Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Κλίμα 2004 με στόχο τις συνομιλίες

Οργανωμένη εκστρατεία υπόσκαψης της λύσης

13/09/2009


Συνθήκες 2004 επιχειρούν να δημιουργήσουν οι δυνάμεις που αντιτίθενται στην υπό εξέλιξη διαδικασία στο Κυπριακό, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μη αναστρέψιμο αρνητικό κλίμα στην κοινωνία και να εκβιάσει τον Πρόεδρο Χριστόφια να οδηγήσει τις συνομιλίες σε ναυάγιο. Πρωταγωνιστές, όπως και το 2004, είναι τα ΜΜΕ και τα απορριπτικά κόμματα του λεγόμενου μεσαίου χώρου, προεξαρχόντων του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

"Τα ρούχα του βασιλιά", στο ΡΙΚ

04/04/2009


Για 17 χρόνια ήμουν στη μαύρη λίστα του ΡΙΚ. Το κρατικό ίδρυμα δεν με κάλεσε σε καμιά εκπομπή του, ούτε στο ραδιόφωνο ούτε στην τηλεόραση, παρόλο που έγραψα επτά βιβλία για τη νεότερη ιστορία της Κύπρου. Βιβλία μου έχουν μεταφραστεί σε άλλες τρεις γλώσσες, γράφω σε δύο μεγάλες εφημερίδες στην Κύπρο και στην Ελλάδα και έχω εμφανιστεί πάρα πολλές φορές στην κρατική ελληνική τηλεόραση.

Πολιτικό εκκρεμές ο Χριστόφιας

Τα ΜΜΕ ως μέρος του κυπριακού προβλήματος

01/02/2009


Οι μετρήσεις πολιτικής συμπεριφοράς της κοινής γνώμης καταγράφουν ήδη μεγάλα ποσοστά απαισιοδοξίας για την προοπτική λύσης του Κυπριακού στο σύντομο μέλλον. Η αισιοδοξία που καταγράφηκε αμέσως μετά την εκλογή του Προέδρου Χριστόφια έχει εξανεμιστεί, ενώ γίνονται όλο και πιο έντονα τα συμπτώματα του 2004.

Η προβοκάτσια του ΚΥΠΕ

24/08/2008


Παραμονές της έναρξης των απευθείας συνομιλιών ορισμένοι θερμοκέφαλοι δοκίμασαν να τορπιλίσουν τη διαδικασία με μια προβοκάτσια στο μεικτό χωριό Πύλα. Οι εθνικιστές στα κατεχόμενα το εκμεταλλεύτηκαν, ξεσηκώθηκαν και προσπαθώντας να διεγείρουν τα αισθήματα ανασφάλειας των Τουρκοκυπρίων υπενθυμίζουν πόσο σημαντική είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και πόσο εύθραυστη μπορεί να είναι η ειρήνη με τους Ελληνοκύπριους.

Περιρρέουσα Β': "Follow the money"!

17/08/2008


Ο Μιχάλης Ιγνατίου, δίνοντας μια άλλη διάσταση στις "αποκαλύψεις" του "Φιλελεύθερου" περί χρηματισμών την περίοδο του δημοψηφίσματος, έγραψε την περασμένη Τρίτη ότι ένας αδίσταχτος κύριος "έχει βάλει το δακτυλάκι του στο μέλι της USAID-UNOPS". Αν και αναφέρεται σε "δωράκι" και σε "δακτυλάκι", η συνωμοσία που καταγγέλλει ο έγκριτος ανταποκριτής του "Φ" έχει συγκλονιστικές διαστάσεις: "Ο εν λόγω κύριος, φαίνεται ότι πήρε το 'δωράκι' του από την USAID μέσω της UNOPS. Και όχι μόνο αυτό. Στην οργάνωση που στήθηκε, έφτασε μέσω Ουάσιγκτον και επιπλέον ποσό. Όταν εξαντλήθηκαν τα δολάρια, ήρθαν οι ενισχύσεις μέσω Γερμανίας".

Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα (Μέρος Β'): Μια γκαιμπελική συνωμοσιολογία

Μαύρα δολάρια ή μαύρη προπαγάνδα;

10/08/2008


Την περίοδο της "Περιρρέουσας Ατμόσφαιρας" του 2004 επιχειρεί να αναβιώσει το "τασσικό μέτωπο", παραμονές της έναρξης των απευθείας συνομιλιών της 3ης Σεπτεμβρίου. Την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα "Έθνος" στην Αθήνα, υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο "Τα μαύρα δολάρια για το ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν", και ο "Φιλελεύθερος" στη Λευκωσία δημοσίευσαν ένα πανομοιότυπο κείμενο με την υπογραφή του Μιχάλη Ιγνατίου, σύμφωνα με το οποίο "στήθηκε μηχανισμός ΗΠΑ μέσω ΟΗΕ για ανεξέλεγκτες χρηματοδοτήσεις".

Τα ΜΜΕ ως μέρος του Κυπριακού

07/05/2008


Στο Κυπριακό ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου βρίσκεται στην τελευταία στροφή. Ποιο θα είναι το τέρμα, είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Το βέβαιο είναι πως το Κυπριακό, είτε με λύση είτε με μη λύση, φτάνει σε μια κατάληξη. Μη λύση συνεπάγεται διχοτόμηση, και μάλιστα στη χειρότερη μορφή της. Αυτή την τραγική κατάληξη δεν θα ήθελε να τη χρεωθεί ο πρόεδρος Χριστόφιας ούτε όμως και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, καθώς και οι δύο εκπροσωπούν κόμματα που αγωνίστηκαν για δεκαετίες ενάντια στη διχοτόμηση.

Τα τρωκτικά βλάπτουν σοβαρά τη δημοκρατία

14/06/2005


ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ "Το κυπριακό ποντίκι", το έντυπο που έθεσε στόχο τη δολοφονία ενός χαρακτήρα κάθε εβδομάδα, κυκλοφόρησε με βασικό θέμα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην υπουργού Γεωργίας Κώστα Θεμιστοκλέους, ο οποίος συνήψε εταιρεία με δύο Τουρκοκύπριους, εγγεγραμμένη στην Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο την προώθηση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Η "εφημερίδα" προβάλλει το θέμα υπό τον τίτλο "Δουλειές με Τούρκους" και δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα φωτοτυπία επιταγής τουρκικής τράπεζας, με την οποία οι Τουρκοκύπριοι συνεταίροι του Θεμιστοκλέους

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα