• Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Άρθρα | Επικαιρότητα

Ποιοι, πώς και γιατί παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες μου

Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια, στις 12 Φεβρουαρίου 2018, στις 20:11 UTC, υπήρξε παρέμβαση στο κινητό μου τηλέφωνο. Συγκεκριμένα, μέσα από μια διαδικασία «αναβάθμισης» αντικαταστάθηκε ολόκληρο το λειτουργικό πρόγραμμα της συσκευής μου με ένα άλλο, το οποίο είχε ανοιχτές όλες τις πόρτες, για εξ αποστάσεως έλεγχο , στο κινητό μου. Παράλληλα υπήρξε σύζευξη του κινητού με τον υπολογιστή μου, καθώς και πρόσβαση στο λογαριασμό μου στο Google, στο Dropbox και στο Microsoft Office. Μέσω της πρόσβαση στον υπολογιστή μου υπήρχε διαρκής παρακολούθηση των γραφομένων μου.

 

Όπως έγραψα σε επιστολή μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 27 Μαΐου 2019, «ένας αόρατος χαφιές προσκολλήθηκε δίπλα μου, σε όλες τις στιγμές της ζωής μου, και εν αγνοία μου άκουγε ­­­όλες τις ιδιωτικές μου συνομιλίες, διάβαζε όλα τα μηνύματα μου, έβλεπε και κατέγραφε όλες τις κινήσεις μου και έδινε αναφορά σ’ ένα αφεντικό».

 

Κατάγγειλα την υπόθεση στον Κλάδο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας στις 9 Ιουλίου 2020 και έδωσα νέα κατάθεση στις 24 Δεκεμβρίου 2020. Η αστυνομία με ενημέρωσε ότι συνεχίζει την έρευνα και ότι ζήτησε μέσω της νομικής οδού τη συνεργασία της Google. Αναμένω τα αποτελέσματα. Εν καιρώ, θα δημοσιοποιήσω όλα τα γεγονότα και όλα τα τεκμήρια.

 

Αυτό το κακούργημα δεν έγινε χωρίς λόγο και αιτία. Τα αρχικά κίνητρα ήταν μάλλον προσωπικά/πολιτικά. Όταν οι αυτουργοί διαπίστωσαν ότι έκανα έρευνα για τη διαφθορά στην Κύπρο και έγραφα τη «Συμμορία» ενέτειναν τη δράση τους, δικαιώνοντας τον τίτλο του βιβλίου.

 

Η αλαζονεία ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα, οδήγησε τους αυτουργούς στο λάθος που μου έδωσε το έναυσμα ν’ αρχίσω να ψάχνω για να εντοπίσω τελικά το μηχανισμό που έστησαν. Ήταν τόσο εξελιγμένος, που δεν μπορεί να ήταν έργο ενός ιδιώτη.

 

Σχεδόν δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου «Η Συμμορία», η μόνη «κριτική» που δέχτηκα -υπόγεια και όχι φανερά - αφορά τα κίνητρα μου και το χρόνο της έκδοσης. Σήμερα, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της παραβίασης της ιδιωτικής μου ζωής και της κυκλοφορίας της ανατύπωσης του βιβλίου, θα απαντήσω σε αυτά τα δύο ερωτήματα:

 

Το κίνητρο μου για να εκδώσω τώρα το βιβλίο είναι το ίδιο με εκείνο όσων αγόρασαν, διάβασαν και διέδωσαν το βιβλίο από στόμα σε στόμα και μέσω των κοινωνικών δικτύων, για να σπάσουν το νόμο της σιωπής ο οποίος επιβλήθηκε στα παραδοσιακά ΜΜΕ. Ως προς το χρόνο έκδοσης του βιβλίου, είναι αλήθεια πως υπήρξε μια σκοπιμότητα για την επιτάχυνση της έκδοσης. Ήταν η μόνη διέξοδος στις έμμεσες πιέσεις που ασκούνταν για να μην κυκλοφορήσει.


Μακάριος Δρουσιώτης

12/02/2021