• Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Άρθρα | Επικαιρότητα

Χάθηκε «Η Συμμορία», αλλά δεν είναι συνωμοσία

Όταν ανανέωσα την ιστοσελίδα για το νέο μου βιβλίο «Η Συμμορία», προέκυψε η ιδέα για προ-παραγγελίες που είναι μια συνήθης πρακτική στο εξωτερικό.

 

Το βιβλίο τυπώθηκε στην Ευρώπη. Το τυπογραφείο έστειλε στα μέσα Δεκεμβρίου αεροπορικώς στην Κύπρο έναν αριθμό αντιτύπων για όσους είχαν προ-παραγγείλει. Τα υπόλοιπα στάλθηκαν ατμοπλοϊκώς.

 

Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ενημερώθηκα ότι το φορτίο εκτελωνίστηκε στη Λεμεσό. Ενημέρωσα με email τους αναγνώστες που είχαν παραγγείλει on-line από την ιστοσελίδα μου, καθώς και τα βιβλιοπωλεία ότι το βιβλίο παραλήφθηκε και θα διανεμηθεί αμέσως.

 

Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου έφτασε το φορτίο στη Λευκωσία. Όταν άνοιξε τα κιβώτια διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν ήταν τα δικά μου βιβλία!

 

Ενημέρωσα αμέσως τα βιβλιοπωλεία και όσους περίμεναν το βιβλίο. Η πρώτη τους αντίδραση ήταν πως επρόκειτο για δολιοφθορά! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα με εμπορεύματα που έχουν κωδικούς και μεταφέρονται με μηχανογραφημένες υπηρεσίες. Όμως ζούμε σε μια χώρα που όλα μπορούν να συμβούν και γινόμαστε καχύποπτοι.

 

Το μπέρδεμα έγινε σε λιμάνι της Ευρώπης. Υπήρχαν στην ίδια αποστολή δύο φορτία για την Κύπρο. Αποτελούνταν και τα δύο από βιβλία, ήταν και τα δύο σε τρία παλέτα και είχαν και τα δύο περίπου το ίδιο βάρος. Το δικό μου φορτίο θα έφευγε πρώτο και το άλλο θα ακολουθούσε. Στη φόρτωση μπέρδεψαν τα φορτία. Έτσι, έφτασαν τα δικά μου χαρτιά και το λάθος φορτίο, το οποίο μου παραδόθηκε. Το δικό μου φορτίο στάλθηκε στην επόμενη αποστολή και αναμένεται να φτάσει στο Λιμάνι Λεμεσού σύντομα. Έτσι, υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην παραλαβή και διανομή του βιβλίου. Θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε νεότερα.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, για την ανταπόκριση και για την κατανόηση.

 

Το λάθος φορτίο που μου παραδόθηκε.

 

Τα δικά μου βιβλία που έμειναν πίσω από λάθος της μεταφορικής εταιρείας.


Μακάριος Δρουσιώτης

07/01/2021