• Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Άρθρα | Επικαιρότητα

Παρέμβαση έξι διεθνών οργανώσεων

Παρακολούθηση των επικοινωνιών μου

Τον Ιούλιο του 2019 υπέβαλα παράπονο στην αστυνομία για παρακολούθηση των επικοινωνιών μου. Τέσσερα και πλέον χρόνια από τότε το αποτέλεσμα είναι μηδενικό, ενώ ξένο εξειδικευμένο εργαστήριο, με την ίδια πληροφόρηση όπως η αστυνομία, είχε αποτελέσματα εντός εβδομάδων.

 

Τα στελέχη του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας αντί να διερευνήσουν το παράπονο μου καταχώρησαν αγωγή λιβέλου εναντίον μου και ζήτησαν απόσυρση του βιβλίου Κράτος Μαφία. Το αιτήματα τους απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

 

Σήμερα, έξι από τις πλέον αναγνωρισμένες οργανώσεις δημοσιογράφων στην Ευρώπη και ΜΚΟ που υπερασπίζονται την ελευθερία του Τύπου, έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολή τους προς τον γενικό εισαγγελέα

 

@SavvidesGL

την υπουργό Δικαιοσύνης

 

@AnnaKoukkides

και στον αρχηγό της αστυνομίας κ. Παπαθεοδώρου ζητώντας πλήρη και αποτελεσματική διερεύνηση.

 

«Σας καλούμε να αναλάβετε δράση και να λάβετε επιτέλους τα κατάλληλα ερευνητικά μέτρα και εισαγγελικές ενέργειες. Σεβόμαστε το απόρρητο της έρευνας, αλλά σας ζητάμε να σεβαστείτε τη διαφάνεια και να ενημερώσετε δεόντως τον δημοσιογράφο και το κοινό για τα αποτελέσματα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Δρουσιώτη και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την υπόθεση», καταλήγει η επιστολή την οποία συνυπογράφουν οι οργανώσεις:

 

ARTICLE 19

@article19europe

 

Association of European Journalists (AEJ)

@aej_int

 

European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF)

@ECPMF

 

European Federation of Journalists (EFJ)

 

OBC Transeuropa (OBCT)

@BalkansCaucasus

 

Reporters Without Borders (RSF)

@RSF_inter

 

 

Ευχαριστώ θερμά τις διεθνείς οργανώσεις για τη στήριξη


Μακάριος Δρουσιώτης

19/09/2023