Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Κυπριακό Γενικά
Έτος 2004
Έτος 2005
Έτος 2006
Έτος 2007
Έτος 2008
Έτος 2009
Έτος 2010
Η άλλη πλευρά
Έτος 2011
Προεδρία Χριστόφια
Κυπριακό Χριστόφιας
Έτος 2012
Τουρκία
Σχέδιο Ανάν
Πρώτο σχέδιο Ανάν - Χάγη
Δημοψήφισμα
Χάγη – Νέα Υόρκη
Ευρωεκλογές 2004
Νέα Υόρκη – Δημοψήφισμα
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Καταγγέλλει φίμωση του «ναι», στο πόδι υπάλληλοι που χάνουν

21/04/2004


Για μονοπώληση της ενημέρωσης και για ψυχολογικό πόλεμο προς τους πολίτες για να πούνε όχι στο δημοψήφισμα κατηγορούν την κυβέρνηση οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν συνταχθεί με το «ναι». Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ηγείται της εκστρατείας του «ναι», προειδοποίησε χθες την κυβέρνηση ότι θα την καταγγείλει για αντιδημοκρατική συμπεριφορά στον Ιρλανδό πρωθυπουργό, προεδρεύοντα της Ε.Ε., στον πρόεδρο της Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Πατ Κοξ, στο γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Σβίμερ και στην Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ για επανεξέταση της στάσης του ΑΚΕΛ αφήνει ο Χριστόφιας

Ο Ιακώβου στη Μόσχα, κόντρα για τις εγγυήσεις

19/04/2004


Η κυπριακή κυβέρνηση αντιτίθεται στην επικύρωση του σχεδίου από το Συμβούλιο Ασφαλείας πριν από τα δημοψηφίσματα. Προσπάθεια που καταβλήθηκε από τον Αλβαρο ντε Σότο στις 3 Απριλίου και δεν καρποφόρησε, λόγω αντιδράσεων της Ρωσίας.

Βασιλείου: Ναι στην προσέγγιση με Τουρκία

17/04/2004


Ακόμη κι αν οι Ελληνοκύπριοι πουν «όχι» στο δημοψήφισμα, η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική προσέγγισης με την Τουρκία, υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού Καραμανλή. «Προσωπικά δεν θα ήμουν ευτυχής εάν ο κ. Καραμανλής έλεγε κάτι διαφορετικό», αναφέρει ο κ. Βασιλείου. «Η μόνη ελπίδα να αλλάξει το κλίμα και να μπούμε σε μια νέα εποχή συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι να ενισχυθούν οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και να υποστηριχθεί η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.».

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ χαιρετίζει ΑΚΕΛ για αναβολή

ΔΗΣΥ: 78% «ναι» με επίθεση στον Τάσσο

ΚΛΗΡΙΔΗΣ με συναισθηματικό κάλεσμα για «ναι»

16/04/2004


Με κύριο χαρακτηριστικό της ομιλίας του την κατά μέτωπο επίθεση στον πρόεδρο Παπαδόπουλο για τους χειρισμούς και τις επιλογές του στο Κυπριακό, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ν. Αναστασιάδης, ζήτησε από το έκτακτο συνέδριο του κόμματος να αποφασίσει «ναι» στο σχέδιο Ανάν. Πράγμα που έγινε αργά τη νύχτα. Από την ψηφοφορία, 686 ή 77,6% ψήφισαν «ναι» για το σχέδιο Ανάν, ενώ 188 ή 21,3% ψήφισαν «όχι». Υπήρξαν και 10 αποχές.

Διαδήλωση Τουρκοκυπρίων κατά Ντενκτάς και ΑΚΕΛ

15/04/2004


Στην ίδια πλατεία, που πριν από δύο χρόνια οι Τουρκοκύπριοι διαδήλωναν κατά του Ντενκτάς συγκεντρώθηκαν ξανά χθες, όχι μόνο για να αποδοκιμάσουν τον ίδιο αλλά και για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους προς το ΑΚΕΛ.

Η συγκέντρωση έγινε από την πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» για να ενθαρρύνει τα δύο «ναι» στα δημοψηφίσματα, αλλά εξελίχθηκε σε διαμαρτυρία κατά του ΑΚΕΛ.

ΜΟΜΦΕΣ Χριστόφια, στην εισήγησή του, κατά του «κλίματος παροξυσμού»

Οριστικά με «αναβολή αλλά ώς όχι» το ΑΚΕΛ

15/04/2004


Η παγκύπρια συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ ενέκρινε χθες την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής για το σχέδιο Ανάν με ψήφους 65% υπέρ και 35% κατά. Η Κ.Ε. αξιολόγησε ως θετικό το σχέδιο Ανάν, αλλά έκρινε πως δεν μπορεί να ψηφιστεί από τον λαό, λόγω του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί.

Καζάνι που βράζει το ΑΚΕΛ, σήμερα το συνέδριο

14/04/2004


Με καζάνι που βράζει μοιάζει το ΑΚΕΛ, ύστερα από την απόφαση-έκπληξη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, το Μεγάλο Σάββατο, με την οποία ζητούσε αναβολή των δημοψηφισμάτων διαφορετικά δεν θα υποστήριζε το σχέδιο Ανάν.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα