Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Προεδρία Χριστόφια
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Ψάχνουν τρόπους να μην δεσμευτούν με το μνημόνιο

Σενάριο παραίτησης Χριστόφια στο ΑΚΕΛ

28/07/2012


Δραματικές θα είναι οι εξελίξεις τους επόμενους μήνες στην Κύπρο, όχι μόνο στο οικονομικό αλλά και στο πολιτικό πεδίο, με το ενδεχόμενο πρόωρων προεδρικών εκλογών να είναι στην ατζέντα. Τα πράγματα έχουν πάρει ήδη μια πορεία χωρίς επιστροφή, που οδηγεί στην πλήρη αναμόρφωση του οικονομικού και κατ' επέκταση του πολιτικού περιβάλλοντος.

Μονόδρομος το μνημόνιο για τον Δημήτρη Χριστόφια

Μέτρα τώρα ή σενάριο τρόμου

08/07/2012


Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στην Κύπρο μετά την υπογραφή του μνημονίου για τη χρηματοδότηση της χώρας από τον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, ίσως στο τέλος Ιουλίου. Το "κυπριακό μοντέλο", όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα, έκανε τον κύκλο του. Στις επόμενες εβδομάδες θα ετοιμαστεί ένας νέος οδικός χάρτης της κυπριακής οικονομίας που θα αλλάξει πολλά που μέχρι σήμερα θεωρούνταν δεδομένα.

Το παρασκήνιο της προσφυγής στον μηχανισμό και στο ΔΝΤ

Πώς τον χώρεσε η τρύπα του βελονιού

30/06/2012


Την Κυριακή ο Πρόεδρος σε συνέντευξή του στο "Βήμα" υιοθέτησε τη δήλωση του προέδρου της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η τρόικα με το "δανείζω και έρχομαι στη χώρα σχεδόν ως αποικιοκρατική δύναμη" είναι απαράδεκτος.

Παρέμβαση κυβέρνησης στην Κεντρική υπέρ Βγενόπουλου - MIG

Φταίνε οι τράπεζες, αθώος ο τραπεζίτης

25/06/2012


Η Κύπρος ζει αυτές τις μέρες την αγωνία της ένταξης στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ. Αναλόγως του αποτελέσματος των ελλαδικών εκλογών, η Κύπρος συζητά και τη σύναψη δανείου 4-5 δις από τη Ρωσία ή και συνδυασμό δανείου και μηχανισμού. Παρόλο που τα κυπριακά δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά της Ελλάδας, η κοινωνία κάνει συνειρμούς με την ελληνική εμπειρία και τρέμει μόνο με την ιδέα να βρεθεί στην ίδια μοίρα.

Όλο το παρασκήνιο της κόντρας Χριστόφια - Ορφανίδη

Τρία εκατομμύρια δανεικά την ημέρα

Η οικονομία στον αναπνευστήρα

05/05/2012


Για πρώτη φορά από το 1974 η οικονομία της Κύπρου μπαίνει σε περιπέτειες. Μιλώντας την περασμένη Δευτέρα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης είπε ότι "η οικονομία της χώρας μας περνά κρίσιμες στιγμές" και ότι "διακυβεύεται όχι μόνο η οικονομία της Κύπρου και η ευημερία των πολιτών της, αλλά και η εθνική μας υπόσταση". Ποτέ και κανένας πολιτειακός αξιωματούχος δεν περιέγραψε με τόσο μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας της Κύπρου. Η δραματική αυτή διαπίστωση δεν είναι μέρος της αντιπαράθεσης μεταξύ Ορφανίδη και Χριστόφια, αλλά η αιτία της.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα