• Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Η εισβολή και οι Μεγάλες Δυνάμεις | Είπαν ή έγραψαν

Αναμένω ένα κόμμα να υποστηρίξει το δικαίωμα μου να σκέφτομαι, να ερευνώ και να γράφω ελεύθερα

 

Αναφορικά με την ανακοίνωση της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο για το περιεχόμενο του βιβλίου μου «Η Εισβολή και οι Μεγάλες Δυνάμεις» και τις αντιδράσεις ορισμένων πολιτικών κομμάτων, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η έκδοση του δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με την κυβέρνηση και την εξωτερική της πολιτική, η οποία καθορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μόνο.

 

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα έρευνας που άρχισε πριν πέντε χρόνια και ήταν σχεδόν ολοκληρωμένο πριν από τις προεδρικές εκλογές. Οποιαδήποτε προσπάθεια διασύνδεσης της έκδοσης του με σημερινές εξελίξεις είναι ατυχής.

 

Είναι ανορθόδοξο μια πρεσβεία ξένης χώρας να κάνει προσωπική επίθεση με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς σε οποιονδήποτε πολίτη της χώρας που τη φιλοξενεί, επειδή διαφωνεί με τα αποτελέσματα μιας έρευνας για ιστορικά γεγονότα που έχουν επισυμβεί πριν από 40 χρόνια.

 

Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και θεωρώ δεδομένο το δικαίωμα μου στην έρευνα και στην έκφραση. Ανέμενα από τα πολιτικά κόμματα της χώρας μου, όσο κι αν διαφωνούν με τις απόψεις μου, αν δεν μπορούν να υπερασπιστούν, τουλάχιστον να ανεχτούν αυτό το δικαίωμα.


Μακάριος Δρουσιώτης

27/08/2014