Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Πολιτική - Κόμματα
Η άλλη πλευρά
Κοινωνία
Τουρκοκύπριοι
Εκκλησία
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Λάζαρος Μαύρος

Η δημοσιογραφία κατήντησε περιτύλιγμα των διαφημίσεων

19/10/1998


Ο ΛΑΖΑΡΟΣ Μαύρος είναι δημοσιογράφος που έχει άποψη και το θάρρος να την υποστηρίζει.   Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς μαζί του, θα πρέπει να του αναγνωρίσει τη μαχητικότητα που χαρακτηρίζει τη δημοσιογραφική του εργασία.  Σε ένα μικρό χώρο, όπως είναι η Κύπρος, όπου όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, η κριτική είναι είδος πολυτελείας.

Ανδρέας Πάντζης

Η Επιτροπή Κινηματογράφου είναι διαβρωμένη από Νεοκύπριους

12/07/1998


Ο σκηνοθέτης Ανδρέας Πάντζης δηλώνει πως δεν είναι μετριόφρων.  Παραδέχεται ότι καβάλησε το καλάμι, όχι από υπεροψία αλλά από πίκρα.  Θεωρεί τον εαυτό του ως το ψηλό καρφί που τρώει τα κτυπήματα.  Αισθάνεται ότι εκείνος μόνος εκπροσωπεί τον κυπριακό κινηματογράφο, διότι είναι ο μόνος Κύπριος που έκανε δύο ταινίες τα τελευταία 25 χρόνια.

Ευστάθιος Ευσταθίου

Πάλεψα με το κράτος ολόκληρο για να αθωώσω τους Αεροπόρους

28/06/1998


Η απαλλαγή των αδελφών Αεροπόρου από την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας του Αντώνη Φανιέρου προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη, η οποία ανέμενε την καταδίκη τους.   Η απόφαση αυτή οφείλεται κυρίως στο χειρισμό της υπόθεσης από το δικηγόρο των κατηγορουμένων Ευστάθιο Ευσταθίου, ο οποίος χειρίστηκε με επιδεξιότητα την υπόθεση, σε αντίθεση με την Αστυνομία η οποία φαίνεται πως δεν αξιοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο τη μαρτυρία που είχε στη διάθεσή της.

Χανς Ρίχτερ

Εντυπωσιάστηκα από τα άλματα της Κύπρου προς την Ευρώπη

31/05/1998


Ο Χανς Ρίχτερ είναι ένας σύγχρονος φιλέλληνας, καθηγητής της Ιστορίας στη Γερμανία.   Ασχολείται με την Ιστορία της Ελλάδας για 30 χρόνια, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια μελετά τη νεότερη Ιστορία της Κύπρου.  Ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία που έχει γράψει πραγματεύεται την επέμβαση των Άγγλων στην Ελλάδα μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Λουκής Λουκαϊδης

Ευάλωτη στους συμβιβασμούς η κυπριακή κοινωνία

17/05/1998


Μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, ο Λουκής Λουκαϊδης εγκαταλείπει την Κύπρο και «μεταναστεύει» στο Στρασβούργο, όπου και η έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  Από το ερχόμενο φθινόπωρο ο κ. Λουκαϊδης αναλαμβάνει σε πλήρη απασχόληση καθήκοντα δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Νεσιέ Γιασίν

Τα γαλόνια της «προσοδίας» μού χάρισαν τελικά την ελευθερία

10/05/1998


Η Τουρκοκύπρια ποιήτρια Νεσιέ Γιασίν ζει τον τελευταίο καιρό στη Λευκωσία ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους.  Κατά καιρούς πηγαίνει και στα κατεχόμενα, διότι έχει επιλέξει να ζει σε ολόκληρη την Κύπρο.  Αυτή τη διαδρομή από τον τουρκικό τομέα της Λευκωσίας στον ελληνικό, θα μπορούσε να την κάνει με τα πόδια σε μερικά λεπτά.

Ανδρούλα Πάλμα

Μας έστυψαν σαν τις λεμονόκουπες και τώρα θα μας πετάξουν

12/04/1998


Η Ανδρούλα Πάλμα είναι η σύζυγος του αγνοούμενου έφεδρου δεκανέα Χαράλαμπου Πάλμα.   Από το 1974 θεωρούσε το σύζυγο της αγνοούμενο και έτρεφε την κρυφή ελπίδα ότι μια μέρα θα επιστρέψει.  Πριν από τρία χρόνια η ελπίδα έσβησε.  Ενημερώθηκε από την Υπηρεσία Αγνοουμένων ότι ο σύζυγος της είναι τελικά νεκρός και θαμμένος στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας. 

Λέλλος Δημητριάδης

Με φοβήθηκαν για πρόεδρο και με υπονόμευσαν ως δήμαρχο

08/03/1998


Ο Λέλλος Δημητριάδης άκουσε την ομιλία του κ. Κληρίδη στη Βουλή την ημέρα της εγκατάστασής του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ενθουσιάστηκε από τα ανοίγματα που έκανε προς τους Τουρκοκύπριους.  Θεώρησε την εξέλιξη αυτή ως μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων.  Κάθησε, έγραψε μια ανοιχτή συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Κληρίδη και πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο να του τη δώσει.

Αθανάσιος Παπαγεωργίου

Διεθνής σπείρα απατεώνων πίσω από τον Αϊντίν Ντικμέν

26/10/1997


Ο βυζαντινολόγος, πρώην διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων και σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής σε θέματα βυζαντινής τέχνης Αθανάσιος Παπαγεωργίου βρέθηκε στο επίκεντρο της επιχείρησης παγίδευσης και σύλληψης από την αστυνομία του Μονάχου του Τούρκου αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν.

Ηλίας Κυριακίδης (πρώην αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού)

Καλύτερα ζωγράφος παρά να ξαναγίνω… μπάτσος

28/09/1997


Ο Ηλίας Κυριακίδης, πρώην αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού, είναι ένας από τους τρεις αστυνομικούς που εκδιώχθηκαν από τη Δύναμη για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η εγκυρότητα της απόφασης αυτής, η οποία λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, προσβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η υπόθεση εκδικάστηκε και η απόφαση εκκρεμεί.

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα