Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Κυπριακό Γενικά
Έτος 2004
Έτος 2005
Έτος 2006
Έτος 2007
Έτος 2008
Έτος 2009
Έτος 2010
Η άλλη πλευρά
Έτος 2011
Προεδρία Χριστόφια
Κυπριακό Χριστόφιας
Έτος 2012
Τουρκία
Σχέδιο Ανάν
Πρώτο σχέδιο Ανάν - Χάγη
Δημοψήφισμα
Χάγη – Νέα Υόρκη
Ευρωεκλογές 2004
Νέα Υόρκη – Δημοψήφισμα
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Ο Τάσσος δέχτηκε να υπογράψει και να στηρίξει το σχέδιο Ανάν 3

Τα ντοκουμέντα της Χάγης

16/09/2007


Στη συνέντευξή του προς τα MME την περασμένη Τρίτη, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου της "Χαραυγής" Νίκης Κουλέρμου, αναφορικά με την αποδοχή του σχεδίου Ανάν 3 στη Χάγη, της είπε πως είναι "πολύ κακά πληροφορημένη" για το θέμα αυτό. "Στη Χάγη δεν δέχθηκα το σχέδιο Ανάν. Καθαρά και κατηγορηματικά", είπε.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η επιστολή Παπαδόπουλου προς τον ΓΓ των Η.Ε.

Ιδού οι δεσμεύσεις Τάσσου προς Ανάν

18/12/2005


Έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές η συγκυβέρνηση προσπαθεί να ορίσει την ατζέντα της προεκλογικής συζήτησης και να την περιορίσει γύρω από το σχέδιο Ανάν. Ύστερα από μια επιτυχημένη επικοινωνιακή στρατηγική, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να δαιμονοποιήσει συνολικά το σχέδιο Ανάν. Ακολούθως, άρχισε να υποβάλλει στους πολιτικούς της αντιπάλους που το είχαν αποδεχτεί, να απολογηθούν για το φλερτ τους με τον δαίμονα.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ 1999-2004

Το χρονικό πριν τη μεγάλη απόφαση

24/04/2004


Τα δημοψηφίσματα για την αποδοχή ή την απόρριψη του τελικού σχεδίου Ανάν, που διεξάγονται σήμερα στην Κύπρο, είναι το αποκορύφωμα της μεγαλύτερης και σοβαρότερης διπλωματικής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν τα Ηνωμένα Εθνη για την επίλυση του Κυπριακού, από το 1974. Όλες οι προσπάθειες που είχαν προηγηθεί απέτυχαν, λόγω της θέσης της Τουρκίας ότι το Κυπριακό είχε λυθεί με την εισβολή του 1974. Η αίτηση για ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και η επιθυμία της Τουρκίας να καταστεί μέλος δημιούργησαν για πρώτη φορά συνθήκες ταύτισης συμφερόντων μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου.

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η Τουρκία αλλάζει πολιτική

08/02/2004


Παρά την εντύπωση που έχει επιβληθεί στην Κύπρο ότι η Τουρκία παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι, η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει σημαντική μεταβολή στην πολιτική της στο Κυπριακό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση της χώρας. Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έχει πειστεί ότι η επίλυση του Κυπριακού εξυπηρετεί τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Τουρκίας.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Να τον, πετιέται από 'ξαρχής

08/02/2004


Την πιο σημαντική μάχη της πολύχρονης καριέρας του, δίνει τις μέρες αυτές ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος για πρώτη φορά βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την τουρκική κυβέρνηση και προσωπικά με τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Η έκβαση της αντιπαράθεσης αυτής δεν θα κρίνει μόνο τις αντοχές του Ντενκτάς, αλλά και το πολιτικό μέλλον του ίδιου του Ερντογάν.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν λύση

01/02/2004


Την περασμένη Τρίτη, αναχωρώντας για το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, χωρίς να τον ρωτήσει κανένας, επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπονοώντας πως στηρίζουν τη νέα τουρκική πολιτική στο Κυπριακό, την οποία θεωρεί επικοινωνιακή τακτική και όχι ουσιαστική μεταβολή. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θεωρούσε πως υπήρχε συμπαιγνία ΗΠΑ – Τουρκίας για να βγει η Τουρκία από το αδιέξοδο στο Κυπριακό, είτε με μια ενδιάμεση συμφωνία στο Κυπριακό, είτε με απόδοση ίσων ευθυνών στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ψυχολογικός πόλεμος για τα οικονομικά της λύσης

Μια σύμπλευση ανατριχιαστική

28/09/2003


Ο πρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Βασιλείου έδωσε την περασμένη Πέμπτη στη δημοσιότητα μια οικονομική μελέτη για το κόστος της λύσης. Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, η μελέτη του κ. Βασιλείου υποστηρίζει πως η λύση θα απογειώσει την κυπριακή οικονομία, παρά θα τη θέσει σε περιπέτειες. Η οικονομική πτυχή της λύσης είναι οπωσδήποτε μια παράμετρος που πρέπει να μελετηθεί από τώρα, για να προσαρμοστεί κατάλληλα η οικονομία.

«Παρεισέφρησε» η σχετική αναφορά, λέγει ο Χριστόφιας

Αναθεμάτισε το σχέδιο ο Τάσσος

03/08/2003


Στη συνέντευξη που έδωσε στον «Πολίτη» της περασμένης Κυριακής ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στο προεδρικό μέγαρο, στις 15 Ιουλίου, κατά την οποία καταβαράθρωσε το σχέδιο Ανάν, ισχυρίστηκε πως η συγκεκριμένη αναφορά «παρεισέφρησε» στο κείμενο.

ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΚΙΣΜΟΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέκα εισηγήσεις στην Κυβέρνηση

29/06/2003


Όταν το καθεστώς Ντενκτάς, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, ανακοίνωσε τη χαλάρωση των περιορισμών στη διακίνηση, η κυβέρνηση ανέλυσε τον ελιγμό Ντενκτάς με νομικίστικη προσέγγιση και απέτυχε να σταθμίσει τις εξελίξεις με πολιτικά κριτήρια.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ

Ας εμπιστευτούμε την Ευρώπη

22/06/2003


Η ομιλία του αρμόδιου για τη διεύρυνση Επιτρόπου της Ε.Ε. Γκίντεν Φερχόιγκεν, στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ, την περασμένη Τρίτη, ήταν ίσως η σημαντικότερη που απηύθυνε ποτέ στην Κύπρο. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διασαφήνισε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη θέση του, και κατ΄ επέκταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε όλες τις πτυχές του Κυπριακού που απασχολούν την περίοδο αυτή την επικαιρότητα.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα