• Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Άρθρα | Επικαιρότητα

Το ΡΙΚ έκοψε εκπομπή που ήμουν φιλοξενούμενος

 

Ένα σχεδόν χρόνο μετά την κυκλοφορία της Συμμορίας προσκλήθηκα σε τηλεοπτική εκπομπή για να μιλήσουμε για ένα βιβλίο που ταρακούνησε την κοινωνία αλλά προκάλεσε μούγγα σε όλα τα εθνικά κανάλια.

 

Η πρωτοβουλία ήταν της Ελίτας Μιχαηλίδου στο νέο κύκλο της εκπομπής της «Με τη φωνή σου», στο ΡΙΚ 2 σήμερα το απόγευμα. «Ευχαρίστως, αλλά δεν νομίζω να γίνει εκπομπή την ερχόμενη Δευτέρα», ήταν το σχόλιο που έκανα στην κ. Μιχαηλίδου όταν πήρα την πρόσκληση.

 

Σήμερα, με ανάρτηση της στο Facebook, η κ Μιχαηλίδου αναφέρει ότι η εκπομπή ακυρώνεται λόγω απουσίας της παραγωγού της εκπομπής. Η κ. Μιχαηλίδου έκανε το καθήκον της και ο καθένας μπορεί να κρίνει εάν κάθε φορά που τυγχάνει να απουσιάζει ένας παραγωγός καταργούνται οι εκπομπές.

 

Η ακύρωση της εκπομπής δεν είναι είδηση. Είδηση θα ήταν η πραγματοποίησή της, ειδικά σήμερα που η λογοκριμένη εκπομπή έλαχε να συμπέσει με τις νέες αποκαλύψεις για τα Pandora papers και τις δραστηριότητες του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου με τις σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος. Προφανώς, ένα γνώριμο χέρι έδωσε ντιρεκτίβα να κοπεί η εκπομπή. Η Συμμορία πονάει και η διαταγή – που εκτελείται με απαράμιλλη πειθαρχία - είναι να αποσιωπηθεί.

 

Απόψε ο Πρόεδρος θα δώσει συνέντευξη στο ΡΙΚ. Εάν δεν λείπει ο παραγωγός, θα ήταν καλά να φροντίσει να μπουν τα ερωτήματα και για τη Συμμορία, και για την Πανδόρα και εν γένει για τη συνεισφορά του στο νέο brand της Κύπρου ως ένα από τα πλέον διεφθαρμένα κράτη της υφηλίου.

 


Μακάριος Δρουσιώτης

04/10/2021