• Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Άρθρα | Επικαιρότητα

Όλη η ιστορία του Κυπριακού σε τέσσερις τόμους

Μόλις έχει κυκλοφορήσει σε επανέκδοση το βιβλίο μου Η Εισβολή και οι Μεγάλες Δυνάμεις το οποίο καταγράφει όλο το διπλωματικό παρασκήνιο, πριν, κατά, και μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2014, το περιεχόμενο του δεν αμφισβητήθηκε από άλλους ερευνητές και σήμερα επανεκδίδεται σε δεύτερη έκδοση χωρίς καμιά αλλαγή.

 

Το βιβλίο καταγράφει και αναλύει τη στάση των Μεγάλων Δυνάμεων στη διάρκεια της κυπριακής κρίσης. Με πηγές από το προσωπικό αρχείο του Χένρι Κίσινγκερ ερμηνεύει την ανοχή που οι ΗΠΑ επέδειξαν στην τουρκική εισβολή, ενώ καταγράφει τις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κάλαχαν να την αποτρέψει. Το βιβλίο ανάδειξε για πρώτη φορά το διπλό παιχνίδι της Σοβιετικής Ένωσης η οποία στην ουσία ενθάρρυνε την τουρκική εισβολή για να προκαλέσει κρίση στο ΝΑΤΟ και να αποσπάσει την Τουρκία από τη Δύση.

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν άλλα τρία βιβλία μου σε επανέκδοση:

  • Η Πρώτη Διχοτόμηση (1960-1965): Αναφέρεται στην κατάρρευση των Συμφωνιών Ζυρίχης και στα όσα επακολούθησαν.
  • Δύο Απόπειρες και μια Δολοφονία (1967-1970): Οι πολιτικές ίντριγκες της περιόδου αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Χούντα. Η απόπειρα δολοφονίας του Γ. Παπαδόπουλου από τον Αλ. Παναγούλη, η απόπειρα δολοφονίας του Μακαρίου και η δολοφονία του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη.

  • Η Μεγάλη Ιδέα της Μικρής Χούντας (1971-1974): Οι δύο σχολές στο εσωτερικό της Χούντας και η επικράτηση της μικρής Χούντας υπό τον Δ. Ιωαννίδη. Η ίδρυση και η δράση της ΕΟΚΑ Β και το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Με αφορμή τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, και τα τέσσερα βιβλία μαζί προσφέρονται στην ειδική τιμή των €70 ευρώ (κανονική τιμή €108 ευρώ) συν έξοδα αποστολής €5 ευρώ.

 

 

Πατήστε εδώ για την προσφορά

 

Η παρούσα προσφορά ισχύει μέχρι 20 Αυγούστου 2024


Μακάριος Δρουσιώτης

02/07/2024