• Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Άρθρα | Επικαιρότητα

Ο Κωστής Κωνσταντίνου ως φθονερός συκοφάντης

Σε συνέντευξη του στον Χριστόφορο Χριστοφή στο Legalmatters ο Κωστής Κωνσταντίνου επανήλθε με έναν οχετό συκοφαντιών εναντίον μου. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να τον αγνοήσω. Ωστόσο, αρκετοί που με παρακολουθούν μου ζήτησαν να τοποθετηθώ και οφείλω να ανταποκριθώ.

 

Ο Κωνσταντίνου αμφισβητεί την εγκυρότητα της δουλειάς μου, ισχυριζόμενος ότι ξεκινώ από τα συμπέρασμα για να στήσω μια υπόθεση. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Σε πέντε λεπτά είπε πέντε τερατώδη ψέματα και τα παρουσίασε ως γεγονότα για να στήσει υπόθεσή εναντίον μου.

 

Η πλέον αισχρή συκοφαντία είναι ότι τάχα με πλήρωνε ο Αναστασιάδης από το 2004 ενώ εργαζόμουν και στον Πολίτη «χωρίς εμείς να ξέρουμε τίποτε» και ότι περίπου ως χαφιές περνούσα στην εφημερίδα τη γραμμή του Αναστασιάδη.

 

 

Πρώτα και κύρια δεν υπήρξα ποτέ υπάλληλος του Πολίτη. Έγραφα άρθρα στον Πολίτη από το σπίτι μου, κάποτε με κάποια μικρή αποζημίωση, τον περισσότερο καιρό αμισθί. Δεν είχα φυσική παρουσία στην εφημερίδα και ποτέ δεν συμμετείχα στις συσκέψεις των συντακτών της, ούτε και στη διαμόρφωση της πολιτικής της.

 

Είναι τερατώδες ψέμα με πρωτογενή πηγή τον Αναστασιάδη ότι με είχε υπάλληλο και με πλήρωνε από τότε που ήταν Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Δεν πήρα ποτέ ούτε ένα σεντ. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτόν τον αήθη ισχυρισμό τον διατύπωσε πρώτα ο Κωστής στο FB τον Νοέμβριο του 2022 και μετά ακολούθησε ο Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στο Omega. Παρότι τον διέψευσα ο Κωστής επιμένει ως κοινός συκοφάντης.

 

Είναι αλήθεια ότι εργάστηκα για έξη μήνες στο εκλογικό επιτελείο του Αναστασιάδη λίγο πριν από τις εκλογές του 2013, με ένα ευτελές ποσό. Το είπα αυτό δημόσια και το δήλωσα στον Φόρο Εισοδήματος. Εκείνο το διάστημα δεν είχα κανένα εισόδημα από τον Πολίτη.

 

Ο Κωστής ισχυρίστηκε ότι ο μισθός μου στις Βρυξέλες ήταν 10.000 ευρώ και διέγνωσε ότι δεν έχω οικονομική ανάγκη. Αν αφαιρεθεί το επίδομα για τα έξοδα διαβίωσης σε μια ξένη χώρα ήταν ένας μέσος μισθός της Κύπρου. Και ποιος έδωσε στον κάθε Κωστή το δικαίωμα να αναλύει τις οικονομικές μου ανάγκες και να διατυπώνει άποψη;

 

Η γυναίκα μου ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποσπάστηκε στις Βρυξέλλες – και μάλιστα παράνομα όπως ψευδώς διατείνεται. Για να με ακολουθήσει πήρε άδεια άνευ απολαβών. Αργότερα εργάστηκε για ένα διάστημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν της άρεσε, παραιτήθηκε και επέστρεψε στην Κύπρο, σχεδόν ΔΥΟ χρόνια πριν λήξει η θητεία του Στυλιανίδη.

 

Αργότερα ο Αναστασιάδης θα ισχυριζόταν σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι έγραψα τα βιβλία για να τον εκδικηθώ επειδή θα έχανα τάχα τον διπλό μισθό, τον δικό μου και της συζύγου μου, η οποία είχε ήδη εγκατασταθεί και εργαζόταν στην Κύπρο.

