Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
ΑΚΕΛ
ΔΗΚΟ
Προεδρία Κληρίδη
Προεδρία Παπαδόπουλου
Διάφορα
Τάσσος Παπαδόπουλος
Εκκλησία
Εκλογές
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Έργα και Ημέραι του Γιώργου Λιλλήκα στην κυβέρνηση Τάσσου

Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Marketway

10/02/2013


Με αφορμή την προσπάθεια του υποψήφιου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα να εκφράσει τη βάση του ΔΗΚΟ στις επικείμενες εκλογές και τις διαρροές εγγράφων για ρουσφέτια του Μάριου Καρογιάν, υπήρξε τον περασμένο Δεκέμβριο σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του υποψηφίου και της βουλευτού του ΔΗΚΟ Αθηνάς Κυριακίδου.

 

Γιατί δέρνει η αστυνομία

Η μεγάλη των... πάτσων σχολή!

09/04/2006


"Μερικοί επαίσχυντοι παραβάτες του καθήκοντος δεν μπορούν και δεν πρέπει να σπιλώσουν το καλό όνομα και την αξιέπαινη δράση του συνόλου της Αστυνομίας", δήλωσε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, προχθές Παρασκευή, στην ομιλία του κατά την τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου και των Μελών της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα Προεδρικού -Σίγμα;

Αναζητεί υποψήφιο ο Χατζηκωστής

19/03/2006


Βαθαίνει η ρήξη στις σχέσεις του καναλάρχη Κωστή Χατζηκωστή με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο, σε βαθμό που ο καναλάρχης άρχισε να προωθεί συγκεκριμένη προσωπικότητα ως αντίπαλο του Τάσσου στις προεδρικές εκλογές του 2008. Η σταγόνα που "ξεχείλισε το ποτήρι" στο συγκρότημα Δίας είναι η απόφαση του Τάσσου Παπαδόπουλου, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του συγκροτήματος, να στηρίξει τη συμφωνία της ΑΤΗΚ με την LTV για την υπηρεσία Mιvision.

Λόγο και ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας διεκδικεί ο Χατζηκωτής

Ο καναλάρχης και ο Τάσσος

06/11/2005


Φράξιες στα πολιτικά κόμματα έχουν δημιουργήσει οι δύο ιδιωτικοί σταθμοί ΑΝΤ1 και Σίγμα, επιδιώκοντας αύξηση της πολιτικής επιρροής των ιδιοκτητών τους, καθώς και οικονομικά οφέλη. Το φαινόμενο - που δεν είναι νέο - άρχισε να γίνεται πιο οξύ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.Στο παρελθόν, όταν ο ΑΝΤ1 ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην ενημέρωση, ο Λουκής Παπαφιλίππου διατεινόταν ότι είχε τη δική του υπερκομματική κοινοβουλευτική ομάδα.

Κύπρος: Η διαπλοκή από το '60 έως σήμερα

31/08/2005


Αμέσως μετά τον αγώνα της ΕΟΚΑ, όταν η εξουσία έφυγε από τα χέρια των Εγγλέζων και πέρασε στα χέρια των αμούστακων αγωνιστών, η Κύπρος ήταν μια χώρα με μικρή οικονομία. Ο πληθυσμός ήταν ως επί το πλείστον αγροτικός. Η οικονομία ελεγχόταν από την ολιγάριθμη αστική τάξη που ζούσε στις μικρές πόλεις των 30.000 κατοίκων.

 

Η ΣΧΕΣΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Ο "Ήλιος", οι φούσκες και το αναξιόπιστο κράτος

26/08/2005


Ακόμη κι αν το πόρισμα είναι δίκαια αθωωτικό για την εταιρεία "Ήλιος", κανείς δεν θα πιστέψει το αποτέλεσμα, διότι κλονίστηκε - όχι αδικαιολόγητα - η εμπιστοσύνη του πολίτη προς τους θεσμούς. Να σημειωθεί πως η συμμετοχή πολιτικών σε συμβούλια ιδιωτικών εταιρειών δεν θεωρείται μεμπτή στη χώρα μας. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, προτού εκλεγεί Πρόεδρος, συμμετείχε στα συμβούλια πολλών μεγάλων εταιρειών και τραπεζών, των οποίων ήταν και νομικός σύμβουλος.

Τι κρύβεται πίσω από την ίδρυση του ΕΥΡΩΚΟ;

Εργαλείο εκβιασμού του ΑΚΕΛ

19/06/2005


Μπάχαλο έχει γίνει ο "ενδιάμεσος χώρος" και η απόπειρα συνένωσής του. Το νέο Ευρωπαϊκό Κόμμα βρίσκεται σε κρίση πριν από την επίσημη ίδρυσή του, στις 3 Ιουλίου. Κι αυτό διότι το νέο σχήμα δεν προέκυψε ως αποτέλεσμα των αναγκών της κοινωνίας, αλλά υπήρξε προϊόν συναλλαγής μεταξύ των στελεχών του και του Προεδρικού και κίνηση τακτικής για την αποδυνάμωση του ΔΗΣΥ, με ορίζοντα τις προεδρικές εκλογές του 2008.

 

Οι Φραγκεστάιν της ενημέρωσης

07/11/2004


Την εβδομάδα μεταξύ 27 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου η Κύπρος "συγκλονίστηκε" από το σκάνδαλο της "εξαγοράς συνειδήσεων" από τους ξένους, για να ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου Ανάν. Όπως συμβαίνει συνήθως στην Κύπρο, το ζήτημα αυτό άρχισε από το τίποτα, παραφουσκώθηκε και έγινε μείζον θέμα. Σε μια στιγμή η φούσκα έσκασε και σχεδόν εξαφανίστηκε από την επικαιρότητα. Εκείνο που έμεινε από την ιστορία αυτή είναι για γενική εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι κάποιοι έχουν πληρωθεί από τους ξένους, μια πικρή γεύση απογοήτευσης σε όσους ξέρουν τα πραγματικά γεγονότα, ακόμη ένα στοιχείο αυθαιρεσίας των ΜΜΕ (κυρίως των καναλιών) και ένα γερό χαστούκι στη Δημοκρατία.

Ευρωβουλευτής κατηγορείται για εκβιασμό αστυνομικού

18/06/2004


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ πολιτικό σκάνδαλο συγκλονίζει από χθες την Κύπρο, με πρωταγωνιστή τον ιατροδικαστή και νεοεκλεγέντα ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ, Μάριο Ματσάκη. Σύμφωνα με έκθεση της κυπριακής αστυνομίας, που αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Πολίτης», ο κ. Ματσάκης φέρεται αναμεμιγμένος σε υπόθεση εκβιασμού αστυνομικού, από τον οποίο ζητούσε 10.000 λίρες προκειμένου να τον απαλλάξει από ποινική υπόθεση στην οποία ήταν αναμεμιγμένος.

Οι οικονομικές εξαρτήσεις δημιουργούν και πολιτικές

13/06/2004


Το 2002 όταν στο ΑΚΕΛ διεξαγόταν ο εσωκομματικός διάλογος για την επιλογή υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρήματα της ηγεσίας υπέρ της επιλογής του Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν η οικονομική του επιφάνεια. «Ακόμα πληρώνουμε χρέη από την εκστρατεία του Γιώργου Ιακώβου. Ο Παπαδόπουλος θα σηκώσει τα μεγάλο οικονομικό βάρος της εκστρατείας», έλεγε κορυφαίο κομματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ. Το επιχείρημα αυτό αν και κυνικό είναι πολύ ρεαλιστικό και αφορά όλα τα κόμματα, πολύ δε περισσότερο το ΑΚΕΛ, το οποίο βρισκόταν για μια δεκαετία εκτός εξουσίας και με άδεια τα ταμεία.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα