Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Ζητώ οικολόγο με ήθος

08/03/2009


Σε ένα κληρονομικό χωράφι μιας σκάλας έχτισα ένα μικρό εξοχικό σπίτι 100 τ.μ. στο Σαϊττά. Έχω εξασφαλίσει όλες τις άδειες χωρίς καμιά παρέκκλιση και κατοίκησα εκεί το 2003. Το χωράφι είναι σε οικιστική περιοχή στην όχθη του φράγματος. Η περιοχή είναι κατοικημένη από το 1955, όταν χτίστηκε εκεί η πρώτη οικοδομή.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ

Ο αστός, ο λαϊκός και ο ατίθασος

Τα πολιτικά πορτραίτα των τριών πρωταγωνιστών της σημερινής αναμέτρησης

17/02/2008


Οι σημερινές εκλογές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά τρεις ισοδύναμοι υποψήφιοι, οι οποίοι εκπροσωπούν τρεις ισχυρούς πολιτικούς χώρους διεκδικούν με ίσες πιθανότητες μια θέση στο ζευγάρι της ερχόμενης Κυριακής που θα δώσει το μεγάλο νικητή.

Ερμού – Λήδρας: Συμπυκνώνουν όλη την ιστορία τις Κύπρου

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία...

04/12/2005


Αν κοιτάξει κανείς το χάρτη της Λευκωσίας θα διαπιστώσει ότι η παλιά πόλη είναι μοιρασμένη σχεδόν σε δύο ίσα μέρη. Ο τουρκικός από τον ελληνικό τομέα της Λευκωσίας διαχωρίζονται από την οδό Ερμού, που αρχίζει από την Πύλη Πάφου και καταλήγει βορειότερα της Πύλης Αμμοχώστου. Η Ερμού, που σήμερα είναι στη νεκρή ζώνη, ήταν η εμπορικότερη οδός της πρωτεύουσας. Εκεί που είναι σήμερα το οδόφραγμα ήταν το κατάστημα ενός Αρμένιου που έφτιαχνε λουκουμάδες.

Το ανεπίσημο βιογραφικό του Χρ. Χριστοδούλου

Όπου φυσάει ο άνεμος

22/05/2005


Σε σχόλιο του "Π" της περασμένης Κυριακής έγινε αναφορά σε στοιχεία από το βιογραφικό σημείωμα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου, όπου υπήρξαν κάποιες μικρές ανακρίβειες σε σχέση με τις ημερομηνίες. Ο κ. Χριστοδούλου μας τις υπέδειξε κι εμείς ανατρέξαμε στο επίσημο βιογραφικό του σημείωμα για να διαπιστώσουμε πως όντως είχε δίκαιο. Ωστόσο, διαβάζοντας το επίσημο βιογραφικό του διαπιστώσαμε πως δεν είναι πλήρες.

Ένας Νικήτας δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη

08/05/2005


Από τις πρώτες υποχρεώσεις του Τ. Παπαδόπουλου, αμέσως μετά την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν να διορίσει Γενικό Εισαγγελέα προς αντικατάσταση του Αλέκου Μαρκίδη, ο οποίος είχε παραιτηθεί. Αρχικά ο Τ. Παπαδόπουλος βολιδοσκόπησε για το αξίωμα αυτό τον τότε πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεώργιο Πική, ο οποίος όμως αρνήθηκε το διορισμό. Ο Τ. Παπαδόπουλος ζήτησε τη γνώμη του Γ. Πική ως προς το καταλληλότερο άτομο για Γενικός Εισαγγελέας.

Η δικαίωση του Ν. Κ. Λανίτη

16/01/2005


Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του συγγραφέα Παναγιώτη Περσιάνη "Η νομιμοποίηση του κυπριακού κράτους", ο πρόεδρος Παπαδόπουλος έκανε για πρώτη φορά δημόσια αυτοκριτική για τη στάση του έναντι στις συμφωνίες της Ζυρίχης, λέγοντας πως την εποχή εκείνη ο κυπριακός λαός [και η ηγεσία του] είχε κυριευθεί από το συναίσθημα και δεν ήταν σε θέση να κάνει το συγκερασμό μεταξύ συναισθήματος και λογικής. Ο κυπριακός λαός, ανέφερε "που για χρόνια ζούσε με το όραμα της ένωσης, βρέθηκε με ένα σύνταγμα που δεν το ήθελε, δεν το ζήτησε και δεν του δόθηκε ο χρόνος να κατανοήσει τα ωφελήματα και τα πλεονεκτήματα αυτού του νέου συντάγματος, το οποίο δεν ήταν μεν ένωση με την Ελλάδα, αλλά κάτι καλύτερο: ήταν μια ανεξαρτησία του λαού ολόκληρου".

ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

Βίοι παράλληλοι

10/04/2004


Ο Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Ραούφ Ντενκτάς πρωταγωνίστησαν τις τελευταίες μέρες στις ανταποκρίσεις και τις αναλύσεις του ξένου Τύπου και των διεθνών πρακτορείων. Όπως έγραψε στην πρώτη της σελίδα η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, ο Τάσσος και ο Ραούφ επιτέλους συμφώνησαν σε κάτι: Να πουν όχι στο σχέδιο Ανάν. Αν και η ομογνωμία των Παπαδόπουλου και Ντενκτάς εκπλήττει τα διεθνή ΜΜΕ, στην πραγματικότητα οι δυο τους πάντα συμφωνούσαν. Αν ανατρέξει κανείς στην πολιτική τους καριέρα, θα διαπιστώσει μια εκπληκτική ομοιότητα στην πολιτική τους κουλτούρα και συμπεριφορά:

Πόσο ρατσιστής είναι ο κ. Πιττοκοπίτης;

21/12/2003


Ο βουλευτής Πάφου του ΔΗΚΟ κ. Νίκος Πιττοκοπίτης επέλεξε τον καλύτερο χρόνο για να μιλήσει στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον προϋπολογισμό, που μεταδιδόταν ζωντανά από το ΡΙΚ2. Ήταν γύρω στις 9.00 το βράδυ, λίγο μετά τις ειδήσεις, όπου ο κόσμος που ενδιαφέρεται για την πολιτική ψάχνει τα κανάλια. Έτσι ο υπογράφων είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα «διάλεξη» του κ. Πιττοκοπίτη για το ρατσισμό, από το βήμα της βουλής.

Ραούφ Ραίφ Ντενκτάς

Ο βεζίρης της Κύπρου

23/11/2002


Την περασμένη Δευτέρα στη Χάγη της Ολλανδίας, ο Ραούφ Ραίφ Ντενκτάς «γονάτισε» και τον πέμπτο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Ο Κόφι Ανάν, ύστερα από ολονύχτιες διαβουλεύσεις με τον Ντενκτάς, διαπίστωσε πως «έριχνε αυγά στον τοίχο» και κήρυξε τη διαδικασία σε αδιέξοδο. Ο Ντενκτάς, αφού επέβαλε την πολιτική του στην τουρκική κυβέρνηση και διέκοψε τις συνομιλίες, επέστρεψε στην Κύπρο σαν βεζίρης.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα