• Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Άρθρα | Επικαιρότητα

Γιατί ο Βασιλείου πήγε και ξύπνησε τον Αναστασιάδη

 

Στο βιβλίο μου περιγράφω μια σκηνή (σελ. 106-107) κατά την οποία ο Γιώργος Βασιλείου επισκέφθηκε το προεδρικό, ζήτησε τον Πρόεδρο, του είπαν κοιμάται και πήγε κατ’ ευθείαν στους κοιτώνες και τον ξύπνησε.

 

Ο Ανδρούλα Βασιλείου, Επίτροπος τότε της Κύπρου στην ΕΕ, μου αφηγήθηκε το παρασκήνιο αυτής της ιστορίας, το οποίο προσθέτει στη δική μου διήγηση:

 

«Με είχε πάρει κατά μέρος ο Oli Rhen και μου είπε ότι τηλεφωνά συνεχώς στο Προεδρικό και δεν το συνδέουν με τον Πρόεδρο. ‘Μήπως μπορεί ο Γιώργος να βοηθήσει;’, μου λέει. Είπα λοιπόν στο Γιώργο ότι είναι επείγον να του μιλήσει ο Oli Rhen. Ανηφόρισε λοιπόν προς το Προεδρικό ο Γιώργος και τα υπόλοιπα τα γνωρίζεις. Και όλα αυτά τη παραμονή του κουρέματος».

 

Η επίσκεψη του Βασιλείου πρέπει να έγινε την παραμονή ή την ημέρα που η Βουλή θα καταψήφιζε την απόφαση του Eurogroup. Τότε οι εκπρόσωποι των θεσμών της ΕΕ έστελναν μηνύματα στον Αναστασιάδη να σεβαστεί τη συμφωνία, αλλά εκείνος παρότρυνε τα κόμματα να την καταψηφίσουν για να ικανοποιήσει τον Πούτιν.

 

Η συνέχεια στο βιβλίο…


Μακάριος Δρουσιώτης

28/12/2020