Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
ΑΚΕΛ
ΔΗΚΟ
Προεδρία Κληρίδη
Προεδρία Παπαδόπουλου
Διάφορα
Τάσσος Παπαδόπουλος
Εκκλησία
Εκλογές
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Συνοπτική ιστορία των προεδρικών εκλογών από τον Μακάριο μέχρι τον Χριστόφια

Οι ψήφοι είναι όλες δανεικές

16/02/2013


Στα πενήντα και πλέον χρόνια ζωής της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουμε μόλις 20 χρόνων εμπειρία δημοκρατικών εκλογών. Οι πρώτες εκλογές με ανοιχτό το αποτέλεσμα έγιναν το 1988, όταν εξελέγη ο Γιώργος Βασιλείου. Μέχρι τότε, όλες οι εκλογές που προηγήθηκαν είχαν μόνο τυπικό χαρακτήρα.

 

Ταχυδακτυλουργικές αλχημείες Γιώργου Λιλλήκα

12/02/2013


Σε ότι αφορά την ανάθεση στην SpοrTeam γράψαμε ότι την έφερε στην Κύπρο η Marketway, της πρόσφερε στέγη στα γραφεία της και την πλάσαρε στην κυπριακή αγορά η Marketway. Την ίδια ώρα ο Γιώργος Λιλλήκας, ως υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού παρότρυνε ημικρατικούς οργανισμούς να συνδράμουν οικονομικά στο project που ανέλαβε η SporTeam για προώθηση της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το Αύγουστο του 2004.

Έργα και Ημέραι του Γιώργου Λιλλήκα στην κυβέρνηση Τάσσου

Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Marketway

10/02/2013


Με αφορμή την προσπάθεια του υποψήφιου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα να εκφράσει τη βάση του ΔΗΚΟ στις επικείμενες εκλογές και τις διαρροές εγγράφων για ρουσφέτια του Μάριου Καρογιάν, υπήρξε τον περασμένο Δεκέμβριο σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του υποψηφίου και της βουλευτού του ΔΗΚΟ Αθηνάς Κυριακίδου.

 

Ο συγγραφέας Λιλλήκας αποδομεί τον υποψήφιο Λιλλήκα

Το βιβλίο με το σωστό περιεχόμενο!

03/02/2013


Το περιεχόμενο του βιβλίου του Γιώργου Λιλλήκα "Λύση του Κυπριακού - πραγματικότητες, διλήμματα και επιλογές" απασχόλησε την τηλεοπτική συζήτηση των τριών βασικών υποψηφίων, την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, με θέμα το Κυπριακό. Ο Λιλλήκας επικρίθηκε στη συζήτηση ότι άλλα προτείνει στο βιβλίο του και άλλα υποστηρίζει σήμερα. Πράγματι, αν θέλει κανείς να αποδομήσει τις σημερινές θέσεις Λιλλήκα στο Κυπριακό, δεν υπάρχει καλύτερο εγχειρίδιο από το ίδιο το βιβλίο του!

Τζίρος 4,3 εκατ. για το "ΟΧΙ" και τις εκλογές του 2008

Τα μεταγραφικά συμβόλαια του Λιλλήκα

12/01/2013


Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, δίνοντας στη δημοσιότητα "κατάσταση περιουσίας" του ιδίου και της συζύγου του Βαρβάρας, άνοιξε ξανά τη συζήτηση της διασύνδεσης των πολιτικών του επιλογών με τις οικονομικές του δραστηριότητες. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αμφισβήτησε ευθέως την πληρότητα των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Λιλλήκας, καλώντας τον "να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των εταιρειών με τις οποίες είναι συνδεδεμένος,

Για πρώτη φορά στην ιστορία των εκλογών το διακύβευμα είναι ο αουτσάιντερ

Εκλογές μόνο για τον δεύτερο!

08/12/2012


Οι προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου είναι οι μοναδικές στην εκλογική ιστορία της Κύπρου, όπου το στοίχημα δεν αφορά τον πρώτο, αλλά έχει τεράστια σημασία ποιος θα είναι ο δεύτερος, επειδή η σειρά κατάταξης ενδέχεται να επηρεάσει το πολιτικό ισοζύγιο της επόμενης μέρας. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει εάν το ΑΚΕΛ θα αντέξει την πίεση που δέχεται ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα πολιτικά πράγματα ή κατά πόσο θα μπει σε μια πορεία φθοράς και αποσύνθεσης.

 

Τελευταία ευκαιρία στον Χριστόφια από τον υπουργό Οικονομικών

Υπό παραίτηση και ο Σιαρλή

10/06/2012


Στενεύουν απελπιστικά τα χρονοδιαγράμματα στην οικονομία και κανένας δεν ξέρει τι σκέφτεται -αν σκέφτεται κάτι- η κυβέρνηση ή μάλλον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος διά της συνέντευξής του της περασμένης εβδομάδας ανέλαβε την ευθύνη της διαχείρισης της κατάστασης της οικονομίας. Οι σχέσεις του Προέδρου με τον υπουργό Οικονομικών δεν είναι οι καλύτερες. Όπως έγκυρα πληροφορείται ο "Π", πριν ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξευτελίσει τον υπουργό του δημόσια, τον κατσάδιασε και σχεδόν τον προπηλάκισε ιδιωτικά.

Από τον "συναγερμικό κίνδυνο" στο "αντιακελικό σύνδρομο"

Γιατί έχει προβάδισμα ο Αναστασιάδης;

20/05/2012


Η οικονομική κρίση βαθαίνει και η αβεβαιότητα για το μέλλον μεγαλώνει λόγω της ελληνικής κρίσης. Η πολιτική είναι υπό αμφισβήτηση σαν παρενέργεια της ελληνικής περιπέτειας. Το πολιτικό περιβάλλον δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο περίπλοκο για τη σύμπηξη συμμαχιών. Οι εποχές που τα κόμματα αποφάσιζαν και οι οπαδοί ακολουθούσαν απροβλημάτιστα και αδιαμαρτύρητα έχουν παρέλθει. Το εκλογικό σώμα "ψάχνει ευκαιρία" για να εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά του.

Μόνο του το ΑΚΕΛ στις προεδρικές

Η Γραμματεία ζήτησε από τον Χριστόφια να διεκδικήσει

26/03/2012


Στο ΑΚΕΛ ο κύβος ερρίφθη. Το κόμμα θα διεκδικήσει μόνο του τις προεδρικές εκλογές με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Ο Χριστόφιας, πιθανότατα θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος, όμως ενδέχεται να είναι και ο Γενικός Γραμματέας Άντρος Κυπριανού, ενώ ορισμένοι δεν θεωρούν εκτός πραγματικότητας την επαναφορά του ονόματος του Κίκη Καζαμία.

Όλο το παρασκήνιο του 2001 για τη διασύνδεση βουλευτικών - προεδρικών

Το 15ετές πρόγραμμα συνεργασίας ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ

24/05/2011


H ψηφοφρία σήμερα είναι για τη νέα Bουλή, όμως τα βλέμματα είναι στραμμένα στο 2013 και στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Η προεδρία της Βουλής θεωρείται πια ο προθάλαμος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον ΔΗΣΥ ότι σκέφτεται το 2013 και αυτό μπορεί να είναι μια πραγματικότητα. Όμως, στην πραγματικότητα είναι το ΑΚΕΛ που έδωσε στις βουλευτικές εκλογές χαρακτήρα προκριματικών των προεδρικών

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα