Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
Η άλλη πλευρά
Ρεπορτάζ - Οδοιπορικά
Τουρκία
Ραούφ Ντενκτάς
Η «άνοιξη» των Τουρκοκυπρίων
Επικαιρότητα
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Για να μην επαναληφθεί η Ιστορία σαν φάρσα

29/12/2002


Η 26η Δεκεμβρίου 2002 θα μείνει στην Ιστορία της Κύπρου, αφού τη μέρα αυτή έγινε το μεγαλύτερο και πιο μαχητικό συλλαλητήριο στην ιστορία της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ψευδοκράτος με τα όλα του

29/07/2000


Ένα οικονομικό σκάνδαλο στην κατεχόμενη Κύπρο ήταν η αφορμή για να σπάσει το απόστημα που έχει δημιουργήσει η 26χρονη τουρκική παρουσία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Ύστερα από τη χρεοκοπία έξι παράνομων τραπεζών και την απώλεια των αποταμιεύσεων χιλιάδων ανθρώπων, οι Τουρκοκύπριοι εξεγέρθηκαν κατά του καθεστώτος που αρνείται να τους αποζημιώσει όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ψευδοπρωθυπουργός Ντερβίς Έρογλου.

Οι μπαρ γούμεν, οι παπάδες και ο αγώνας του Σ. Λεβέντ

16/07/2000


«Εξ υπουργών επιτροπή μελέτησε επισταμένως το ζήτημα των μπαρ γούμεν στις μπιραρίες και αποφάσισε κατόπιν σοβαρής μελέτης να εγκρίνει την αύξηση του αριθμού τους από μία σε δύο». Το απόσπασμα αυτό είναι από τη διάσκεψη τύπου που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου για να ανακοινώσει τη νέα κυβερνητική πολιτική για τους αλλοδαπούς.

ΑΒΡΟΥΠΑ:

Οι πραγματικοί Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

09/07/2000


Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι που κατάγονται από μεικτά χωριά, συναντήθηκαν για πρώτη φορά από το 1974 σε «ουδέτερο έδαφος», εντός της περιοχής της βρετανικής βάσης Δεκέλειας. Τα ονόματα των χωριών ήταν γραμμένα σε πινακίδες που ήταν τοποθετημένες σε διάφορα σημεία. Ο καθένας αναζητούσε το όνομα του δικού του χωριού και πήγαινε εκεί, σε ένα ραντεβού στα τυφλά, με την προσδοκία ότι θα συναντούσε τον παλιό γείτονα, φίλο ή συνάδελφο.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα