Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
Η άλλη πλευρά
Ρεπορτάζ - Οδοιπορικά
Τουρκία
Ραούφ Ντενκτάς
Η «άνοιξη» των Τουρκοκυπρίων
Επικαιρότητα
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Μεγάλη ευκαιρία. Δεν μπορώ να είμαι πιο σαφής

Ώρα για λύση τώρα

Επίθεση φιλίας από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας

02/03/2010


Για πρώτη φορά στην ιστορία Κύπριοι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και για πρώτη φορά Τούρκος πρωθυπουργός απευθύνεται προς τους Ελληνοκύπριους μέσω ελληνοκυπριακών ΜΜΕ. Σε αυτή τη συνάντηση ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε επίθεση φιλίας προς τους Ελληνοκύπριους, είπε με έμφαση πως θέλει λύση και πως πρέπει να γίνει τώρα, ενώ δεσμεύτηκε για την εφαρμογή της.

Πολυσήμαντη η ενεργειακή συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν

Ρωσία - Τουρκία συμμαχία

23/08/2009


Ριζικές αλλαγές στις ρωσοτουρκικές σχέσεις συντελούνται μετά τις γιγαντιαίες ενεργειακές συμφωνίες που προωθούν οι πρωθυπουργοί της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν. Η ρωσοτουρκική ενεργειακή συμμαχία, όπως προδιαγράφεται από τα πρωτόκολλα που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, στις συνομιλίες που είχαν στην Άγκυρα στις 7 Αυγούστου, ουσιαστικά αλλάζει τον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.

Φυλάει το κλειδί του Αγίου Γεωργίου, θα το παραδώσει στους Κερυνειώτες

Η τελευταία Ελληνοκύπρια της Κερύνεια

18/05/2008


Το 1960 η Κερύνεια ήταν μια μικρή πολίχνη με μόλις 3.000 κάτοικους, από τους οποίους μόνο οι 100 ήταν Τούρκοι. Σήμερα όλα άλλαξαν. Η Κερύνεια από ψηλά μοιάζει με μεγαλούπολη: όλες οι βόρειες ακτές έχουν οικοδομηθεί, η μικρή πολίχνη ενώθηκε με όλα τα κεφαλοχώρια των βόρειων ακτών, σε μια απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων, ανατολικά και δυτικά της πόλης. Στην Κερύνεια ζουν σήμερα περισσότεροι από 60.000 Τούρκοι. Ανάμεσα σε αυτό το τουρκικό πλήθος ζει η τελευταία Ελληνοκύπρια της Κερύνειας.

Οι τουρκικές εκλογές και πόσο μας επηρεάζουν

Ορόσημο και για το Κυπριακό

21/07/2007


Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία θεωρείται ορόσημο για τις μελλοντικές εξελίξεις του Κυπριακού. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και ο Ταγίπ Ερντογάν σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση, αναμένεται πως θα αρχίσει ξανά η προετοιμασία για μια τελική πρωτοβουλία, η οποία χρονικά τοποθετείται την ερχόμενη άνοιξη. Διαφορετικά, αν ο Ερντογάν χάσει την αυτοδυναμία και το ΑΚΡ υποχρεωθεί να σχηματίσει κυβέρνηση με οποιοδήποτε από τα άλλα κόμματα που θα εισέλθουν στη Βουλή, οι δυνατότητες να υπάρξει κάτι στο Κυπριακό θα είναι πολύ περιορισμένες.

Ακουμπά και τα κατεχόμενα η κρίση στην Τουρκία

Ανοιχτή ρήξη μεταξύ στρατού και ΡΤΚ

06/05/2007


Η κρίση που ξέσπασε στην Τουρκία μεταξύ του στρατού και του Ερντογάν προκαλεί παρενέργειες και στα κατεχόμενα. Εάν ο Ερντογάν εξέλθει ενισχυμένος και ο Γκιουλ εκλεγεί πρόεδρος, τότε ο Ταλάτ θα καταστεί πανίσχυρος. Αντιθέτως, στην περίπτωση που κερδίσει ο στρατός ή μειωθεί η επιρροή του Ερντογάν, τότε κερδισμένη στα κατεχόμενα θα είναι η φιλοντενκτασική παράταξη.

ΡΑΓΔΑΙΑ οικοδομική ανάπτυξη σε ελληνοκυπριακές περιουσίες στα Κατεχόμενα

Το ξεπούλημα της Β. Κύπρου

11/04/2007


Μιλώντας πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας, ανέδειξε τον κίνδυνο να χαθούν οριστικά όλες οι ελληνοκυπριακές περιουσίες που υπάρχουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου:

Ο γιος του Αϊχάν Χικμέτ, στη "Λε Μοντ", τάραξε τα λιμνάζοντα νερά

Η απογοήτευση των ορφανών της ΤΜΤ

11/06/2006


Η εφημερίδα "Τζιουμχουριέτ" (Δημοκρατία) εκδόθηκε στη Λευκωσία ταυτόχρονα με την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960. Εκδότες της ήταν δύο Τουρκοκύπριοι δικηγόροι, ο Αϊχάν Χικμέτ και ο Μουζαφέρ Γκιουρκάν. Ήταν και οι δύο αφοσιωμένοι στην ιδέα της συμβίωσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο και στήριζαν με θέρμη την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κακόγουστα τέρατα στην πανέμορφη Καρπασία - Αντέγραψαν και τον... Παρθενώνα!

Η Βοκολίδα γίνεται Λας Βέγκας!

02/04/2006


Η Βοκολίδα ήταν πάντα ένα μικρό και σχετικά φτωχό χωριό στη νοτιοανατολική ακτή της χερσονήσου τη Καρπασίας. Οι 300 κάτοικοί του ασχολούνταν κυρίως με την κτηνοτροφία. Επειδή δεν υπάρχουν αρδεύσιμες εκτάσεις, το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών είναι ακαλλιέργητο. Υπάρχουν λίγα αμπέλια στις παρυφές του χωριού, ελιές και χαρουπιές. Η ευρύτερη περιοχή έχει πλούσια χαμηλή βλάστηση, που είναι χαρακτηριστικό ολόκληρης της Καρπασίας.

Ενώ οι πολιτικοί μας συζητούν εάν το σχέδιο Ανάν είναι ζωντανό ή νεκρό

Πνίγονται στο τσιμέντο τα κατεχόμενα

22/01/2006


Το αυτοκίνητο κατηφορίζει προς την Κερύνεια από τη βόρεια πλαγιά του Πενταδάκτυλου. Το ραδιόφωνο αναφέρεται στη δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη, ότι η επαναφορά του Ανάν 5 θα είναι εθνική αυτοκτονία. Η έννοια της δήλωσής του ήταν πως και πάλι θα το απορρίψει ο λαός και η Κύπρος θα διχοτομηθεί. Όπως το είπε, όμως, έμοιαζε απολογητικός. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, του υπενθύμισε από τη Λεμεσό πως δεν έχει ακόμη απολογηθεί για το ότι αποδέχτηκε το σχέδιο. "Τι κάνει ο άνθρωπος όταν γίνεται ψηφοζητιάνος", σχολίασε με ύφος απόλυτα απαξιωτικό για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

Τεράστιες επενδύσεις στα κατεχόμενα σε μεταφορές, νερό και ενέργεια

Οικονομική αποικία δημιουργεί η Τουρκία

30/10/2005


Ραγδαίες είναι οι μεταβολές που συντελούνται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ως αποτέλεσμα της πολιτικής και οικονομικής αναβάθμισης της "ΤΔΒΚ". Τα τελευταία δύο χρόνια η Τουρκία πραγματοποιεί τεράστιες οικονομικές επενδύσεις, με στόχο τη μετατροπή των κατεχομένων σε οικονομικό παράδεισο, με έμφαση στον τομέα του τουρισμού και των υπηρεσιών. Το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Η ανάπτυξη που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια,  δεν έγινε στα τριάντα χρόνια που διαρκεί η τουρκική και η πολιτική επικυριαρχία της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα