Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
ΑΚΕΛ
ΔΗΚΟ
Προεδρία Κληρίδη
Προεδρία Παπαδόπουλου
Διάφορα
Τάσσος Παπαδόπουλος
Εκκλησία
Εκλογές
Δημοψήφισμα
Ευρωεκλογές 2004
Προεδρικές 2008
Προεδρικές 2003
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Ο συγγραφέας Λιλλήκας αποδομεί τον υποψήφιο Λιλλήκα

Το βιβλίο με το σωστό περιεχόμενο!

03/02/2013


Το περιεχόμενο του βιβλίου του Γιώργου Λιλλήκα "Λύση του Κυπριακού - πραγματικότητες, διλήμματα και επιλογές" απασχόλησε την τηλεοπτική συζήτηση των τριών βασικών υποψηφίων, την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, με θέμα το Κυπριακό. Ο Λιλλήκας επικρίθηκε στη συζήτηση ότι άλλα προτείνει στο βιβλίο του και άλλα υποστηρίζει σήμερα. Πράγματι, αν θέλει κανείς να αποδομήσει τις σημερινές θέσεις Λιλλήκα στο Κυπριακό, δεν υπάρχει καλύτερο εγχειρίδιο από το ίδιο το βιβλίο του!

Από τον "συναγερμικό κίνδυνο" στο "αντιακελικό σύνδρομο"

Γιατί έχει προβάδισμα ο Αναστασιάδης;

20/05/2012


Η οικονομική κρίση βαθαίνει και η αβεβαιότητα για το μέλλον μεγαλώνει λόγω της ελληνικής κρίσης. Η πολιτική είναι υπό αμφισβήτηση σαν παρενέργεια της ελληνικής περιπέτειας. Το πολιτικό περιβάλλον δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο περίπλοκο για τη σύμπηξη συμμαχιών. Οι εποχές που τα κόμματα αποφάσιζαν και οι οπαδοί ακολουθούσαν απροβλημάτιστα και αδιαμαρτύρητα έχουν παρέλθει. Το εκλογικό σώμα "ψάχνει ευκαιρία" για να εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά του.

Οι παρενέργειες των ευρωεκλογών στο κομματικό ισοζύγιο

Αντί λύσης, αλληθωρίζουν προς το 2013

14/06/2009


Τα κουκιά τους, σε σχέση με τους μελλοντικούς σχεδιασμούς τους που έχουν ορίζοντα μέχρι και τις προεδρικές εκλογές του 2013, μετρούν οι διάφορες «φατρίες» εντός των κομμάτων, με αφετηρία τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να είναι σήμερα στραμμένα προς το ΔΗΚΟ που υπήρξε ο μεγάλος ηττημένος των ευρωεκλογών, όμως πολιτικό παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη και στον ΔΗΣΥ, όπου συγκεκριμένα στελέχη επενδύουν στην προοπτική διαζυγίου ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ και στη συνένωση της δεξιάς, με κοινό υποψήφιο στις επόμενες προεδρικές του 2013.

Ετσι έπαιξε το πολιτικό σκάκι ο Δ. Χριστόφιας

25/02/2008


Από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα το ΑΚΕΛ εκλέγει πρόεδρο από τον χώρο του Κέντρου. Για πρώτη φορά το Κέντρο ψήφισε πρόεδρο από την Αριστερά. Η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά από μόνη της μια μεγάλη ανατροπή. Η εκλογή του ήταν αποτέλεσμα μιας παράδοξης πολιτικής συμμαχίας της τελευταίας στιγμής που έχει να κάνει με τις εσωκομματικές ισορροπίες στο ΔΗΚΟ, παρά με μια φυσιολογική πολιτική εξέλιξη.

Όλο το παρασκήνιο από τον Κασουλίδη στον Χριστόφια

Το μεγάλο παζάρι του ΔΗΚΟ

24/02/2008


Το ΔΗΚΟ είναι το μόνο κόμμα που έχει συνεργαστεί με όλες ανεξαίρετα τις πολιτικές δυνάμεις είτε ως κυβέρνηση είτε ως συγκυβέρνηση. Στα 32 χρόνια της ύπαρξης του, τα 17 ήταν κυβέρνηση, τα πέντε συγκυβέρνηση, τα πέντε στελέχη του συμμετείχαν σε κυβέρνηση, ενώ μόνο κατά την πενταετία Βασιλείου ήταν εντελώς εκτός εξουσίας.

 

Ο Τάσσος έχασε τις εκλογές

Διότι ο λαός φοβάται εδραίωση της διχοτόμησης

18/02/2008


Το χθεσινό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, από φαβορί για την πρώτη θέση και σχεδόν βέβαιος για το ένα από τα δύο εισιτήρια του δευτέρου γύρου, βρέθηκε στην τρίτη θέση και είναι ο μεγάλος χαμένος της πιο συναρπαστικής εκλογικής αναμέτρησης στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μια συνέντευξη που δεν δόθηκε ποτέ

20 ερωτήσεις στον Τάσσο

10/02/2008


Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος τυγχάνει σχετικά ευνοϊκής μεταχείρισης από τα ΜΜΕ. Σπάνια δέχεται ενοχλητικές ερωτήσεις, ενώ στο βαθμό που μπορεί δεν επιτρέπει να του υποβληθούν. Ο Τ. Παπαδόπουλος αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη στον "Π", προφανώς διότι θέλει να αποφύγει απαντήσεις σε θέματα που καίνε.

Κύπρος - εκλογές: Το παζλ του δεύτερου γύρου

02/02/2008


Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πολίτης» και δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή παρουσιάζει τους τρεις υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο ισοδύναμους, με την ψαλίδα μεταξύ πρώτου και τρίτου μόλις στο 0,5%. Ολες οι μετρήσεις προδιαγράφουν εικόνα-θρίλερ το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, με όλα τα σενάρια για τον δεύτερο γύρο να είναι ανοιχτά.

Εξασφαλίζει ποσοστά κάτω από το σύνολο των δυνάμεων που τον στηρίζουν

Μπαλόνι που ξεφουσκώνει ο Τάσσος

02/12/2007


Από την εποχή της εκπνοής της θητείας του Σπύρου Κυπριανού, όταν άρχισαν να γίνονται στην Κύπρο κανονικές προεδρικές εκλογές, ο εκάστοτε Πρόεδρος που διεκδικεί επανεκλογή ευνοείται από το αξίωμα του με ένα έξτρα ποσοστό που είναι κατά μέσο όρο 10%. Την παράδοση αυτή φαίνεται ότι θα την σπάσει ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος, προς το παρόν, εξασφαλίζει ποσοστά κάτω από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Στρατηγική Προεδρικού - Αρχιεπισκοπής για τον έλεγχο των ΜΜΕ

Τέσσερα κανάλια Τάσσος!

19/08/2007


Οι προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου προβλέπονται ότι θα είναι ένα πολιτικό θρίλερ, καθότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας τρεις σχεδόν ισοδύναμοι υποψήφιοι ανταγωνίζονται για την Προεδρία. Στις εκλογές αυτές οι υποψήφιοι θα κυνηγήσουν με πάθος και την τελευταία ψήφο. Επειδή ζούμε στην εποχή της τηλεόρασης, ο έλεγχος της ενημέρωσης είναι για τους τρεις υποψηφίους, "ζήτημα ζωής και θανάτου".

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα