Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
ΑΚΕΛ
ΔΗΚΟ
Προεδρία Κληρίδη
Προεδρία Παπαδόπουλου
Διάφορα
Τάσσος Παπαδόπουλος
Εκκλησία
Εκλογές
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Μόνο του το ΑΚΕΛ στις προεδρικές

Η Γραμματεία ζήτησε από τον Χριστόφια να διεκδικήσει

26/03/2012


Στο ΑΚΕΛ ο κύβος ερρίφθη. Το κόμμα θα διεκδικήσει μόνο του τις προεδρικές εκλογές με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Ο Χριστόφιας, πιθανότατα θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος, όμως ενδέχεται να είναι και ο Γενικός Γραμματέας Άντρος Κυπριανού, ενώ ορισμένοι δεν θεωρούν εκτός πραγματικότητας την επαναφορά του ονόματος του Κίκη Καζαμία.

Όλο το παρασκήνιο του 2001 για τη διασύνδεση βουλευτικών - προεδρικών

Το 15ετές πρόγραμμα συνεργασίας ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ

24/05/2011


H ψηφοφρία σήμερα είναι για τη νέα Bουλή, όμως τα βλέμματα είναι στραμμένα στο 2013 και στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Η προεδρία της Βουλής θεωρείται πια ο προθάλαμος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον ΔΗΣΥ ότι σκέφτεται το 2013 και αυτό μπορεί να είναι μια πραγματικότητα. Όμως, στην πραγματικότητα είναι το ΑΚΕΛ που έδωσε στις βουλευτικές εκλογές χαρακτήρα προκριματικών των προεδρικών

Παύλος Δίγκλης: «ΑΚΕΛ, με τόλμη και παρρησία»

Το ΑΚΕΛ, το ΝΑΤΟ και η ένωση

Το παρασκήνιο της προσκόλλησης στο ΔΗΚΟ και η αποστροφή προς τον ΔΗΣΥ

15/04/2011


Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Δίγκη, «ΑΚΕΛ, με τόλμη και παρρησία», ο Μιχάλης Παπαπέτρου είπε πως ο συγγραφέας «τολμά να αμφισβητήσει τα ιερά και τα όσια». Και εξέφρασε την ευχή να υπάρξει ένας διάλογος για το ΑΚΕΛ και τις πολιτικές επιλογές του σε όλη τη διαδρομή της ιστορίας του. Πέρασαν κάποιοι μήνες από τότε και το ΑΚΕΛ δεν ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Ο διάλογος αυτός αργεί ακόμη.

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΚΕΛ

Προδώσατε την ψυχή μας

24/10/2010


Το μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Κολοκασίδης, ενοχλήθηκε από την κριτική αντιμετώπιση της ρωσικής (και παλαιότερα της σοβιετικής) πολιτικής στο Κυπριακό από την αρθρογραφία μας (Πολίτης, 17/10/2010, "Ακατανόητη στάση"). Και επιχειρεί έναν άστοχο παραλληλισμό των απόψεών μας με τις "μεθοδεύσεις" των Άγγλων, των Αμερικάνων και διαφόρων κύκλων του ΟΗΕ για να μας επαναφέρουν ένα νέο 2004. Ο κ. Κολοκασίδης διερωτάται "με ποιους απ' όλους ευθυγραμμίζεται άραγε ο Πολίτης;"

Αμφίρροπη η αναμέτρηση στο ΑΚΕΛ, όλα ανοιχτά

Στρατηγική Κατσουρίδη για το 2010

18/01/2009


Την ερχόμενη Τετάρτη το ΑΚΕΛ θα εκλέξει τον 5ο γενικό του γραμματέα, σε μια διαδικασία που για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος είναι ανοιχτή και το αποτέλεσμα απρόβλεπτο. Η μάχη θα δοθεί μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών του, Άντρο Κυπριανού και Νίκο Κατσουρίδη. Όμως, το κεφάλαιο διαδοχή πιθανόν να μην κλείσει οριστικά την ερχόμενη Τετάρτη. Όποιος κι αν είναι ο νέος γενικός γραμματέας, η νίκη του θα είναι πύρρειος, καθότι κανένας από τους δύο δεν αναμένεται ότι θα επικρατήσει συντριπτικά.

Μετά τον Α. Χρίστου στη Λεμεσό, Ε. Μαύρου στη Λευκωσία

Ματ ΑΚΕΛ στο σκάκι των Δημοτικών

30/07/2006


Αύριο πραγματοποιείται συνάντηση "κορυφής" των κομμάτων της συγκυβέρνησης για να συζητήσουν το διαμοιρασμό της πίτας των δημοτικών εκλογών. Από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα διαφανεί και ο βαθμός συνοχής τους κυβερνητικού συνασπισμού, αφού, όπως ήδη δήλωσαν οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, υπάρχει το ενδεχόμενο, σε ορισμένους δήμους, το κάθε κόμμα να τραβήξει το δικό του δρόμο.

Ο Τάσσος έχει μοιράσει το ΑΚΕΛ στα δύο

28/05/2006


Ψήφο εμπιστοσύνης, όχι όμως λευκή επιταγή, έδωσαν οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ, στο κόμμα τους, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Το ΑΚΕΛ είναι το μόνο κόμμα της συγκυβέρνησης που έχασε ποσοστά σε σύγκριση με το 2001, όμως οι ζημιές θα μπορούσαν να ήταν πολύ μεγαλύτερες αν στο κόμμα δεν επικρατούσε ο κομματικός πατριωτισμός:

Ποντικοφωλιά στο κανάλι του ΑΚΕΛ

04/05/2006


ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ της ιδιαιτέρας του Μακαρίου είναι ένα μικρό βιβλιαράκι που εκδόθηκε λίγο μετά το πραξικόπημα στη Λευκωσία. Είναι ένα συναρπαστικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο, που το είχαν αποκτήσει πολλοί στην Κύπρο μέχρι την απόσυρσή του, επειδή ο εκδότης δεν είχε εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα της συγγραφέως. Αργότερα, το βιβλιαράκι εκτυπώθηκε στις ΗΠΑ και κυκλοφορούσε παράνομα στην Κύπρο. Το 1990, σε μια επίσκεψή μου στη Νέα Υόρκη, συνάντησα τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος φαίνεται ότι πρόσφερε κάποιες διευκολύνσεις για την εκτύπωσή του στις ΗΠΑ

Έφεραν τους Αμερικανούς στη Λεμεσό και ύστερα διαδήλωναν εναντίον τους

ΑΚΕΛ εναντίον ΑΚΕΛ για τον... ιμπεριαλισμό

19/02/2006


Τον Οκτώβριο του 2001, ως αποτέλεσμα των τραγικών γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση της Κύπρου υπέγραψε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την παροχή διευκολύνσεων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η συμφωνία αυτή, που μεταξύ άλλων προβλέπει ολοκληρωτική χρήση των κυπριακών αεροδρομίων και λιμανιών ("blanket use"), αναθεωρήθηκε προς το καλύτερο για τις ΗΠΑ, τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο του 2002.

Τι παίζεται στο ΔΗΚΟ και πού το πάει ο Τάσσος;

Μυστικό μέλος του ΑΚΕΛ ο Λιλλήκας

05/02/2006


Μυστικό μέλος του ΑΚΕΛ είναι ο υπουργός Εμπορίου και ταυτόχρονα κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Λιλλήκας, παρά τη διάψευση της σχετικής πληροφορίας, στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, προχθές Παρασκευή. "Δεν είμαι μέλος του ΑΚΕΛ. Είμαι μέλος των Νέων Δυνάμεων του ΑΚΕΛ", δήλωσε κατηγορηματικά ο Γ. Λιλλήκας.

Ωστόσο, απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του "Π" αναφέρουν πως ο Γ. Λιλλήκας είναι όντως μυστικό μέλος του ΑΚΕΛ. Δηλαδή η κομματική

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα