• Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Η πρώτη διχοτόμηση | Είπαν ή έγραψαν

Τα αποκαλυπτήρια του "Ακρίτα"

Στο βιβλίο του "Η πρώτη διχοτόμηση" ο Μακάριος Δρουσιώτης αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η έκρηξη βόμβας στο άγαλμα του Μάρκου Δράκου, στις 3 Δεκεμβρίου 1963, ήταν έργο της οργάνωσης "Ακρίτας", της ένοπλης παραστρατιωτικής οργάνωσης, που ίδρυσε ο Μακάριος με αρχηγό τον Γιωρκάτζη και υπαρχηγό τον πρόεδρο Παπαδόπουλο. Αυτό το ομολόγησαν μέλη της οργάνωσης και το επιβεβαίωσε ο αξιωματικός του κυπριακού στρατού Χρυσάφη Χρυσάφη, ο οποίος μαρτυρεί πως άκουσε τον Γιωρκάτζη να δίνει σχετικές οδηγίες!..

 

Την πληροφορία αυτή έχω και εγώ εδώ και 16 χρόνια από πρόσωπα που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πιο πάνω βιβλίου του Δρουσιώτη ένας πολίτης σηκώθηκε πάνω και μπροστά στον πρώην υπουργό εξωτερικών της Ελλάδος κ. Πάγκαλο είπε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, συνάντησε σε μια κηδεία μερικούς παλιούς συμμαθητές του στο σχολείο Αγίου Κασσιανού (μιας συνοικίας που εφάπτεται της τουρκικής συνοικίας).

 

Εκεί κατάπληκτοι άκουσαν γνωστό τους άτομο να ομολογεί πως ο ίδιος είχε βάλει τη φωτιά στο σχολείο τους το 1963, σε σχέση με την οποία η αστυνομία είχε ανακοινώσει τότε (ψευδώς) πως βρήκε μέσα στην αυλή του σχολείου δύο αποτσίγαρα τουρκικής προέλευσης!

 

Για πρώτη φορά λοιπόν στοιχειοθετείται με μαρτυρίες ότι οι δύο αυτές εγκληματικές ενέργειες (όπως και η ανατίναξη των τεμενών Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ το Μάρτιο του 1962) ήταν έργο της παράνομης οργάνωσης "Ακρίτας".

Σκοπός ήταν η επίρριψη της ευθύνης στους Τουρκοκυπρίους για να δικαιολογηθεί η επίθεση εναντίον τους και η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που λειτουργούσε από τον Αύγουστο του 1960. Κάτι που συνέβη 18 μέρες μετά την έκρηξη στο άγαλμα του Μάρκου Δράκου με αποτέλεσμα να βυθιστεί η Κύπρος σε μια πολύχρονη αιματηρή σύγκρουση, κατά τη διάρκεια της οποίας χιλιάδες ανθρώπων και από τις δύο πλευρές έχασαν τις ζωές τους. Αν υπάρχει κόλαση νομίζω πως οι αρχηγοί και οι υπαρχηγοί του "Ακρίτα" έχουν ήδη εξασφαλισμένες εκεί αριθμημένες θέσεις.

 

Φαντάζεστε αγαπητοί αναγνώστες, τι θα γινόταν τώρα αν ζούσαμε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα; Αυτές οι τρομερές αποκαλύψεις θα ήταν το κύριο θέμα συζήτησης σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος θα είχε παραιτηθεί και φύγει από τη χώρα και η πρώτη πράξη του αντικαταστάτη του θα ήταν να απολογηθεί προς τους Τουρκοκύπριους εκ μέρους όλων των τίμιων Ελλήνων της Κύπρου για το φρικαλέο έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος τους το 1963. Αυτή θα ήταν μια γενναία πολιτική πράξη.

 

Βρισκόμαστε όμως στην Κύπρο και παντού βασιλεύει η βρωμερή συνωμοσία της σιωπής. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν αισθάνεται φυσικά την ανάγκη να σχολιάσει αυτή την τρομακτική αποκάλυψη, ούτε να δώσει εξηγήσεις. Ο κ. Χριστόφιας το ίδιο. Δεν αισθάνεται την υποχρέωση να δώσει, ούτε στους Τουρκοκυπρίους ούτε στους οπαδούς του ΑΚΕΛ, μια εξήγηση με ποια λογική έκαμε πρόεδρο του κράτους τον υπαρχηγό της βομβιστικής οργάνωσης.

 

Το ίδιο συμβαίνει με τα μέσα ενημέρωσης. Στα μέσα ενημέρωσης της Κύπρου βασιλεύει μια φασιστική συνωμοσία σιωπής, την οποία θα ζήλευε ακόμη και το καθεστώς του Στάλιν. Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν πουλημένη την ψυχή τους στην εξουσία, την οποία τώρα αντιπροσωπεύει ο Παπαδόπουλος. Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως τον Ιούλιο, στις "επικαιρικές" του εκπομπές, το ΡΙΚ θα έχει και πάλι εκεί τον κ. Λυσσαρίδη - άλλο οπλαρχηγό παρακρατικής οργάνωσης που έδρασε κατά των Τουρκοκυπρίων - για να συνεχίσει να πουλά στον κόσμο το παραμύθι της "τουρκικής ανταρσίας". Ούτε ο Μακάριος Δρουσιώτης, ούτε κανένας άλλος σοβαρός μελετητής έχει το δικαίωμα λόγου σε τέτοιες εκπομπές.

 

Μόνο οι αναίσχυντοι διαστρεβλωτές και παραχαράκτες της ιστορίας μπορούν να μιλούν και από το κρατικό και από τα άλλα μέσα ενημέρωσης. Διότι ο λαός πρέπει να συνεχίσει να ζει με τους μύθους. Αλλιώς πώς θα μπορούν να τον κυβερνούν ο υπαρχηγός του "Ακρίτα" και ο Χριστόφιας, που ασπάσθηκε και νεκρανάστησε το γεωρκατζισμό 35 χρόνια μετά το θάνατο του;


Λουκάς Χαραλάμπους

Πολίτης

05/06/2005