• Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Στήλες | Εν-Στάσεις

Ζουν νούσιμοι σ΄αυτή τη χώρα;

Το φαινόμενο με τις ρατσιστικές επιθέσεις από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ κατά της τουρκικής ομάδας Πίναρ Καρσίγιακα δεν ήταν ούτε μεμονωμένο, ούτε νέο. Τώρα έχει πάρει και διεθνείς διαστάσεις. Κανένας δεν έκανε περισσότερη ζημιά στην Κύπρο από όση οι παsh πατριώτες. Όχι μόνο σήμερα, από τότε που το Κυπριακό υπάρχει ως εθνικό πρόβλημα. Οι συμπεριφορές αυτές, αφού μοίρασαν την Κύπρο στα δύο και καταδίκασαν τη χώρα να ζει σε αυτή τη μιζέρια, βάλθηκαν τώρα να δικαιώσουν την τουρκική εισβολή.

 

Το ερώτημα είναι τι κάνουν οι νούσιμοι σε αυτή τη χώρα. Ζουν νούσιμοι σε αυτή τη χώρα; Έχει κυβέρνηση αυτή η χώρα που ξέρει τι θέλει; Έχει αντιπολίτευση που ασκεί έλεγχο στα μεγάλα και στα σημαντικά και όχι μόνο για τα αμπελοπούλια; Και τα ΜΜΕ που εκτρέφουν τον εθνικισμό αντιλαμβάνονται που μας οδηγούν;

 

Από τα επεισόδια μετά τον αγώνα καλαθόσφαιρας μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Πίναρ Καρσίγιακα μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές πέρασαν 16 ώρες. Καμιά επίσημη δήλωση από την κυβέρνηση, καμιά αντίδραση από την αντιπολίτευση, καμιά θέση από κανένα κόμμα, ούτε από τις αθλητικές αρχές, ούτε από το ίδιο το σωματείο. Όλο το σύστημα που ξέρει να κάνει μόνο εμπρηστικές δηλώσεις έπαθε αίφνης φαρυγγίτιδα.

 

Αύριο που θα κλαίμε στα νέα ερείπια ελπίζω να μην τα ρίχνουμε και πάλι στους ξένους. Καθώς, τη μοίρα μας εμείς την έχουμε ορίσει με τις πράξεις μας. Και με την ανοχή μας.

 


Μακάριος Δρουσιώτης

22/12/2010