Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Κυπριακό Γενικά
Έτος 2004
Έτος 2005
Έτος 2006
Έτος 2007
Έτος 2008
Έτος 2009
Έτος 2010
Η άλλη πλευρά
Έτος 2011
Προεδρία Χριστόφια
Κυπριακό Χριστόφιας
Έτος 2012
Τουρκία
Σχέδιο Ανάν
Πρώτο σχέδιο Ανάν - Χάγη
Δημοψήφισμα
Χάγη – Νέα Υόρκη
Ευρωεκλογές 2004
Νέα Υόρκη – Δημοψήφισμα
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Όλο το παρασκήνιο των μυστικών συνομιλιών στη Λουκέρνη και στη Στράκκα

Οι συγκλονιστικοί διάλογοι Τάσσου - Σερντάρ

03/02/2008


Άκρως αποκαλυπτικός είναι ο υιός του Ραούφ Ντενκτάς, Σερντάρ, σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Μπασιαράν Ντουζκιούν, για τα παρασκήνια των συνομιλιών στο Μπούργκερστοκ και ειδικά για τις μυστικές συνομιλίες που είχε εκεί με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο, που συνεχίστηκαν στη Λευκωσία, στα δείπνα της Στράκκας.

Πώς ο Ντενκτάς χόρεψε τον Παπαδόπουλο στο ταψί

19/09/2004


Οταν στα τέλη του 2002 η τουρκική κυβέρνηση άλλαζε τη φρασεολογία της στο Κυπριακό και αναπροσάρμοζε την πολιτική της προς την κατεύθυνση της λύσης, η εκτίμηση του προέδρου Παπαδόπουλου, όπως τη διατύπωσε πολλές φορές δημόσια, ήταν πως επρόκειτο για επικοινωνιακή τακτική του κ. Ερντογάν. Οπως έχει αποδειχτεί, η Τουρκία αναθεώρησε την πολιτική της στο Κυπριακό, ενώ εκείνος που έκανε επικοινωνιακό παιχνίδι ήταν ο κ. Παπαδόπουλος.

Όλο το παρασκήνιο από τη Νέα Υόρκη στη Στράκκα

Ντενκτάς, το λάθος άλογο του Τάσσου

ή πώς ο Ντενκτάς χόρεψε τους Τάσσο-Χριστόφια στο Κυπριακό;

19/09/2004


Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος παραδέχτηκε στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ότι είχε τρεις συναντήσεις με τον Σερντάρ Ντενκτάς, στη Λουκέρνη, με θέμα συζήτησης την αναβολή των δημοψηφισμάτων, ενώ άλλες δύο συναντήσεις έγιναν στη Λευκωσία. Στην πραγματικότητα αναβολή θα σήμαινε κατάρρευση των συνομιλιών, αφού οι συζητήσεις που θα συνεχίζονταν - αν άρχιζαν ποτέ - θα διαρκούσαν για χρόνια.

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Πώς παγιδεύτηκε ο Τάσσος στη Νέα Υόρκη

16/05/2004


Ύστερα από το ναυάγιο της διάσκεψης της Χάγης τον Μάρτιο του 2003, όπου ο Ντενκτάς απέρριψε ολοκληρωτικά το σχέδιο Ανάν, ενώ ο Παπαδόπουλος το αποδέχτηκε υπό κάποιες προϋποθέσεις, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε πως θα αναλάμβανε ξανά πρωτοβουλία στο Κυπριακό μόνο υπό την προϋπόθεση ότι τα μέρη θα επιδείκνυαν πολιτική βούληση για λύση, συμφωνούσαν να παραπέμψουν το σχέδιο του σε δημοψήφισμα και θα τον εξουσιοδοτούσαν να συμπληρώσει τα κενά στην περίπτωση που διαφωνούσαν μεταξύ τους.

