Greek

Greek

English

English

Turkish

Turkish

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Αρχική Σελίδα

Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα
Στήλες
Επικαιρότητα
Οικονομική Κρίση
Κυπριακό
Πολιτική - Κόμματα
Συνεντεύξεις
Πολιτική - Κόμματα
Η άλλη πλευρά
Κοινωνία
Τουρκοκύπριοι
Εκκλησία
Η άλλη πλευρά
ΜΜΕ
Ιστορία
Πρόσωπα
Διάλογοι
Το Δηλητήριο
Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα
Συγγραφικό Έργο
Βιογραφικό
Συνδέσεις Links

Αναζήτηση >>

Εξειδικευμένη Αναζήτηση

Alfadi Publications

On-Line Αγορές - On-Line Sales

Ο Μόρφου Νεόφυτος λύνει τη σιωπή του και απαντά σε όσα τον κατηγορούν για τη λειτουργία στον Άγιο Μάμα

"Αυτοί που σκέφτονται διχαστικά δεν ξέρουν ν' αγαπούν"

05/09/2004


Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος έκανε τα τελευταία χρόνια την προσωπική του επανάσταση. Ύστερα από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, τον Απρίλιο του 2004, άρχισε μια ιεραποστολική εκστρατεία στο κατεχόμενο τμήμα της μητροπολιτικής του περιφέρειας, όχι για να μυήσει τους Τουρκοκύπριους στον Χριστιανισμό αλλά για να τους ακούσει. Τότε, όπως λέει ο ίδιος, ανακάλυψε πως δεν είχε τίποτα να χωρίσει μαζί τους.

Πάφου Χρυσόστομος

Ο καπιταλισμός επέβαλε τους κανόνες του και στην Εκκλησία

07/06/1998


Ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος θεωρείται ως το πιο δυναμικό μέλος της Ιεράς Συνόδου.   Μιλά ελεύθερα, δεν κρύβεται και δεν δειλιά να πει τις απόψεις του.  Ως χαρακτήρα πραγματικά χαίρεται κανείς να συνομιλεί μαζί του.  Είναι απλός, δεν κρατεί αποστάσεις, αλλά κάπου κάπου θυμώνει.  Μερικά δευτερόλεπτα, όμως, είναι αρκετά για να ηρεμήσει.  Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του στη Μητρόπολη Πάφου.

Βάσω Λοιζιά

Πληθαίνουν οι «αντιστασιακοί» και χάθηκαν οι πραξικοπηματίες

13/07/1997


Η Βάσω Λοιζιά έλαχε να βρεθεί στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από την πρώτη μέρα της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι το θάνατό του.   Αν και 18 χρονών κορίτσι είχε αξιόλογη δράση κατά τη διάρκεια της ΕΟΚΑ.  Κρατήθηκε στην Ομορφίτα και υπέστη φρικτά βασανιστήρια, αλλά δεν μίλησε.  Σήμερα, σαράντα χρόνια από τότε αρνείται να μιλήσει για τη δράση της στην ΕΟΚΑ.

Πατήρ Σάββας Μιχαηλίδης

Υπάρχει και το ύστατο μέτρο του αφορισμού

11/05/1997


Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή διαδήλωση που δεν αφορούσε τη διεκδίκηση οικονομικών αιτημάτων αλλά πρόβλημα κοινωνικό.   Η πρωτοβουλία ανήκει στον πατέρα Σάββα Μιχαηλίδη από τη Λεμεσό, ο οποίος ανέλαβε να κάνει λόμπι στη Βουλή κατά της κατάργησης της ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας.

Οικονόμος Χριστόφορος

"Ο Λέανδρος υπέγραψε με τους Τούρκους"

09/03/1997


Η συνάντηση μου με τον Οικονόμο Χριστόφορο ως εμπειρία ήταν συγκλονιστική.  Στη διάρκεια της συνέβηκε κάτι που με ταρακούνησε.  Άκουσα τον πατέρα Χριστόφορο να αναφέρεται σε εξομολόγηση που λέει ότι του έκανε ο μακαρίτης Λέανδρος Ζαχαριάδης μια μέρα πριν πεθάνει.  Ο Οικονόμος Χριστόφορος μου έδωσε την εντύπωση ότι χρησιμοποιούσε το περιεχόμενο της εξομολόγησης αυτής για να τον εκθέσει!

© Copyright: Μακαριος Δρουσιώτης  |  δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πάνω Πίσω Εξειδικευμένη Αναζήτηση Επικοινωνία Αρχική Σελίδα