Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
Η άλλη πλευρά
Ρεπορτάζ - Οδοιπορικά
Τουρκία
Ραούφ Ντενκτάς
Η «άνοιξη» των Τουρκοκυπρίων
Επικαιρότητα
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Ο γιος του Αϊχάν Χικμέτ, στη "Λε Μοντ", τάραξε τα λιμνάζοντα νερά

Η απογοήτευση των ορφανών της ΤΜΤ

11/06/2006


Η εφημερίδα "Τζιουμχουριέτ" (Δημοκρατία) εκδόθηκε στη Λευκωσία ταυτόχρονα με την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960. Εκδότες της ήταν δύο Τουρκοκύπριοι δικηγόροι, ο Αϊχάν Χικμέτ και ο Μουζαφέρ Γκιουρκάν. Ήταν και οι δύο αφοσιωμένοι στην ιδέα της συμβίωσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο και στήριζαν με θέρμη την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τεράστιες επενδύσεις στα κατεχόμενα σε μεταφορές, νερό και ενέργεια

Οικονομική αποικία δημιουργεί η Τουρκία

30/10/2005


Ραγδαίες είναι οι μεταβολές που συντελούνται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ως αποτέλεσμα της πολιτικής και οικονομικής αναβάθμισης της "ΤΔΒΚ". Τα τελευταία δύο χρόνια η Τουρκία πραγματοποιεί τεράστιες οικονομικές επενδύσεις, με στόχο τη μετατροπή των κατεχομένων σε οικονομικό παράδεισο, με έμφαση στον τομέα του τουρισμού και των υπηρεσιών. Το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Η ανάπτυξη που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια,  δεν έγινε στα τριάντα χρόνια που διαρκεί η τουρκική και η πολιτική επικυριαρχία της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Κατεχόμενα 2003 και η σύγκριση με το 2005

Οι Τουρκοκύπριοι τότε και τώρα

23/01/2005


Τι άλλαξε από τον Ιανουάριο του 2003 έως τον Ιανουάριο του 2005 στα κατεχόμενα; Μια περιδιάβαση στο βόρειο τμήμα της Κύπρου αποκαλύπτει πολλά. Τότε η πλατφόρμα "Αυτή η χώρα είναι δική μας" μεσουρανούσε ξεσηκώνοντας τα πλήθη υπέρ της λύσης. Εβδομήντα χιλιάδες Τουρκοκύπριοι συγκεντρώθηκαν στις 14 του Γεννάρη στην Πλατεία Ινονού ανεμίζοντας δεκάδες χιλιάδες σημαιάκια της Ε.Ε. και καμιά της Τουρκίας.

H χαμένη άνοιξη των Κυπρίων - Από το Βερολίνο στη Λευκωσία

Η νεκρανάσταση της "ΤΔΒΚ"

14/11/2004


Aύριο εορτάζεται στο βόρειο τμήμα της Κύπρου η 21η επέτειος από την ανακήρυξη της "Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου" (15 Νοεμβρίου 1983). Το ψευδοκράτος, όπως πέρασε στην ορολογία του Κυπριακού, μπήκε από τις 24 Απριλίου 2004 σε νέα εποχή, αφού αναγνωρίζεται, ακόμη και από την Ε.Ε., ως αυτόνομη πολιτική οντότητα. Η πλήρης πολιτική αναγνώριση δεν φαίνεται να είναι στις επιδιώξεις ούτε της Τουρκίας ούτε των ισχυρών κρατών. Αυτό που επιδιώκεται είναι η αναβάθμιση του πολιτειακού μορφώματος στο βορρά, σε ένα καθεστώς που θα προσομοιάζει με αυτό της Ταϊβάν. Ακόμη και η Κυπριακή Δημοκρατία, εκεί οδηγεί τα πράγματα.

Οι δυνάμεις που αντιπολιτεύθηκαν τον Ρ. Ντενκτάς δίνουν τη μάχη για διπλό «ναι»

Μεχμέτ Αλί κατά Ραούφ

10/04/2004


Το βάρος για την αποδοχή του σχεδίου Ανάν από τους Τουρκοκύπριους πέφτει στους ώμους του «πρωθυπουργού» Μεχμέτ Αλί Ταλάτ! Ο Ταλάτ φιλοδοξεί να πείσει ακόμη και τους Ελληνοκύπριους, αφού προγραμματίζει να περάσει, σήμερα, το οδόφραγμα για να έχει επαφές με ελληνοκυπριακά κόμματα και να περάσει το μήνυμα ότι είναι απαραίτητο το διπλό «ναι». Ο Ταλάτ προγραμματίζει επαφές με το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ και, όπως δήλωσε, δεν τον ενδιαφέρει να συναντηθεί με τον Παπαδόπουλο, τον οποίο κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τον Ντενκτάς...

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα