• Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Η πρώτη διχοτόμηση | Κριτικές

Έχουν υπερβεί και τα όρια

Είναι τραγικό που εν ονόματι ενός κακής αντίληψης «προοδευτισμού» και «ουδετερότητας», οι ισχυρισμοί και οι ψευδολογίες της ντενκτασικής προπαγάνδας ότι «η διχοτόμηση επιβλήθηκε το 1963-1964 από τους Ελληνοκυπρίους» γίνεται αποδεκτή από τους επιφανειακούς «ερευνητές» των Αθηνών και από ψευδοκουλτουριάρηδες της Λευκωσίας.

 

Ο γράφων, μεταξύ χιλιάδων που έζησαν (δεν άκουσαν) την τουρκοκυπριακή ανταρσία, το κάψιμο της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, την προδοσία της απόσυρσης της ελληνικής μεραρχίας από τη χούντα (σε συμφωνία με την Άγκυρα), θεωρεί μόνο σαν εσχάτη προδοσία την (δήθεν) «άποψη» ότι:

 

- Δεν υπήρξε τουρκοκυπριακή ανταρσία (και οι ίδιοι οι Τούρκοι παραδέχονται την προβοκατόρικη έναρξη) αλλά αδικαιολόγητη επίθεση Ελληνοκυπρίων σοβινιστών κατά ειρηνικών Τουρκοκυπρίων.

 

- Ο Μακάριος και οι «επίγονοί» του έκλεισαν τους Τουρκοκύπριους σε «θύλακες εθνοκάθαρσης».

 

Αντιλαμβανόμαστε πως κάποιοι πρέπει να δίνουν τα «διαπιστευτήριά τους» στους Βρετανούς, αλλά έχει και η μειοδοσία τα όριά της. Και τα έχουν (από πολύ καιρό) υπερβεί τόσο, που ούτε σε επιπολαιότητα ούτε σε μειωμένη κρίση μπορεί ν' αποδοθεί η τέτοια συμπεριφορά τους.


Τάκης Κουνναφής

Φιλελεύθερος

22/05/2005