• Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Άρθρα | Πολιτική

Ταχυδακτυλουργικές αλχημείες Γιώργου Λιλλήκα

Ο υποψήφιος πρόεδρος, κ. Γιώργος Λιλλήκας με μισές αλήθειες προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, δίνοντας στη δημοσιότητα επιστολή του ΚΟΤ σύμφωνα με την οποία «δεν έχει διαπιστωθεί οποιαδήποτε συνεργασία του Οργανισμού με την εταιρεία MARKETWAY».

 

Ο «Πολίτης» δεν έγραψε ποτέ για απευθείας ανάθεση του ΚΟΤ στη Marketway, αλλά για συμβόλαια 9,5 εκατ. ευρώ στην Puplicis, η οποία είναι συνδεδεμένη με την Marketway, σε τέτοιο βαθμό που οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν κοινό λογότυπο και κοινή εμπορική ονομασία Marketway/Publisis (όπως φαίνεται και πιο πάνω). Όλα αυτά τα έχουμε επεξηγήσει στο δημοσίευμα μας. Εξάλλου αυτό αναφέρεται και στην επιστολή του ΚΟΤ, προς το δικηγορικό γραφείο Α. Νεοκλέους, το οποίο ενήργησε για λογαριασμό της βουλευτού του ΔΗΚΟ, Αθηνάς Κυριακίδου, ημ. 10 Ιανουαρίου 2012.

 

 

Σε ότι αφορά την ανάθεση στην SpοrTeam γράψαμε ότι την έφερε στην Κύπρο η Marketway, της πρόσφερε στέγη στα γραφεία της και την πλάσαρε στην κυπριακή αγορά η Marketway. Την ίδια ώρα ο Γιώργος Λιλλήκας, ως υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού παρότρυνε ημικρατικούς οργανισμούς να συνδράμουν οικονομικά στο project που ανέλαβε η SporTeam για προώθηση της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το Αύγουστο του 2004.

 

Κι ενώ όλες οι διαπραγματεύσεις γίνονταν με την SporTeam Ελλάδος, τελικά ξεπρόβαλε από το πουθενά η SporTeam Cyprus με μέτοχο κατά 51%, ως εμπιστευματοδόχο αγνώστων ιδιοκτητών, φίλος και κουμπάρος του ζεύγους Λιλλήκα. Αυτά είναι γεγονότα τα οποία καταγράφει και σε έκθεση της η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλα Γιωρκάτζη τον Απρίλιο του 2005. Γιατί δεν μήνυσε και την κ. Γιωρκάτζη ο κ. Λιλλήκας;

 

Ο υποψήφιος πρόεδρος, ύστερα από 48 ωρών σιωπή επί της ουσίας, αντί να απαντήσει στα πιεστικά ερωτήματα προσπαθεί με διάφορα ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα να προκαλέσει σύγχυση και αμφιβολίες για τεκμηριωμένα γεγονότα


Μακάριος Δρουσιώτης

12/02/2013