• Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Στήλες | Εν-Στάσεις

Η απύθμενη υποκρισία του «Φιλελεύθερου»

Την περασμένη Κυριακή, ο «Π» δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ για τις συνθήκες υποκλοπής του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Ηνωμένων Εθνών. Κανείς δεν έχει διαψεύσει τα όσα έχουμε δημοσιεύσει, ούτε από τον ΟΗΕ ούτε από την Κυβέρνηση. Εμείς γνωρίζουμε ότι οι πληροφορίες μας είναι απολύτως έγκυρες.

 

Ίσως με ερέθισμα το δικό μας δημοσίευμα, ίσως και από σύμπτωση, ο ανταποκριτής της εφημερίδας «Χουριέτ» στα κατεχόμενα έγραψε ένα δικό του ρεπορτάζ για τι ίδιο θέμα. Κάποιες από τις πληροφορίες που περιείχε ήταν ταυτόσημες με τις δικές μας, οι πλείστες όμως ήταν δικές του, μερικές από τις οποίες ήταν ανήθικες και αστήριχτες.

 

Εν πάση περιπτώσει, με αφορμή το δημοσίευμα της «Χουριέτ», ο «Φιλελεύθερος» και οι συνοδοιπόροι του επιχείρησαν να μας καταγγείλουν ότι εμείς και η «Χουριέτ» επιχειρούμε να διαταράξουμε τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ΟΗΕ! Ωσάν και δεν πήρε ποτέ πληροφορίες ο τουρκικός Τύπος από τον «Φιλελεύθερο» και το αντίθετο. Αυτή η προσπάθεια να ταυτίσουν όσους διαφωνούν μαζί τους με τους Τούρκους και μάλιστα με έναν εντελώς επιτήδειο (για να μην πούμε αρρωστημένο) τρόπο σκέψης και γραφής είναι ό,τι πιο τιποτένιο και πιο ελεεινό έχει να επιδείξει η κυπριακή δημοσιογραφία.

 

Επί της ουσίας, τα Ηνωμένα Έθνη δεν σχηματίζουν γνώμη για τις σχέσεις τους με τα κράτη από το τι γράφουν οι εφημερίδες. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ΟΗΕ είχε τεκμηριωμένη γνώμη πριν γράψουμε εμείς για το ζήτημα των υποκλοπών. Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Π», ο ΟΗΕ έστειλε επιστολή - κατσάδιασμα στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία εν πολλοίς επιβεβαιώνει και το δημοσίευμά μας.

 

Τις σχέσεις της ΚΔ με τον ΟΗΕ τις έχουν ήδη εκθέσει ανεπανόρθωτα αυτοί που έκλεψαν τα έγγραφα και αυτοί που τα χάλκευσαν για να κάνουν προπαγάνδα. Είναι αυτοί που παραβίασαν τις διεθνείς συμβάσεις που έχουμε υπογράψει ως κράτος, δυνάμει των οποίων ο ΟΗΕ μπορεί, αν το θελήσει, να μας παραπέμψει ακόμη και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

 

Αυτοί που υποκριτικά κόπτονται για το διεθνές δίκαιο έχουν παραβιάσει οι ίδιοι θεμελιώδεις αρχές του, όπως οι συνθήκες για τα προνόμια και την ασυλία των Ηνωμένων Εθνών. Ήδη η Κύπρος είναι κατηγορούμενη, όχι επειδή έγραψε μια ανοησία η «Χουριέτ», αλλά διότι εφημερίδες σαν τον «Φιλελεύθερο», πολιτικοί σαν τον Ρίκκο, κανάλια σαν τον ΑΝΤ1 έχουν ροκανίσει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας και σωφροσύνης αυτής της χώρας.

 

Αυτοί που νυχθημερόν κατεδαφίζουν, που δεν έχουν το κουράγιο να χτίσουν ένα τούβλο, που ζουν μέσα στην άρνηση, που έχουν εκθεμελιώσει τις σχέσεις της ΚΔ με διεθνείς οργανισμούς, υποκρίνονται τώρα ότι λυπούνται που εμείς υποσκάπτουμε τις σχέσεις της Κύπρου με τον ΟΗΕ. Φωνάζει ο κλέφτης! (κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά).


Μακάριος Δρουσιώτης

02/11/2010