, θα επιδιωχθεί σύγκλιση στα κεφάλαια διακυβέρνηση και διαμοιρασμός της εξουσίας, οικονομία και ΕΕ, στα οποία έχει καταγραφεί πρόοδος.

Κυπριακό: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι

Χρονοδιάγραμμα ο Ιανουάριος

20/12/2009


Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας κλειδί της τρέχουσας διαδικασίας των συνομιλιών στο Κυπριακό. Όλη η προσοχή είναι στραμμένη στις εντατικές συνομιλίες των δύο τριημέρων (11, 12 και 13 το πρώτο και 18, 19 και 20 το δεύτερο) που θα γίνουν τελικά στην κατοικία του μόνιμου αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα στην Κύπρο, κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας και όχι στις κατοικίες των δύο ηγετών.

Μονόδρομος πια η αποχώρηση ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση

Ο Αρχιεπίσκοπος σταμάτησε τον Μάριο

13/12/2009


Προς νέα -ίσως και τελική- κρίση οδηγείται η συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ στις αρχές του νέου χρόνου με αφορμή τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Η αποτυχία του Μάριου Καρογιάν να ελέγξει το ΔΗΚΟ και η συνθηκολόγησή του υπέρ της ομάδας του Νικόλα Παπαδόπουλου καθιστά πλέον το διαζύγιο με την κυβέρνηση μονόδρομο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο Μάρκος Κυπριανού φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε συναδέλφους του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων πως τον Ιανουάριο ίσως να μην είναι υπουργός Εξωτερικών.

Προς ανανέωση της απόφασης του 2006 με λεκτικές βελτιώσεις

'Ανθρακες η αξιολόγηση της Τουρκίας

22/11/2009


Επαναδιατύπωση του λεκτικού του 2006, με κάπως πιο αυστηρό τόνο, είναι το μάξιμουμ που μπορεί να εξασφαλίσει η Κύπρος από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων του Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η πρόθεση των πιο σημαντικών κρατών - μελών της ΕΕ όπως την έχει εισπράξει ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, στο γύρο που έχει κάνει σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενόψει της αξιολόγησης του Δεκεμβρίου.

Αρχηγός ο Λυσσαρίδης, στρατηγός ο Λιλλήκας, εμπροσθοφυλακή ο Νικόλας

Το Πεντάγωνο των σκληρών

Με τις ευλογίες της Εκκλησίας

15/11/2009


Δεν θα αποτολμήσει το ΔΗΚΟ την έξοδο από την κυβέρνηση και οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα είναι έκπληξη για το ΑΚΕΛ. Αυτή είναι η εκτίμηση του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο στηρίζεται στην αποδοχή που τυγχάνει ο Χριστόφιας από τη βάση του ΔΗΚΟ. Πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε από το Προεδρικό έδειξε ότι το 50% του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ στηρίζουν την πολιτική Χριστόφια, παρά την αρνητική ρητορική των ηγεσιών τους.

Ενώ ο Μάρκος Κυπριανού βλέπει επικοινωνιακά τεχνάσματα της Τουρκίας

Διεθνής ξεσηκωμός για το Κυπριακό

08/11/2009


Πρωτοφανής διεθνής κινητικότητα αναμένεται στο Κυπριακό τους επόμενους μήνες με στόχο την αξιοποίηση της παρούσας συγκυρίας για λύση του προβλήματος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, τα Ηνωμένα Έθνη και η ΕΕ (αμέσως μετά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας και τη θεσμοθέτηση της νέας δομής της), θα δραστηριοποιηθούν σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που δηλητηριάζει τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ καθώς και τη συνεργασία ΕΕ - ΝΑΤΟ.

Η νέα τουρκική στρατηγική στο Κυπριακό

Διάρρηξη του στάτους κβο

01/11/2009


Σαφές χρονοδιάγραμμα για λύση ομοσπονδίας ή στροφή προς τη συνομοσπονδία δύο κρατών έχει θέσει η Τουρκία, με ορόσημο τις «εκλογές» του ερχόμενου Απριλίου. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, καθώς και από τις δημόσιες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, η 'Αγκυρα φαίνεται αποφασισμένη να ξεπεράσει τον σκόπελο του Κυπριακού είτε με μια λύση που θα είναι κοντά στις

Τσελεπής: Καλύτερη και από τη Ζυρίχη η πρόταση για σταθμισμένη ψήφο

Πώς θα ψηφίζουμε στην ομόσπονδη Κύπρο

18/10/2009


«Ρίχνουμε τείχη της Ζυρίχης», είπε στο ΤΡΙΤΟ του ΡΙΚ το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, Τουμάζος Τσελεπής, επεξηγώντας την πρόταση του Προέδρου Χριστόφια για την εκλογή του προέδρου και του αντιπροέδρου της ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας απευθείας από το λαό. «Η πρότασή μας βελτιώνει το σύστημα της Ζυρίχης και είναι σαφώς καλύτερη από το προεδρικό συμβούλιο που πρόβλεπε το σχέδιο Ανάν», διευκρίνισε.

 

Εκστρατεία υπόσκαψης του κύρους του ΟΗΕ και των συνομιλιών

Το σύνδρομο της Μεγάλης Παρασκευής;

04/10/2009


Στις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος Χριστόφιας μετά την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, λέγοντας φωναχτά "δεν πρόκειται να δεχτώ σε καμιά απολύτως περίπτωση ξανά επιδιαιτησίες και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα" και πως "αυτό το μήνυμα στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις μέχρι και την γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών", έδινε την εντύπωση ότι διακατεχόταν από πανικό. Ο Χριστόφιας έδειξε ν' ανησυχεί για εξελίξεις που έρχονται στο Κυπριακό και ότι προσπαθεί να τις αναχαιτίσει.

Πλησιάζει η στιγμή των σκληρών διλημμάτων στο Κυπριακό

Πατάει σε δύο βάρκες ο Χριστόφιας

27/09/2009


Μπέρδεμα προκαλούν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τα άκρως αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπει ο Πρόεδρος Χριστόφιας στο Κυπριακό. Από τη μια είναι η διακήρυξή του ότι δεν έχει υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του προβλήματος και από την άλλη η συντήρηση της ρητορικής που επινόησε ο Παπαδόπουλος στην παρελκυστική τακτική διατήρησης του στάτους κβο.

 

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα