• Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Άρθρα | Επικαιρότητα

Το ΡΙΚ να λυπάται για τον εαυτό του

Σχετικά με την ανακοίνωση του ΡΙΚ για το κόψιμο της εκπομπής «Με τη Φωνή σου» της Ελίτας Μιχαηλίδου με φιλοξενούμενο «συγκεκριμένο δημοσιογράφο», επιθυμώ να αναφέρω ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είμαι εγώ, έχω όνομα και δεν συντρέχει κανένας ειδικός λόγος απόκρυψης της ταυτότητάς μου.

 

Επί της ουσίας διευκρινίζω ότι ουδέποτε ζήτησα από κανέναν να με προβάλει σε εκπομπή στην τηλεόραση ή οπουδήποτε αλλού. Θεωρώ ότι εναπόκειται στα ίδια τα ΜΜΕ να κρίνουν εάν θέλουν να καλέσουν κάποιον σε μια εκπομπή. 

 

Όταν μου τηλεφώνησε η κ. Μιχαηλίδου να με προσκαλέσει στην εκπομπή της με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου μου «Η Συμμορία» ξαφνιάστηκα διότι γνωρίζω ότι υπάρχει ντιρεκτίβα να αγνοηθεί εντελώς η κυκλοφορία του. Αποδέχτηκα την πρόσκληση διότι ήθελα να επαληθεύσω εκείνο που αισθανόμουν ότι αυτή η εκπομπή δεν θα γινόταν ποτέ.

 

Το βιβλίο «Η Συμμορία», με βάση την κυκλοφορία και την αναγνωσιμότητα, διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Το βιβλίο αποκαλύπτει φαινόμενα διαφθοράς κολοσσιαίων διαστάσεων που έχουν σοκάρει τους αναγνώστες, πολλοί από τους οποίους εύχονταν να ήταν ψέματα. Η εκκωφαντική σιωπή των πρωταγωνιστών δικαιώνει το περιεχόμενό του. Και το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑ κανάλι δεν διέθεσε ούτε ένα δευτερόλεπτο γι’ αυτό το βιβλίο επιβεβαιώνει ότι η συμμορία δεν λεηλάτησε μόνο τον πλούτο της χώρας, αλλά και το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

 

Το ΡΙΚ εκφράζει την λύπη του για «την όποια αναστάτωση ή και ενόχληση προς τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο». Ευχαριστώ το Ίδρυμα για τη συμπαράσταση, αλλά κακώς αντιλήφθηκε ότι υπήρξε προσωπική αναστάτωση και ενόχληση. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, είναι ευρύτερο και αφορά τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Το ΡΙΚ να λυπάται για τον εαυτό του, επειδή ακόμη και το όνομα μου φοβάται να το αναφέρει, πόσο μάλλον να με φιλοξενήσει σε εκπομπή.


Μακάριος Δρουσιώτης

07/10/2021