ΣΙΓΟΥΡΗ η επικράτηση του «όχι», αμφίβολο αν θα είναι βροντερό (που θέλει ο Παπαδόπουλος) ή ήπιο (που θα ήθελε το ΑΚΕΛ)

10 αγκάθια για τον Τάσσο

24/04/2004


Σήμερα δίνεται στους Κύπριους, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το δικαίωμα να αποφασίσουν με ψηφοφορία για το μέλλον τους, μετά το '74. Το αποτέλεσμα είναι εν πολλοίς αναμενόμενο: Το «όχι» θα επικρατήσει. Αυτό που αναμένεται να διαπιστωθεί είναι αν το «όχι» θα είναι ήπιο, όπως επιθυμεί το ΑΚΕΛ, ή βροντερό, όπως επιδιώκει ο Παπαδόπουλος.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ

Πώς "εξαπατήθηκε" ο Φερχόιγκεν

23/04/2004


Παπαδόπουλος: «Όσον αφορά εμάς θέλουμε να τονίσουμε στους Τ/Κ συμπατριώτες μας η πόρτα είναι ανοικτή. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να επιτευχθεί λύση πριν από την 1η Μαΐου» Η δήλωση του Γκίντερ Φερχόιγκεν στο Ευρωκοινοβούλιο ότι αισθάνεται να έχει «εξαπατηθεί από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας», επειδή αθέτησε την δέσμευση της για αποδοχή του σχεδίου Ανάν, προκάλεσε την έκπληξη της Λευκωσίας.

Καταγγελίες για παρακολουθήσεις και πιέσεις υπέρ του ΟΧΙ

Το παρακράτος ξανακτυπά

18/04/2004


Οι Βρυξέλλες έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό αποδέχτες παραπόνων ότι παρακολουθούνται στην Κύπρο τα τηλέφωνα στελεχών της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. Προσωπικές συνομιλίες στελεχών της Ε.Ε. διέρρευσαν σε «κυβερνητικούς κύκλους», οι οποίοι τα χρησιμοποίησαν για να επικρίνουν τη δραστηριότητά τους, ειδικά σε ό,τι αφορά τις θέσεις και τις απόψεις τους στο σχέδιο Ανάν.

O Χριστόφιας υπέκυψε στον εκβιασμό του Παπαδόπουλου

Τι εκπροσωπεί το ΑΚΕΛ;

18/04/2004


Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κοιμήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής με το «ναι» και ξύπνησε το πρωί του Σαββάτου με το «όχι». Ένα «όχι» που δεν έχει το πολιτικό θάρρος να το υποστηρίξει και το συγκαλύπτει πίσω από ένα αίτημα της τελευταίας στιγμής για αναβολή των δημοψηφισμάτων. Επίσης, το ΑΚΕΛ ζητεί διασφαλίσεις ότι η λύση θα εφαρμοστεί. Αλλά, στα δύο χρόνια που διαπραγματεύεται το σχέδιο Ανάν, μόλις τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Παρασκευής αντιλήφθηκε ότι υπήρχε αυτός ο κίνδυνος; Κι όταν το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος αποφάσιζε το «ναι» δεν είχε λάβει υπόψη του τους κινδύνους αυτούς; Ο κ. Χριστόφιας επικαλείται τις δηλώσεις Οζκιόκ για τους κινδύνους από τη λύση. Καλά, πριν κάνει τις δηλώσεις ο Οζκιόκ είχε θετικότερη εικόνα για τους Τούρκους στρατηγούς;

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Ύψωσε λευκή σημαία ο Χριστόφιας

13/04/2004


Πλήρη ανατροπή του σκηνικού σε ότι αφορά τα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου για το σχέδιο Ανάν προκάλεσε η απόφαση της Κ.Ε του ΑΚΕΛ, το Μ. Σάββατο, ενώ η απόρριψη της τη Δευτέρα από τον ΟΗΕ θέτει το κόμμα της Αριστεράς προ διλημμάτων που το φέρνουν αντιμέτωπο με την ίδια την ιστορία του.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Τα «διαβολάκια» της ενημέρωσης και ο Τάσσος

04/04/2004


Στη διάσκεψη της Λουκέρνης δεν έγιναν συνομιλίες για το Κυπριακό, ούτε πάρε -δώσε. Η διάσκεψη ήταν μια συνέχεια των συνομιλιών της Λευκωσίας. Και οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο την άλλη πλευρά, αλλά και τον πρόεδρο Παπαδόπουλο ο οποίος δεν ήθελε να διαπραγματευτεί οτιδήποτε. «Πήγαμε στην Ελβετία με όλη την καλή διάθεση, με την πολιτική βούληση να προχωρήσουμε σε ένα συμβιβασμό, έστω οδυνηρό, έναν ιστορικό αλλά αξιοπρεπή συμβιβασμό», είπε ο πρόεδρος κατά την επιστροφή του.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα