Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Ερευνες - Αφιερώματα
Πραξικόπημα
1960 -1967
ΕΟΚΑ
Εισβολή
1968 -1974
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

50 χρόνια από την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης - Λονδίνου

Τα πέντε δευτερόλεπτα που έκριναν το μέλλον της Κύπρου

15/02/2009


Τέτοιες μέρες πριν από πενήντα ακριβώς χρόνια υπογράφηκαν οι συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου για την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με τις συμφωνίες αυτές αποκηρυσσόταν η Ένωση που ήταν ο στόχος του ένοπλου αγώνα της ΕΟΚΑ και η Κύπρος μετατρεπόταν σε ανεξάρτητο κράτος, συνεταιρικό με την τουρκοκυπριακή μειονότητα.

Πενήντα χρόνια από τη Ζυρίχη

14/02/2009


Την Τετάρτη συμπληρώθηκαν 50 χρόνια (11/2/1959) από τη μονογραφή των Συμφωνιών για την ανακήρυξη της Κύπρου σε ανεξάρτητο κράτος, από τους Καραμανλή και Μεντερές, στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Η ιστορική αυτή ημερομηνία πέρασε εντελώς απαρατήρητη, ίσως γιατί η Ζυρίχη θεωρείται μια θλιβερή επέτειος.

ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΚΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚΑ

Γιατί δεν θέλει έρευνα ο Τάσσος

17/04/2005


Απρόθυμος είναι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος να αναλάβει ευθύνη για την αποκατάσταση της μνήμης των στελεχών του ΑΚΕΛ, οι οποίοι εκτελέστηκαν από την ΕΟΚΑ με την κατηγορία του προδότη. Ο Παπαδόπουλος είναι ενάντια στη διερεύνηση των γεγονότων της εποχής και παραπέμπει στην ατομική συνείδηση τού κάθε τομεάρχη ή εκτελεστή της ΕΟΚΑ, να αποκαταστήσει τη μνήμη οποιουδήποτε κατηγορήθηκε αδίκως για προδοσία και εκτελέστηκε.

ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΕΛΙΚΩΝ

Όλοι οι Ελληνοκύπριοι που εκτέλεσε η ΕΟΚΑ

10/04/2005


Η ανακίνηση από το ΑΚΕΛ του ζητήματος της αποκατάστασης της μνήμης των μελών και οπαδών του που έχουν δολοφονηθεί από την ΕΟΚΑ, με την κατηγορία της προδοσίας, και η υποστήριξη που βρήκε από το ΔΗΣΥ, άνοιξε για πρώτη φορά το κεφάλαιο των εκτελέσεων την περίοδο 1955-59. Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών, επικαλούμενοι το χρόνο που έχει περάσει και τη φύση του αγώνα αρνούνται να αγγίξουν το ζήτημα των εκτελέσεων, διότι, όπως ισχυρίζονται, δεν υπάρχουν στοιχεία. Η άρνηση αυτή δεν αφορά μόνο τα θύματα που προέρχονται από το ΑΚΕΛ, αλλά καλύπτει το σύνολο των δολοφονηθέντων

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ 203 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ 14 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Όλοι οι Ελληνοκύπριοι που εκτέλεσε η ΕΟΚΑ

10/04/2005


Οι Ελληνοκύπριοι πολίτες και αστυνομικοί που σκοτώθηκαν από την ΕΟΚΑ την περίοδο 1955-59 είναι οι ακόλουθοι:

 

Οι εκτελέσεις ΑΚΕΛικών από την ΕΟΚΑ και το αίτημα αποκατάστασης

Ήταν το ΑΚΕΛ όργανο της Ιντέλιτζενς Σέρβις:

03/04/2005


Με αφορμή τα 50 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ, το ΑΚΕΛ ήγειρε στη Βουλή το ζήτημα της αποκατάστασης των στελεχών και οπαδών του που έχουν εκτελεστεί από την ΕΟΚΑ. Το ΑΚΕΛ βρήκε υποστηριχτή στο αίτημά του τον ΔΗΣΥ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Αντώνης Καράς, δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως "σε όλους τους αγώνες έγιναν και λάθη και ενδεχομένως να έγιναν και κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ" και εισηγήθηκε στους Συνδέσμους Αγωνιστών να εξετάσουν αυτά τα λάθη.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα