• Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Η εισβολή και οι Μεγάλες Δυνάμεις | Είπαν ή έγραψαν

Από που κι ως που μια πρεσβεία απαντά με προσωπικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων;

Ομολογώ ότι με ξενίζει, για να μην πω με ενοχλεί, αυτό το πρωτοφανές γεγονός που συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό. Μια ξένη πρεσβεία να βγάζει ανακοινώσεις εναντίον δημοσιογράφων που γράφουν κάτι με το οποίο η πρεσβεία διαφωνεί.

 

Θυμάμαι πριν από μερικούς μήνες την άνευ προηγουμένου επίθεση της ρωσικής πρεσβείας εναντίον του δημοσιογράφου Μάριου Δημητρίου, ότι περίπου είναι εθχρός της Ρωσίας. Τώρα τα βάζει με το δημοσιογράφο Μακάριο Δρουσιώτη, για την έρευνα που περιλαμβάνεται στο τελευταίο το βιβλίο σχετικά με το ρόλο που έπαιξαν οι μεγάλες δυνάμεις στο Κυπριακό Ζήτημα και ιδιαίτερα στα γεγονότα που σχετίζονταν με το πραξικόπημα και την εισβολή.

 

Δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν πρεσβεία να λειτουργεί με αυτό τον ασυνήθιστο για τα δημοκρατικά ήθη τρόπο. Ακόμα κι αν προσπαθήσω να δεχτώ ότι η πρεσβεία έχει το δικαίωμα να απαντά σε ό,τι λέμε και ό,τι γράφουμε σε σχέση με τη Ρωσία ή την ΕΣΣΔ, ας απαντά με επιχειρήματα και όχι με προσωπικές επιθέσεις εναντίον εκείνων που έχουν αντίθετη άποψη... Αναρωτιέμαι ποια είναι η θέση της Ένωσης Συντακτών επί του θέματος και γιατί δεν εκδίδει μια ανακοίνωση.


Ντίνος Οδυσσέως

27/08/2014