 

Αυτά που γράφω και αυτά που κάνω είναι δικές μου επιλογές και δικές μου αποφάσεις. Η γυναίκα μου δεν διατυπώνει δημόσιο λόγο και δεν έχει καν λογαριασμούς στα ΜΚΔ. Προτρέπω τον Κωστή Κωνσταντίνου να μην την ξαναπιάσει στο  στόμα του.

 

Οι δρόμοι μου με τον Αναστασιάδη χώρισαν τον Ιανουάριο του 2017, δύο χρόνια πριν λήξει η θητεία του Στυλιανίδη και ο λόγος ήταν το Κυπριακό. Η σχέση μου με τον Αναστασιάδη ήταν μόνο πολιτική και την κατέγραψα στα βιβλία μου, από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα. Ουδείς μέχρι σήμερα διέψευσε οτιδήποτε επί των γεγονότων.

 

Ο Κωνσταντίνου εξέφρασε το παράπονο ότι με υποστήριξε όταν ο πρέσβης της Ρωσίας ζήτησε την αποπομπή μου από το Προεδρικό όταν έγραψα «κάτι πράματα για τους Ρώσσους» και ότι ο ίδιος μαυροπινακίστηκε  γι’ αυτό. Τα «κάτι πράματα» είναι ένα βιβλίο 600 σελίδων με εκατοντάδες παραπομπές σε πρωτογενείς πηγές, που για να το γράψω έλιωσε ο κώλος μου στην καρέκλα. Κυκλοφόρησε σε χιλιάδες αντίτυπα και το επικαλούνται πλέον πολλοί άλλοι μελετητές του Κυπριακού.

 

Πράγματι, ο Κωστής έγραψε τότε ένα – δύο άρθρα και έψεξε τη στάση του Οσάτσι. Είχα την εντύπωση ότι υπερασπιζόταν το δίκαιο και τις αρχές του. Δεν αντιλήφθηκα ότι το θεωρούσε ρουσφέτι για το οποίο έπρεπε να του χρωστώ.

 

Λυπούμαι εάν ήμουν η αιτία να τον μαυροπινακίσουν οι Ρώσοι, αλλά τώρα το μαθαίνω. Εκείνο που ήξερα ήταν πως διαφήμιζε με τη φωνή του την RCB μέχρι την ημέρα που έκλεισε.

 

Κάποτε έγραψα ένα άρθρο στα ΝΕΑ των Αθηνών για τη σχέση του Αναστασιάδη με τους Ρώσους ολιγάρχες. Την επομένη ο εκδότης της εφημερίδας και φίλος του Αναστασιάδη, Βαγγέλης Μαρινάκης, εξέδωσε ντιρεκτίβα να μη φιλοξενηθεί ποτέ ξανά δικό μου άρθρο στην εφημερίδα.

 

Λίγο αργότερα την ίδια τύχη είχε και ο Κωνσταντίνου που ήταν ο ανταποκριτής της εφημερίδας και ήταν κριτικός προς τον τέως Πρόεδρο. Πρόσφατα ο Κωσταντίνου επέστρεψε πανηγυρικά στα έντυπα του Μαρινάκη και στην ΕΡΤ. Φαίνεται ότι οι λόγοι της απόλυσης του έχουν εκλείψει. Η ντιρεκτίβα για μένα βρίσκεται ακόμη σε ισχύ.

 

Ο Κωνσταντίνου δεν ξεφύλλισε καν ένα από τα τελευταία μου βιβλία, αλλά έχει μηδενίσει το περιεχόμενο τους. Έχει και άποψη πως δεν έπρεπε να εκδώσω βιβλία και να δημοσιοποιήσω τα όσα είχα να πω στο διαδίκτυο, διότι με τα βιβλία κερδίσω χρήματα.

 

Είναι δική μου απόφαση πως θα αξιοποιήσω τη δουλειά μου και δεν πέφτει κανένας λόγος στον Κωστή Κωνσταντίνου. Ναι, ζώ από τη συγγραφή, δεν εξαρτώμαι από κανέναν και έχω την ελευθερία να γράφω ότι θέλω. Ας γράψει κι αυτός ένα βιβλίο, να αναλάβει τα ρίσκα που εγώ έχω αναλάβει και καλή του τύχη, παρά να τον τρώει νυχθημερόν ο φθόνος.


Μακάριος Δρουσιώτης

12/06/2024