• Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Άρθρα | Επικαιρότητα

Έφτασε στην Κύπρο το «Έγκλημα στο Κραν Μοντανά»

Ύστερα από πολλές καθυστερήσεις έφτασε επιτέλους το βιβλίο «Έγκλημα στο Κραν Μοντανά». Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για παραλαβή στο τέλος Νοεμβρίου, μετατέθηκε στις 8 Δεκεμβρίου και ακολούθως στις 15 Δεκεμβρίου. Τελικά το πλοίο έφτασε στις 18 Δεκεμβρίου και το φορτίο παραδόθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021. Μόλις που έχουμε προλάβει την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

Η καθυστέρηση οφείλεται στην πανδημία που αναστάτωσε τις θαλάσσιες μεταφορές. Ευχαριστώ τους αναγνώστες και ιδιαίτερα όσους έχουν προ-παραγγείλει το βιβλίο για την κατανόηση. Ελπίζω το περιεχόμενο του βιβλίου να ικανοποιήσει τις προσδοκίες τους και να τους ανταμείψει για την υπομονή τους.

 

Το βιβλίο θα αποσταλεί αμέσως με την ACS Courier σε όσους το έχουν προ-παραγγείλει. Αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, θα ταχυδρομηθεί σε όσους έχουν δηλώσει διεύθυνση ταχυδρομική θυρίδα ή το εξωτερικό. Από αύριο θα αρχίσει η διανομή του και στα βιβλιοπωλεία.

 

Το βιβλίο έχει έκταση 440 σελίδες και τιμάται 26 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι τα έξι ευρώ αύξηση σε σύγκριση με τη Συμμορία (300 σελίδες) δεν καλύπτει το έξτρα κόστος παραγωγής στο οποίο περιλαμβάνεται η σημαντική αύξηση στη τιμή του χαρτιού και των μεταφορικών.

 

Ο σκοπός είναι να διαβαστεί το βιβλίο όσο το δυνατόν περισσότερο και να γίνει μια υγιής συζήτηση για το τι είχε συμβεί στο Κραν Μονταντά, αλλά και για την πορεία προς το Κραν Μοντανά. Τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει πρόσφατα ως κίνηση αντιπερισπασμού για την κυκλοφορία του βιβλίου είναι ένα κομμάτι της ιστορία των συνομιλιών. Το βιβλίο φωτίζει όλη την εικόνα του Κυπριακού από το 2013 όταν εξελέγη πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης, μέχρι το ναυάγιο του Κραν Μοντανά και μετά από αυτό.

 

Καλή ανάγνωση!


Μακάριος Δρουσιώτης

20/12/2021