Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
Η άλλη πλευρά
Ρεπορτάζ - Οδοιπορικά
Τουρκία
Ραούφ Ντενκτάς
Η «άνοιξη» των Τουρκοκυπρίων
Επικαιρότητα
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Το παιχνίδι Ντενκτάς βαλτώνει στο Στρασβούργο

18/05/2004


Τί κρύβεται πίσω από την εμμονή Ντενκτάς για ανταλλαγή περιουσίων και τι πιθανότητες υπάρχουν να αρχίσουν στο Ψευδοκράτος δίκες για τα θέματα ιδιοκτησίας, όπως επιμένει ο τουρκοκύπριος ηγέτης; Έγκυρες πληροφορίες του «Πολίτη» καταδεικνύουν ότι οι προσπάθειες του Ντενκτάς μάλλον πέφτουν στο κενό.

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ

Ο φαταούλας Ραούφ... και οι άλλοι

29/02/2004


Μια από τις πιο σημαντικές πρόνοιες του σχεδίου Ανάν είναι η αναγνώριση του δικαιώματος ιδιοκτησίας. Τόσο οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες όσο και οι Τουρκοκύπριοι που μετακινήθηκαν από το νότο στο Βορρά, θεωρητικά, ανακτούν πίσω όλη τους την περιουσία. Ακολούθως θα εφαρμοστεί μια κάπως περίπλοκη διαδικασία ανακατανομής των περιουσιών. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η ανάκτηση, η ανταλλαγή, η αποζημίωση ή η μακρόχρονη ενοικίαση των περιουσιών.

H Tόχνη διώχνει τον Ντενκτάς

24/08/2003


Στις 14 Αυγούστου 1974, ενώ συνεχιζόταν η δεύτερη φάση της επιχείρησης Αττίλα, που κατέληξε στην κατάληψη της Αμμοχώστου και της Μόρφου, στο νότιο μέρος της Κύπρου εξτρεμιστικά στοιχεία, μέλη της ΕΟΚΑ Β, είχαν συλλάβει και εκτελέσει όλο τον αντρικό πληθυσμό του Τουρκοκυπριακού χωριού Τόχνη. Ένας από τους συλληφθέντες διασώθηκε και διέφυγε στο βορρά, όπου περιέγραψε το δράμα των κατοίκων της Τόχνης.

Ζώντος του Ντενκτάς, Κυπριακό γιοκ!

10/03/2003


Τις προάλλες η τουρκοκυπριακή εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Γενί Ντουζέν» είχε ένα πρωτοσέλιδο κατάλογο με τα ονόματα όλων των Αμερικανών, Τούρκων και Ελληνοκυπρίων προέδρων και πρωθυπουργών, καθώς και των γενικών γραμματέων των Ηνωμένων Εθνών των οποίων έχει επιβιώσει ο Ραούφ Ντενκτάς στα πενήντα χρόνια που διαχειρίζεται το Κυπριακό στο όνομα των Τουρκοκυπρίων.

Κατεχόμενα - Εκλογές

Οι Τουρκοκύπριοι βαρέθηκαν τη φάτσα του, αλλά τον τελικό λόγο τον έχει η Aγκυρα

Ραούφ χωρίς αντίπαλο

16/01/2000


Πλήξη και ανία προκαλεί στους Τουρκοκύπριους ο Ραούφ Ντενκτάς. Τα πενήντα σχεδόν χρόνια της ηγεμονικής του παρουσίας έχουν κουράσει τους Τουρκοκύπριους και το έδαφος είναι πρόσφορο για τη μετά Ντενκτάς εποχή. Αυτή, βεβαίως, η αμφισβήτηση δεν έχει να κάνει με την πολιτική του στο Κυπριακό, αφού οι θέσεις του ψευδοπρωθυπουργού Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή του, είναι πολύ πιο αδιάλλακτες από αυτές του Ντενκτάς.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα