Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
ΑΚΕΛ
ΔΗΚΟ
Προεδρία Κληρίδη
Προεδρία Παπαδόπουλου
Διάφορα
Τάσσος Παπαδόπουλος
Εκκλησία
Εκλογές
Δημοψήφισμα
Ευρωεκλογές 2004
Προεδρικές 2008
Προεδρικές 2003
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Ετσι έπαιξε το πολιτικό σκάκι ο Δ. Χριστόφιας

25/02/2008


Από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα το ΑΚΕΛ εκλέγει πρόεδρο από τον χώρο του Κέντρου. Για πρώτη φορά το Κέντρο ψήφισε πρόεδρο από την Αριστερά. Η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά από μόνη της μια μεγάλη ανατροπή. Η εκλογή του ήταν αποτέλεσμα μιας παράδοξης πολιτικής συμμαχίας της τελευταίας στιγμής που έχει να κάνει με τις εσωκομματικές ισορροπίες στο ΔΗΚΟ, παρά με μια φυσιολογική πολιτική εξέλιξη.

Όλο το παρασκήνιο από τον Κασουλίδη στον Χριστόφια

Το μεγάλο παζάρι του ΔΗΚΟ

24/02/2008


Το ΔΗΚΟ είναι το μόνο κόμμα που έχει συνεργαστεί με όλες ανεξαίρετα τις πολιτικές δυνάμεις είτε ως κυβέρνηση είτε ως συγκυβέρνηση. Στα 32 χρόνια της ύπαρξης του, τα 17 ήταν κυβέρνηση, τα πέντε συγκυβέρνηση, τα πέντε στελέχη του συμμετείχαν σε κυβέρνηση, ενώ μόνο κατά την πενταετία Βασιλείου ήταν εντελώς εκτός εξουσίας.

 

Ο Τάσσος έχασε τις εκλογές

Διότι ο λαός φοβάται εδραίωση της διχοτόμησης

18/02/2008


Το χθεσινό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, από φαβορί για την πρώτη θέση και σχεδόν βέβαιος για το ένα από τα δύο εισιτήρια του δευτέρου γύρου, βρέθηκε στην τρίτη θέση και είναι ο μεγάλος χαμένος της πιο συναρπαστικής εκλογικής αναμέτρησης στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μια συνέντευξη που δεν δόθηκε ποτέ

20 ερωτήσεις στον Τάσσο

10/02/2008


Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος τυγχάνει σχετικά ευνοϊκής μεταχείρισης από τα ΜΜΕ. Σπάνια δέχεται ενοχλητικές ερωτήσεις, ενώ στο βαθμό που μπορεί δεν επιτρέπει να του υποβληθούν. Ο Τ. Παπαδόπουλος αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη στον "Π", προφανώς διότι θέλει να αποφύγει απαντήσεις σε θέματα που καίνε.

Κύπρος - εκλογές: Το παζλ του δεύτερου γύρου

02/02/2008


Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πολίτης» και δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή παρουσιάζει τους τρεις υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο ισοδύναμους, με την ψαλίδα μεταξύ πρώτου και τρίτου μόλις στο 0,5%. Ολες οι μετρήσεις προδιαγράφουν εικόνα-θρίλερ το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, με όλα τα σενάρια για τον δεύτερο γύρο να είναι ανοιχτά.

Εξασφαλίζει ποσοστά κάτω από το σύνολο των δυνάμεων που τον στηρίζουν

Μπαλόνι που ξεφουσκώνει ο Τάσσος

02/12/2007


Από την εποχή της εκπνοής της θητείας του Σπύρου Κυπριανού, όταν άρχισαν να γίνονται στην Κύπρο κανονικές προεδρικές εκλογές, ο εκάστοτε Πρόεδρος που διεκδικεί επανεκλογή ευνοείται από το αξίωμα του με ένα έξτρα ποσοστό που είναι κατά μέσο όρο 10%. Την παράδοση αυτή φαίνεται ότι θα την σπάσει ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος, προς το παρόν, εξασφαλίζει ποσοστά κάτω από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Στρατηγική Προεδρικού - Αρχιεπισκοπής για τον έλεγχο των ΜΜΕ

Τέσσερα κανάλια Τάσσος!

19/08/2007


Οι προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου προβλέπονται ότι θα είναι ένα πολιτικό θρίλερ, καθότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας τρεις σχεδόν ισοδύναμοι υποψήφιοι ανταγωνίζονται για την Προεδρία. Στις εκλογές αυτές οι υποψήφιοι θα κυνηγήσουν με πάθος και την τελευταία ψήφο. Επειδή ζούμε στην εποχή της τηλεόρασης, ο έλεγχος της ενημέρωσης είναι για τους τρεις υποψηφίους, "ζήτημα ζωής και θανάτου".

Μπορεί το ΑΚΕΛ να κυβερνήσει;

Κομμουνιστής; Οχι ακριβώς

05/08/2007


Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας είναι αυτή την περίοδο ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πολιτικού παιχνιδιού στην Κύπρο. Η απόφαση να πάρει διαζύγιο από τον Τάσσο Παπαδόπουλο και να διεκδικήσει την προεδρία ανέτρεψε το σκηνικό.

Στόχος το 15-20% του ΑΚΕΛ - Ειδική αποστολή στον Γ. Λιλλήκα

Στρατηγική διεμβόλισης του ΑΚΕΛ

29/07/2007


Στρατηγική διεμβόλισης του ΑΚΕΛ με αιχμή του δόρατος τον πρώην ΥΠΕΞ Γιώργο Λιλλήκα χαράσσει το εκλογικό επιτελείο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Όπως έγραψε την περασμένη Κυριακή ο "Π", ο Γ. Λιλλήκας πήρε τις αποφάσεις του για συμπόρευση με τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Λιλλήκας θα επισπεύσει τις ανακοινώσεις του με συνέντευξη Τύπου που θα δώσει σύντομα, ίσως και αύριο.

Η αυτονόμηση του ΑΚΕΛ ανέτρεψε όλους τους σχεδιασμούς του τέως ΥΠΕΞ

Το μετέωρο βήμα του Γ. Λιλλήκα

22/07/2007


Αν και ορισμένοι στο ΑΚΕΛ αναμένουν ότι ο Λιλλήκας θα επιστρέψει στο κόμμα, πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν πως τελεσίδικα θα είναι στο επιτελείο του Τάσσου Παπαδόπουλου.  Ωστόσο, στο ΑΚΕΛ, επεδίωξαν να αφήσουν την πόρτα ανοιχτή για λόγους εντυπώσεων παρά ουσίας. Στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Δ. Χριστόφια, ο Λιλλήκας άφησε κάποιο παράθυρο ανοιχτό και ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί. Όμως η παράταση στην οριστικοποίηση της ρήξης έχει να κάνει με τη διαχείρισή της παρά με την αποτροπή της.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα