Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Δημοσιεύματα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Διαλόγου συνέχεια για την "Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα"

Απάντηση στη δήθεν απάντηση του Μιχάλη Ιγνατίου

02/04/2006


Ο κ. Μ. Ιγνατίου επιχειρεί λοιπόν να απαντήσει στο άρθρο μου, που δημοσίευσε πρόσφατα η κυριακάτικη |Αυγή| στα "Eνθέματά" της (26.2.2006). Σ’ αυτό το άρθρο παρουσιάζω το βιβλίο και το ντοκυμαντέρ του Μακάριου Δρουσιώτη |Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα|^1^. Με απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο, ο Δρουσιώτης προσάπτει στον Μ. Ιγνατίου ότι υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές στο όργιο παραπληροφόρησης του κυπριακού λαού σχετικά με την δήθεν αμερικανική χρηματοδότηση προσωπικοτήτων που υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν.

Διάλογος για την «Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα»

Ο Μ. Ιγνατίου απαντά στον Σταύρο Τομπάζο

02/04/2006


Θα ήθελα, εάν είναι εφικτό, να φιλοξενήσετε την απάντησή μου στο λιβελλογράφημα που έγραψε εναντίον μου ο υιός του αρχηγού της αμαρτωλής κυπριακής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) κ. Σταύρος Τομπάζος.

Προτού τοποθετηθώ επί των ψεύτικων κατηγοριών που εκτοξεύει εναντίον μου ο κ. Τομπάζος, πρέπει να σας πω ότι ο κ. Μακάριος Δρουσιώτης, που κατασκεύασε το περίφημο documentary

THE CONSTRUCTION OF REALITY AND THE MASS MEDIA

The case of the Ambient Atmosphere

with english sub-titles

15/03/2006


The case of the ‘Ambient Atmosphere’

Ο Σταύρος Τομπάζος στην εφημερίδα Αυγή

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα

24/02/2006


Στην πρόσφατη έρευνά του, ο γνωστός Kύπριος δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης καταδεικνύει με πoιον τρόπο η κυπριακή κυβέρνηση, τα συμπολιτευόμενα κόμματα και κυρίως ο ίδιος ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, ελέγχοντας τα κυπριακά ΜΜΕ, κατασκεύασαν μια εικονική πραγματικότητα για να προπηλακίσουν όσους υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν.

Πληρωμένη απάντηση

12/02/2006


Τον Οκτώβριο του 2004 στην Κύπρο έσκασε μια πολιτική βόμβα: Ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος κατήγγειλε δημόσια ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν με εκατομμύρια δολάρια άτομα και οργανώσεις που υποστήριξαν το «ναι» στο δημοψήφισμα για το Κυπριακό. Κατόπιν, δημοσιοποιήθηκε η ύπαρξη μιας έκθεσης, διά της οποίας οι ΗΠΑ «παραδέχονταν ότι δαπάνησαν εκατομμύρια λίρες υπέρ του σχεδίου Ανάν».

Η "αμερικανική επιχείρηση εξαγοράς" του "ναι" - και τα παραλειπόμενά της...

12/02/2006


Πριν από λίγους μήνες στην Κύπρο, τα ΜΜΕ πρόβαλαν ως "είδηση-βόμβα" την "αποκάλυψη" που προέκυψε από "δημοσιογραφική έρευνα" και που συνοδεύτηκε από τη δήλωση του Προέδρου Παπαδόπουλου - πως "έγινε εξαγορά συνειδήσεων" στην περίοδο του δημοψηφίσματος Ανάν.

Η κατασκευασμένη "πραγματικότητα" της Κύπρου

08/02/2006


Ο Μακάριος Δρουσιώτης είναι το ζωντανό υπόδειγμα της καλής, δημιουργικής, κριτικής, αξιόπιστης δημοσιογραφίας. Εκ Κύπρου ορμώμενος, δημοσιογράφος της καλής εφημερίδας "Πολίτης" και συγγραφέας πολλών πονημάτων που αναφέρονται στο Κυπριακό, ο Μακάριος ήρθε προχθές στην Αθήνα για να παρουσιάσει, σε εκδήλωση του περιοδικού "Μεταρρύθμιση", το ντοκυμαντέρ του με τίτλο "Το σχέδιο Ανάν: η περιρρέουσα ατμόσφαιρα".

"Περιρρέουσα ατμόσφαιρα"

15/01/2006


Η "περιρρέουσα ατμόσφαιρα", μελέτη και ομώνυμο ντοκιμαντέρ του Μακάριου Δρουσιώτη, αποτελεί σταθμό στην ανεξάρτητη κριτική δημοσιογραφία στον τόπο μας, για τρεις κυρίως λόγους:

1. Αναλαμβάνοντας επαγγελματικό κόστος, ο Δρουσιώτης τολμά να αμφισβητήσει την αξιοπιστία, την εγκυρότητα, ως ένα βαθμό και τη σοβαρότητα των πανίσχυρων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Λούκι Λουκ

08/01/2006


Από τη "σκοτεινή όψη", στην "πρώτη διχοτόμηση" και τώρα στην "περιρρέουσα ατμόσφαιρα". Ο αδιόρθωτος κύριος Μακάριος Δρουσιώτης. Τώρα και σκηνοθέτης. Επιμένει να αμφισβητεί τους πυλώνες της κυπριακής μας δημοκρατίας, να απομυθοποιεί πρόσωπα και πράγματα της κοινωνίας μας. Τα βάζει με τα ΜΜΕ μας, με τους "δημοσιογράφους της χρονιάς" μας, με τους καλούς διπλωμάτες και γενικά με τους πολιτικούς ηγέτες μας.

Δημοσιογραφία του ψεύδους

20/11/2005


Στις 11 Νοεμβρίου ο Μακάριος Δρουσιώτης παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ διαρκείας 40 λεπτών, με τίτλο "Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα" - παρμένο από τη γνωστή δήλωση του κ. Παπαδοπούλου. Η ταινία καταπιάνεται με την πολύκροτη υπόθεση της δήθεν χρηματοδότησης Κυπρίων από τις ΗΠΑ την περίοδο του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν. Είναι η γνωστή γελοία ιστορία που εξελίχθηκε τον Οκτώβριο του 2004, στην οποία είχαν πρωταγωνιστήσει ο πρόεδρος του κράτους, τα μέσα ενημέρωσης της Κύπρου και δύο δημοσιογράφοι στη Νέα Υόρκη.

Εικονική πραγματικότητα

19/11/2005


Την περασμένη Παρασκευή βρέθηκα στο Συνεδριακό Κέντρο και στην εκδήλωση του Μακάριου Δρουσιώτη για την «Περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την κατασκευασμένη πραγματικότητα»  - μια αναδρομή στην τηλεοπτική κάλυψη (πέρσι τέτοιο καιρό) της υπόθεσης «χρηματισμού» δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων opinion leaders από «ξένα κέντρα» για στήριξη του σχεδίου Ανάν πριν το δημοψήφισμα.

Όταν η πληροφόρηση κατασκευάζει μια εικονική πραγματικότητα

Οι δημοσιογράφοι στο εδώλιο

13/11/2005


"Απ` ότι διαβάζω και απ` ότι ακούω αυτοί οι οποίοι γίνονται συμμέτοχοι σε τέτοιου είδους δραστηριότητες (χρηματίζονται), ασφαλώς δεν είναι αποδείξεις χαρτογραφημένες και με χαρτόσημο για να μπορεί να υπάρξει τεκμηρίωση. Πολλά πράγματα συνάγονται με την συμπεριφορά. Άλλα συνάγονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα..".

Tales from the Coffee Shop

13/11/2005


A HIGHLY entertaining documentary about the witch-hunt orchestrated by the government a year ago against those it falsely claimed had received money from the US in order to support the A-plan was shown on Friday night. The documentary was made by Makarios Drioushiotis

THE CONSTRUCTION OF REALITY AND THE MASS MEDIA / Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

The case of the «Ambient Atmosphere» / Η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα»

11/11/2005


The case of the ‘Ambient Atmosphere’ / Η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα»

FINAL REPORT - CYPRUS BI-COMMUNAL DEVELOPMENT PROGRAM EVALUATION

02/11/2004


FINAL REPORT CYPRUS BI-COMMUNAL DEVELOPMENT PROGRAM EVALUATION

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα