• Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Κράτος Μαφία | Είπαν ή έγραψαν

Ο Κωστής Κωνσταντίνου με αποκαλεί διεφθαρμένο

Η απάντησή μου

Πολλοί φίλοι με ρωτούν τι έπαθα με τον Κωστή Κωνσταντίνου του Πολίτη. Προσωπικά, τίποτα. Όταν ο Χριστοδουλίδης έκλεψε την ομιλία του Κασουλίδη, ο Κωστής δημοσίευσε ένα σχόλιο και τα έριχνε στους επικοινωνιολόγους. Του υπέβαλα στο twitter το εξής εύλογο ερώτημα: «Φταίει ο επικοινωνιολόγος και όχι ο υποψήφιος;» Αντέδρασε με έναν οχετό ύβρεων εναντίον μου. Αν και κρίνει και επικρίνει όλο τον κόσμο δεν άντεξε την ελάχιστη αμφισβήτηση της απόλυτης επαγγελματικής υπεροχής του.

 

Η τελευταία μου προτεραιότητα είναι να λογομαχώ δημόσια με έναν πρώην συνάδελφο, με τον οποίο κάποτε δουλέψαμε μαζί και λίγο πολύ απευθυνόμασταν στο ίδιο ακροατήριο. Κατ’ αναλογία, ούτε τους αναγνώστες μας πρέπει να ενδιαφέρουν αυτές οι αντεγκλήσεις. Έτσι, επιδίωξα να κλείσω αυτή τη συζήτηση και δεν έδωσα συνέχεια στις προκλήσεις του.

 

Φαίνεται ότι εξέλαβε τη στάση μου αυτή ως αδυναμία. «Ας τα διαψεύσει και ας μην τα προσπερνά», μου υπέδειξε με απροσμέτρητη αλαζονεία. Στην τελευταία ανάρτησή του στο Facebook έβγαλε από το ντουλάπι των ημερών του Τάσσου τις πρακτικές της περιρρέουσας ατμόσφαιρας: «Να απαντήσει επιτέλους με ειλικρίνεια στους αναγνώστες των βιβλίων του: πόσον καιρό δούλευε για τον Αναστασιάδη ΠΡΙΝ τον πάρει στο Προεδρικό, χωρίς μάλιστα εμείς στον ΠΟΛΙΤΗ όπου αρθρογραφούσε και περνούσε διάφορα να έχουμε την παραμικρή ιδέα;».

 

Τι να θέλει να πει άραγε ο Κωστής γράφοντας το «ΠΡΙΝ» με κεφαλαία γράμματα; Αυτό που υπονοεί στο κείμενο - και το διαδίδει σαν κουτσομπόλα δια ζώσης - είναι ότι ο Αναστασιάδης με είχε στο payroll από το 2003 και ήμουν για μια 10ετία πληρωμένος ρουφιάνος του στον Πολίτη! Καλά ρε Κωστή, με χαρακτήρισες «αδίσταχτο», «άφιλο», «κερδοσκόπο» ακόμη και «τεμπέλη» (με 15 βιβλία στο βιογραφικό μου…), αλλά όχι και διεφθαρμένος και μάλιστα από τον Αναστασιάδη!

 

Αλήθεια, από που τα μαθαίνει όλα αυτά ο Κωστής; Μήπως από τον μετρ της παραπληροφόρησης; Γνωρίζω ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης κυκλοφορεί, προσωπικά ο ίδιος, τα κείμενα του που αναφέρονται σε μένα. Το ιστορικό της συνεργασίας μου με τον Αναστασιάδη το έχω διηγηθεί πολλές φορές δημόσια και το καταγράφω στα βιβλία μου. Όποιος έχει οτιδήποτε άλλο να βρει να το πει, συγκεκριμένα και καθαρά, με το όνομά του, όπως έκανα εγώ στα βιβλία μου.

 

Είναι fake news η εμμονή του Κωνσταντίνου ότι ο μισθός μου στις Βρυξέλλες ήταν 10.000 ευρώ και ότι έκανα αστρονομικά κέρδη από τα βιβλία μου. «Με όσα έβγαλε, ζει μια χαρά μέχρι τα βαθιά του γεράματα τρεις φορές», έγραψε τις προάλλες. Τα εισοδήματα μου, όσα και να είναι, προέρχονται από έντιμη εργασία, είναι καθαρά και φορολογημένα.

 

Ο Κωστής και ικανός είναι και καλά γράφει. Παρά να σπαταλά το ταλέντο του σε φθονερές εικασίες, ας γράψει και ο ίδιος ένα βιβλίο και να εισπράξει όσα αξίζει η δουλειά του. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί το θεωρεί ανήθικο να πουλώ βιβλία, αλλά είναι ηθικό για τον ίδιο να διαφημίζει τις μισές εταιρείες της Κύπρου. Όταν δηλαδή διαφήμιζε την RCB το έκανε δωρεάν;

 

Ο Κωστής τα ξέρει όλα από πριν και έχει ισχυρή και απόλυτη άποψη για τα κίνητρα των βιβλίων μου, χωρίς καν να τα διαβάσει. Αν τα διάβαζε δεν θα έγραφε το εξής αμίμητο: «Ας εξηγήσει στον κόσμο γιατί μέσα από τα βιβλία του ο μόνος που διασώζεται είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου».

 

Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.


Μακάριος Δρουσιώτης

29/11/2022