• Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Άρθρα | Επικαιρότητα

Ιδού το shopping list του Καρογιάν για τα ρωσικά όπλα

 

 

Ο Γιώργος Παυλίδης στην εκπομπή «Ελεύθερα κι ωραία» στο «Κανάλι 6» είναι ο μόνος δημοσιογράφος σε μεγάλο Μέσο Ενημέρωσης που βάζει στους συνομιλητές του τις ερωτήσεις που τους αφορούν από το βιβλίο «Η Συμμορία».

 

Την Τετάρτη το βράδυ ο Παυλίδης είχε καλεσμένο τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριο Καρογιάν ο οποίος διέψευσε κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι τις μεταμεσονύχτιες ώρες της 16ης προς 17η Μαρτίου 2013 είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και του μετέφερε απαίτηση της Μόσχας για απόρριψη της συμφωνίας στο πρώτο Eurogroup.

 

Ο Παυλίδης ρώτησε τον Καρογιάν για την πρόταση που μετέφερε στον Αναστασιάδη να παραχωρήσει η Κύπρος στρατιωτικές διευκολύνσεις στη Ρωσία και να αγοράσει στρατιωτικό εξοπλισμό τριών δισεκατομμυρίων, έναντι δανείου για να διώξουμε την Τρόικα. (Όλο το απόσπασμα από το βιβλίο δημοσιεύεται εδώ)

 

Ο Καρογιάν διέψευσε ότι μετέφερε τέτοια πρόταση κι όταν ο Παυλίδης του είπε «έχει έγγραφο», απάντησε: «Να το δείξει. Αν υπάρχει τέτοιο έγγραφο τον προκαλώ να το δείξει». Ανταποκρίνομαι στην πρόκληση και δημοσιεύω εδώ τα δύο έγγραφα, το ένα αφορά τις στρατιωτικές διευκολύνσεις προς τη Ρωσία και το άλλο είναι το shopping list για τον οπλισμό.

 

Ο Μάριος Κάρογιαν αρνήθηκε ότι συνάντησε τον Αναστασιάδη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 16 Μαρτίου για να του παρουσιάσει την πρόταση. «Αυτά είναι φαντασιώσεις. Είναι φαντασιώσεις του κ. Δρουσιώτη», είπε.

 

Κι όμως έγινε συνάντηση Αναστασιάδη – Καρογιάν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και ήταν μετά από αυτή τη συνάντηση που ο Αναστασιάδης πήρε την απόφαση να μεθοδεύσει την απόρριψη της συμφωνίας που ο ίδιος έκανε με το Eurogroup. Μάλιστα, εξερχόμενος του Προεδρικού έκανε και δηλώσεις οι οποίες μεταδόθηκαν από το ΚΥΠΕ στις 1:11 μετά τα μεσάνυχτα:

 

«Δεν θα πω τι είναι αυτά που έχω πει μέσα, δεν θα πω αυτό που εμείς έχουμε κατά νου, όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξέρει τις δικές μας εισηγήσεις και τι άλλο επιπρόσθετο πρέπει και μπορεί να γίνει ακόμη και σ’ αυτές τις ώρες. Είμαστε υποχρεωμένοι κάτω απ’ αυτά τα σκληρά διλλήματα να πάρουμε και συγκεκριμένες αποφάσεις, αποφάσεις που μπορεί να επηρεάσουν και την εξωτερική μας πολίτική»…


Μακάριος Δρουσιώτης

22/04/2021